Το brunch του New Hotel δεν μοιάζει με κανένα άλλο

Στον 7ο όροφο του New Hotel στο Σύνταγμα, με θέα στην Ακρόπολη από τη μια και τον Λυκαβηττό από την άλλη, σερβίρεται κάθε Σαββατοκύριακο ένα brunch… εμπειρία.

Το brunch του New Hotel δεν μοιάζει με κανένα άλλο

Αν στο μυαλό σου brunch σημαίνει κομμάτι υπερτιμημένα αυγά Benedict και pancakes λουσμένα στη Nutella, πάρε ένα από τα επόμενα Σαββατοκύριακα το ασανσέρ για τον 7ο όροφο του New Hotel, στη γωνία των οδών Φιλελλήνων και Ναυάρχου Νικοδήμου στο Σύνταγμα, και ετοιμάσου να ξεχάσεις ό,τι ήξερες.

Το πρώτο πράγμα που τραβά την προσοχή με το που μπαίνεις στο New Restaurant, σχεδιασμένο από τους βραζιλιάνους Fernando και Humberto Campana σε συνεργασία με φοιτητές αρχιτεκτονικής από το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας, είναι οι γιγάντιες τζαμαρίες που λούζουν τον χώρο στο φως του αττικού ουρανού. Από εδώ ψηλά, η θέα στην Ακρόπολη από τη μια και τον Λυκαβηττό από την άλλη είναι απερίσπαστη, και η αίσθηση μοιάζει με αυτή μιας χαμηλής πτήσης πάνω από την Αθήνα. Εννοείται πως αν πετύχεις Αλκυονίδες θα πιάσεις τραπέζι στο μεγάλο μπαλκόνι, για να την απολαμβάνεις αδιαμεσολάβητη.

Ο χώρος μέσα αποπνέει αίσθηση cozy πολυτέλειας, με ζεστά υφάσματα και αφράτα χαλιά να ντύνουν το ξύλινο πάτωμα, funky έργα τέχνης να κοσμούν τους τοίχους, ανακυκλώσιμα υλικά να μεταμορφώνονται σε φωτιστικά και διακοσμητικά αντικείμενα, και ένα μπαρ-βιβλιοθήκη να ζεσταίνει κι άλλο την ατμόσφαιρα.

Η πραγματική αποκάλυψη όμως είναι το μενού του executive chef Μπάμπη Κουντούρη, που εμπνέεται από την ελληνική παράδοση, τα υλικά και τα αρώματα, τα οποία εμβαπτίζει στη φιλοσοφία του brunch, όχι όμως με τον αναμενόμενο, πολυφορεμένο τρόπο «καγιανάς αντί για scrambled eggs». Πάρε για παράδειγμα το French Toast του: Καραμελωμένο παραδοσιακό τσουρέκι στη βάση, βατόμουρα και φράουλες στη μέση, και μια ολόκληρη κηρήθρα μελιού στην κορυφή, η οποία λούζει με κάθε ζούληγμα το σύνολο σε ένα μέλι βαθιά ελληνικό.

@in2life_gr Τα Σαββατοκύριακα στο New Taste στο Σύνταγμα τρώμε το πιο τέλειο brunch της πόλης #μπραντς #εστιατορια_αθηνα #τιτρωμε #newhotel #συνταγμα #brunch #ελληνικοτικτοκ #in2life #μπεςφοργιουγαμω #μπουρατα #αυγα #frenchtoast ♬ We Fell In Love In October - ⭐️

Δεν είναι, όμως, αποκλειστικά εθνική υπόθεση τα πιάτα αυτού εδώ του brunch. Καταπληκτική ιδέα και εκτέλεση είναι επίσης τα αυγά ποσέ με σάλτσα Hollandaise (όχι δεν είναι Benedict, περίμενε έχει plot twist) τα οποία παντρεύονται με ένα φοβερό γκουακαμόλε, και το σύνολο θρονιάζεται πάνω σε φρεσκοφουρνισμένο hash brown από πατάτα.

Εκπληκτικά ισορροπημένη, και ιδιαίτερα πρωτότυπη, βρήκαμε την Burrata με κολοκυθάκια, σπαράγγια, πέστο βασιλικού, φιστίκι Αιγίνης και μοσχολέμονο, ένα πιάτο που κάνει ωραία εισαγωγή σε όσα θα ακολουθήσουν, χωρίς να σε φορτώνει θερμιδικές ενοχές. Αν πάλι είσαι από αυτούς που υποστηρίζουν με θέρμη πως οι θερμίδες του Σαββατοκύριακου δεν μετράνε (πολύ φίλος μας) θα παραγγείλεις για την συνέχεια το Smashed beef burger με μπιφτέκι American Angus, κρεμμύδι brulee, καπνιστό Μετσοβόνε, παστράμι και σπιτική barbecue mayo σως. Σερβίρεται, προφανώς, με φρεσκοκομμένες τηγανιτές πατάτες, και σου υπενθυμίζει ότι η ζωή μπορεί να γίνει πολύ ωραία.

Τα κοκτέιλ που συνοδεύουν το brunch το σωστό (ξέρεις τη συνέχεια, μη γινόμαστε γραφικοί) είναι μια ολόκληρη ιστορία μόνα τους, γι’ αυτό και στο μενού του New Hotel χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, Bloody Mary Station και Aperitivo Cocktails. Από τα δεύτερα, εμείς δοκιμάσαμε το καταπληκτικό Mad Hatter’s Cup με Tito’s Vodka, δεντρολίβανο, τσάι με κόκκινα μούρα, βανίλια και ginger beer. Αν πάλι το χανγκόβερ σου από την προηγούμενη δεν επιτρέπει άλλο αλκοόλ, πολύ δυνατά παίζουν και τα Smoothies, με δική μας αγαπημένη την Healthy Colada, με ανανά, μπανάνα, μέλι, γάλα καρύδας, σπόρους chia και κανέλα.

Το brunch του New Hotel σερβίρεται κάθε Σάββατο και Κυριακή, από τις 12.00 ως τις 17.00 (τελευταία παραγγελία 16.30). Για ένα φουλ έξτρα γεύμα, κοκτέιλ περιλαμβανομένου, θα υπολογίσεις περί τα 35-40€ το άτομο. Δες και το αναλυτικό μενού εδώ.

NEW Hotel
Φιλελλήνων 16 & Ναυάρχου Νικοδήμου 1 (είσοδος από Ναυάρχου Νικοδήμου)
Τηλέφωνο Κρατήσεων: 210 3273170, 6946379500

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v