Ποια Όσκαρ του Λάνθιμου να παίξεις στοίχημα

Με ανάμεικτα συναισθήματα κερδοσκοπίας και εθνικής υπερηφάνειας, σου φτιάξαμε τη λίστα με τις στοιχηματικές αποδόσεις για τα Όσκαρ του Poor Things.

Ποια Όσκαρ του Λάνθιμου να παίξεις στοίχημα

Κάποιοι σκληροπυρηνικοί ποδοσφαιρόφιλοι θα σου πουν ότι δεν παίζουμε ποτέ στοίχημα την ομάδα μας, γιατί αν χάσει θα ‘ναι διπλή η στεναχώρια. Τα Όσκαρ, όμως, δεν είναι Super League, και να σου πούμε και κάτι; Με κάποια από τα 11 για τα οποία είναι υποψήφια η τελευταία ταινία του Γιώργου Λάνθιμου θα φύγουμε σίγουρα από το Kodak Theater την Κυριακή το βράδυ. Το θέμα είναι με ποια… και τι ρίσκο έχεις να πάρεις για το καθένα. Με αίσθημα ευθύνης και οπαδικής υπερηφάνειας, σου συγκεντρώσαμε προγνωστικά και αποδόσεις, για να ξέρεις πού να ποντάρεις τα λεφτά σου.

Αν θέλεις να παίξεις στα σίγουρα…

Οι χαμηλότερες αποδόσεις, στις δύο κατηγορίες που το Poor Things παίζει γκανιάν, είναι 1,60 για το Όσκαρ Σχεδιασμού Παραγωγής (αμέσως επόμενη εδώ είναι η Barbie, με απόδοση 2,15) και 1,85 για το Όσκαρ Καλύτερων Κοστουμιών –στο οποίο βέβαια θα δοθεί μάχη γιγάντων, η Barbie δίνει ακριβώς την ίδια απόδοση. Αυτά στην bwin, γιατί στο Stoiximan τα Καλύτερα Κοστούμια δίνουν 1,75 στο Poor Things και 1,95 στη Barbie, και αντίστοιχα ο Σχεδιασμός Παραγωγής 1,50 στο Poor Things και 2,35 στη Barbie.

Αν θέλεις να πάρεις ένα λελογισμένο ρίσκο…

Εμείς θα παίξουμε την Emma Stone για το Α Γυναικείου Ρόλου, η οποία δίνει στο Stoiximan απόδοση 2,30 –και θα είναι ντέρμπι με την Lily Gladstone, που δίνει 1,50 για το Killers of the Flower Moon του Σκορτσέζε. Σημείωσε βέβαια, για να μην πεις μετά ότι σε πήραμε στο λαιμό μας, πως η Gladstone είναι η πρώτη Ιθαγενής Αμερικανίδα που προτείνεται για Όσκαρ στην ιστορία του θεσμού. Οι αντίστοιχες αποδόσεις στη bwin είναι 1,55 για την Gladstone και 2,25 για την Stone.

Στην περίπτωση που δεν έχεις διαβάσει γενικώς προγνωστικά και Οσκαρολογία, ετοιμάσου να εκπλαγείς: Λελογισμένο είναι το ρίσκο και για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, ειδικά μετά το πρόσφατο κομμάτι του Peter Bradshaw, κριτικού του Guardian που υποστήριζε πως πρέπει να το πάρει. Έτσι, το Poor Things έχει τη δεύτερη καλύτερη απόδοση στη δεκάδα, με 9 απέναντι στο Oppenheimer που δίνει 1,07. Στη bwin αντίστοιχα βρίσκουμε 1,02 για το Oppenheimer, και 19 για το Poor Things. Τα Όσκαρ όμως πολύ συχνά επιφυλάσσουν εκπλήξεις, μην το ξεχνάμε.

Επίσης καλή απόδοση δίνει και το Όσκαρ Φωτογραφίας: 9, την ώρα που το φαβορί Oppenheimer δίνει 1,05 –ίδιες ακριβώς αποδόσεις και για τα δύο σε Stoiximan και bwin. Δεύτεροι σε πιθανότητες είμαστε και για το Όσκαρ Μοντάζ, το οποίο διεκδικεί ο Γιώργος Μαυροψαρίδης, με απόδοση 6, ενώ το Oppenheimer δίνει 1,12.

Αν είσαι τρου οπαδός…

Και δεδομένου ότι το Όσκαρ καλύτερης ταινίας πηγαίνει στον παραγωγό και όχι στον σκηνοθέτη, εσύ τον Yorgos θα παίξεις, και δεν πα’ να λένε για τον Nolan που είναι φαβορί με την λιγότερο νολανική ταινία του, μετά από τόσα χρόνια και άλλα τόσα αριστουργήματα που του σνόμπαρε η Ακαδημία. Δεύτερη χαμηλότερη απόδοση έχουμε και εδώ, στο Όσκαρ Σκηνοθεσίας, με 12 για τον Λάνθιμο και 1,03 για τον Nolan στη bwin, και 10 για τον Λάνθιμο με 1,02 για τον Nolan στο Stoiximan.

Αν θέλεις ρίσκο, και όχι λελογισμένο…

Για το Όσκαρ Β Ανδρικού, φαβορί είναι προφανώς ο Robert Downey Junior για το Oppenheimer, κοίτα όμως να δεις κάτι ενδιαφέρον: Τρεις από τους τέσσερις άλλους υποψήφιους στην κατηγορία του, μεταξύ των οποίων και ο Mark Ruffalo που θα είναι πάντα πρώτος στις καρδιές μας, δίνουν στο Stoiximan την ίδια απόδοση, 21. Στη bwin λένε πως περισσότερες πιθανότητες έχει ο Ryan Gosling (10) και μετά ισοψηφούν ο Mark Ruffalo με τον Robert DeNiro, από 18 ο καθένας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v