Πού θα φας την πιο ωραία καρμπονάρα στην Αθήνα

Με πανσέτα και guanciale, κρόκο αυγού και παρμεζάνα, αλλά και σε ιδιαίτερες παραλλαγές, η καρμπονάρα στην Αθήνα έχει τα μέρη της.

Πού θα φας την πιο ωραία καρμπονάρα στην Αθήνα

Βαρέθηκες να καταναλώνεις «καρμπονάρες» πνιγμένες στην κρέμα γάλακτος και το μπέικον, βγαλμένες από την ελληνική δεκαετία του 1990; Θες να δοκιμάσεις την αυθεντική με τον κρόκο ή μια παραλλαγή της που σέβεται τον ουρανίσκο σου και δεν τον μπουκώνει με περιττά υλικά;

Μη ψάχνεις άλλο. Στα παρακάτω ιταλικά εστιατόρια η καρμπονάρα είναι όπως θα έπρεπε να είναι.

Aperio Cucina e Vino

Λεωφόρος Μεσογείων 258, Χολαργός, τηλ: 2106542002

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Aperio cucina & vino (@aperio_athens)

Στον Χολαργό, το μοντέρνο Aperio σερβίρει σε στιλάτα ξύλινα τραπεζάκια γνήσια ιταλική κουζίνα, χειροποίητα ζυμαρικά και πίτσα, ενώ η καρμπονάρα του φτιάχνεται παραδοσιακά με πανσέτα Affumicata, παρμεζάνα και κρόκο αυγού και είναι ωραιότατη στην απλότητά της. Πολύ δυνατή και η wine list, με πληθώρα επιλογών από τον διεθνή και εγχώριο αμπελώνα. Λογαριασμός στα 20-25€ το άτομο, με ποτήρι κρασί.

Trattoria Casa Bianca

Καραϊσκάκη 43, Χαϊδάρι, τηλ.: 2105821711

Παραδοσιακή τρατορία, στην οποία ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο Παναγιώτης Γιακαλής και η ομάδα του σε περιμένουν με αυθεντικές ιταλικές γεύσεις σε πίτσα και ζυμαρικά, από τις οποίες φυσικά δε θα μπορούσε να λείψει μια λαχταριστή καρμπονάρα, την οποία φτιάχνουν με χειροποίητα casaresse, πεκορίνο, κρόκο αυγού και guanciale ήτοι χοιρινό μάγουλο, καπνιστό. Λογαριασμός στα 25€ το άτομο, με ποτήρι κρασί.

Alio

Βασιλέως Γεωργίου 34, Χαλάνδρι, τηλ: 21 0685 0745

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ALIO (@alio.restaurant)

Το εστιατόριο του Γιάννη Λουκάκου στο Χαλάνδρι βρίσκεται σε μια όμορφη μονοκατοικία με υπέροχη αυλή, και βλέπει την κουζίνα της γείτονος χώρας με δημιουργική ματιά. Έτσι εδώ την καρμπονάρα την φτιάχνουν… alios, με χειροποίητα paccheri,  κρέμα πεκορίνο, φρέσκο λουκάνικο salsiccia και τηγανητό αυγό ποσέ για τελείωμα. Λογαριασμός στα 30€, με ποτήρι κρασί. 

Grandpa Trattoria

Γεωργίου Ολυμπίου 8, Κουκάκι, τηλ: 2109230656

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @grandpa_trattoria

Ο παππούς ξέρει, και αυτή η τρατορία στο Κουκάκι, πέρα από εξαιρετική πίτσα με ζυμάρι αργής ωρίμανσης, ετοιμάζει και ωραιότατα ζυμαρικά, ολόφρεσκα και μυρωδάτα. Ξεχωρίζουμε την καρμπονάρα τους, για την σωστή αναλογία υλικών, η οποία φτιάχνεται με σπαγγέτι, κρέμα αυγού, guanciale και flakes παρμεζάνας για τελείωμα. Λογαριασμός για ένα πλήρες γεύμα στα 15€ το άτομο, με ποτήρι κρασί.

Il Postino

Γριβαίων 3, Κολωνάκι, τηλ: 2103641414

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by IL Postino (@ilpostinokolonaki)

Ο ταχυδρόμος χτυπάει δύο φορές στο Κολωνάκι, σε αυτή την συμπαθέστατη osteria, η οποία βγάζει τραπεζάκια στον πεζόδρομο της Γριβαίων και φέρνει στο τραπέζι λαχταριστές μακαρονάδες, ανάμεσά τους και μια ωραιότατη παραδοσιακή καρμπονάρα, με χειροποίητα σπαγγέτι, πανσέτα, κρόκο αυγού, παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Λογαριασμός με ποτήρι κρασί στα 25-30€ το άτομο.

Αλ3ξ The Fresh Pasta Bar

Πλατεία Δεξαμενής 3, Κολωνάκι τηλ.: 210 3644142

Ναός χειροποίητων μακαρονάδων όπου σχεδόν καθημερινά γίνεται το έλα να δεις, το ιταλικό της Μασσαλίας ξεφεύγει από την πεπατημένη και ετοιμάζει πρωτότυπες συνταγές ζυμαρικών. Εδώ δεν θα βρεις βέρα καρμπονάρα, αλλά μια εξαιρετική παραλλαγή της, τον… Ναυαγό, με τετράγωνο σπαγγέτι, βούτυρο, σύγκλινο Μάνης, παρμεζάνα, crispy bacon, ποσέ αυγό και μαύρο πιπέρι. Για ένα γεύμα εδώ, υπολόγισε περί τα 25€ το άτομο, με ποτήρι κρασί.

Bellagio Pizza & Pasta Bar

Αγίου Ιωάννου 82, Αγ. Παρασκευή, τηλ: 21 0600 0646

Μοντέρνα τρατορία στην Αγία Παρασκευή, το Bellagio σερβίρει πίτσα με φυσικό προζύμι και πληθώρα χειροποίητων επιλογών σε ζυμαρικά για να γλείφεις και το πιάτο. Η καρμπονάρα εδώ έρχεται σε δύο παραλλαγές: Romana με spagghetoni, κρόκο αυγού, guanciale, πεκορίνο Romano και φρέσκο πιπέρι και al Τartufo με paccheri, κρόκο αυγού, guanciale, πεκορίνο Romano, παρμεζάνα Grana 18μηνης ξήρανσης και λάδι τρούφας. Διαλέξεις και παίρνεις ή δοκιμάζεις και τις δύο. Λογαριασμός στα 25€, με ποτήρι κρασί.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v