Άνδρας εμβολιάστηκε 217 φορές κατά του κορωνοϊού γιατί έτσι

Ένας 62χρονος άνδρας από τη Γερμανία αψήφησε τις ιατρικές συμβουλές και έκανε 217 εμβόλια κατά του κορωνοϊού.

Άνδρας εμβολιάστηκε 217 φορές κατά του κορωνοϊού γιατί έτσι

Ούτε ένα ούτε δύο αλλά 217 δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού έκανε ένας ιδιαίτερα μερακλής θα λέγαμε άνδρας στη Γερμανία.

Ο άνδρας δεν φαίνεται να έχει υποστεί κάποιο πρόβλημα, λένε οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Erlangen-Nuremberg, ενώ τα εμβόλια τα αγόρασε ιδιωτικά και τα έκανε μέσα σε διάστημα 29 μηνών.

«Μάθαμε για την περίπτωσή του μέσω άρθρων εφημερίδων», δήλωσε ο Δρ. Kilian Schober, από το τμήμα μικροβιολογίας του πανεπιστημίου. «Στη συνέχεια επικοινωνήσαμε μαζί του και τον καλέσαμε να υποβληθεί σε διάφορες εξετάσεις στο Έρλανγκεν. Ενδιαφέρθηκε πολύ να το κάνει».

Ο άνδρας παρέδωσε δείγματα αίματος και σάλιου.

Οι ερευνητές εξέτασαν επίσης κάποια κατεψυγμένα δείγματα αίματός του που είχαν αποθηκευτεί τα τελευταία χρόνια.

Ο Δρ. Kilian Schober ανέφερε: «Είχαμε τη δυνατότητα να πάρουμε δείγματα αίματος οι ίδιοι, όταν ο άνδρας έλαβε έναν ακόμη εμβολιασμό κατά τη διάρκεια της μελέτης κατόπιν δικής του επιμονής.

«Ήμασταν σε θέση να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα δείγματα για να προσδιορίσουμε ακριβώς πώς αντιδρά το ανοσοποιητικό σύστημα στον εμβολιασμό».

Στοιχεία για 130 από τα εμβόλια συγκεντρώθηκαν από τον εισαγγελέα της πόλης του Μαγδεμβούργου, ο οποίος ξεκίνησε έρευνα με τον ισχυρισμό της απάτης, αλλά δεν ασκήθηκαν ποινικές διώξεις.

Ο Δρ Schober ανησυχεί ότι η υπερδιέγερση του ανοσοποιητικού συστήματος με επαναλαμβανόμενες δόσεις μπορεί να έχει κουράσει ορισμένα κύτταρα. Όμως οι ερευνητές δεν βρήκαν καμία ένδειξη για κάτι τέτοιο στον 62χρονο.

Με πληροφορίες από ERT News

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v