Πώς θα γίνω Pilates Instructor;

Γνώρισες και αγάπησες τη μέθοδο του Joseph Pilates και τώρα θες να ασχοληθείς επαγγελματικά με αυτήν; Ιδού το Hundred ιδού και οι σχολές για να το διδάξεις σωστά.

Πώς θα γίνω Pilates Instructor;

Η δημοφιλία της μεθόδου που λάνσαρε το μακρινό 1920 o Joseph Pilates αυξάνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια, με πλήθος κόσμου να πιάνει θέση σε στρώματα και κρεβάτια και να «δουλεύει» την ορθοσωμία και την δύναμη του πυρήνα, ήτοι powerhouse.

Οι 28 βασικές ασκήσεις του, αλλά και οι δεκάδες παραλλαγές τους που προέκυψαν ανά τα έτη από τους μαθητές του, έχουν σήμερα δημιουργήσει ένα πλέγμα προπόνησης το οποίο προσελκύει ολοένα και περισσότερους ασκούμενους, αλλά και γυμναστές οι οποίοι θέλουν να γνωρίσουν τα μυστικά της μεθόδου.

Αν ανήκεις στην δεύτερη κατηγορία ή αν η ενασχόλησή σου με τη μέθοδο σε έκανε να την αγαπήσεις τόσο ώστε να θες να γίνεις instructor, τότε μην ψάχνεις άλλο.

Παρακάτω σου έχουμε μερικές από τις καλύτερες σχολές που θα σου δώσουν τα σωστά εφόδια για να ξεκινήσεις το ταξίδι.

Yoga & Pilates School: Pilates Training στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Από 350€, περισσότερα εδώ 

Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνει κάθε χρόνο ένα 9μηνο κύκλο (420 ώρες) ολοκληρωμένης υβριδικής εκπαίδευσης (δια ζώσης και εξ’ αποστάσεως) στο Pilates, με επιστημονική και ακαδημαϊκή υπεύθυνο τη Δρ. Αγλαΐα Ζαφειρούδη. Οι ενότητες περιλαμβάνουν ασκησιολόγιο Mat, Pilates Props, Pilates Equipment, καθώς και χρήση ιμάντων αιώρησης (Suspension Pilates) και χρήση αιώρας (Aerial Pilates). Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται επίσης η εφαρμογή της μεθόδου σε παιδιά, εφήβους, ενήλικες και ηλικιωμένους, καθώς και η εκπαίδευση της μεθόδου στην ψυχική και πνευματική υγεία και η εφαρμογή τεχνικών αναπνοών, χαλάρωσης, ενσυνειδητότητας (mindfulness), επίγνωσης της προσοχής, αυτοσυγκέντρωσης και θετικής ψυχολογίας ξεχωριστά για παιδιά και ενήλικες. Το πρόγραμμα παρέχει 41 μονάδες ECTS.

Pilates – Πρωτόκολλα άσκησης για την προαγωγή της υγείας του μυοσκελετικού συστήματος στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Από 350€, περισσότερα εδώ 

Στο ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης διοργανώνεται κάθε χρόνο ένα πλήρες πρόγραμμα ολοκληρωμένης εκπαίδευσης στο σχεδιασμό και την εφαρμογή πρωτοκόλλων άσκησης βασισμένων στη μέθοδο Pilates, στο έδαφος, με μικρό εξοπλισμό (Mat & Props), και στα μηχανήματα (Reformer, Cadillac, Wunda Chair, Barrel, Spine Corrector) με στόχο την ενίσχυση της φυσικής κατάστασης, την πρόληψη και τη λειτουργική διαχείριση μυοσκελετικών προβλημάτων (Clinical Pilates) και τη μεγιστοποίηση της αθλητικής απόδοσης (Athletic Pilates). Το πρόγραμμα έχει συνολική διάρκεια 9 μήνες (438 ώρες), χωρίζεται σε πέντε ενότητες και αντιστοιχεί σε 15 ECTS, ενώ γίνεται δια ζώσης και εξ αποστάσεως, με σύγχρονες και ασύγχρονες διαλέξεις. Επιστημονική υπεύθυνος του προγράμματος είναι η Δρ. Αναστασία Μπενέκα.

Pilates Certification στην Base Training

Από 695€, περισσότερα εδώ 

Μέσα από τέσσερις ολοκληρωμένες ενότητες, που αποτελούνται από το Pilates Matwork & Props, Pilates Rerformer, Pilates Equipment και Clinical Pilates, τα σεμινάρια πιστοποίησης της Base Training στοχεύουν στο να φέρνουν σε επαφή τους ενδιαφερόμενους με τη φιλοσοφία, τις τεχνικές και τα οφέλη του Pilates. Κάθε μία από τις τέσσερις βασικές ενότητες διαρκεί έξι Σαββατοκύριακα, στα οποία γίνεται εκτενής αναφορά μεταξύ άλλων στη βασική ανατομία και κινησιολογία, στην αξιολόγηση, στις μυοσκελετικές ανισορροπίες, στην χρήση των εκάστοτε εξαρτημάτων, σε παραλλαγές για αρχάριους και προχωρημένους, στην εξέλιξη των ασκήσεων και στον τρόπο επικοινωνίας με τον ασκούμενο. Παράλληλα, πέρα από ελληνικά, παρέχονται και αγγλικά εγχειρίδια στα μαθήματα. Βασικοί εκπαιδευτές είναι ο Χρήστος Μαγκούτας, η Ελευθερία Γεωργίου, η Ειρήνη Στραβαρίδη, η Νάντια Καμπούρη, ο Πάνος Μπαλατσινός και η Ντόρα Γκουγκούση. 

BASI Pilates Courses στο NYSY

Από 890€, δες όλα τα πακέτα εκπαίδευσης εδώ 

Tο NYSY Studios προσφέρει ποικίλα προγράμματα εκπαίδευσης και πιστοποίησης Pilates, σε συνεργασία με τη BASI Pilates™ (Body Arts and Science International) της Καλιφόρνια, έναν από τους κορυφαίους εκπαιδευτικούς οργανισμούς παγκοσμίως. Το βασικό πρόγραμμα είναι το BASI Pilates Comprehensive Course, διάρκειας 500 ωρών, το οποίο διδάσκεται μέσα σε τρεις εβδομάδες και περιλαμβάνει εκπαίδευση του Pilates στο έδαφος (Mat), σε Reformer, Cadillac, Wunda Chair, Ladder Barrel, Step Barrel, Arm Chair (Equipment) και Props (βοηθητικός εξοπλισμός), με διακεκριμένους Έλληνες εισηγητές της BASI Faculty. Παράλληλα, διοργανώνονται σεμινάρια πιστοποίησης μόνο για Mat (έδαφος), Pilates για τραυματισμούς και παθολογίες και σεμινάρια εξειδίκευσης για Mentors.

Certified Pilates Trainer by Alan Herdman στη Studio One

Από 2300€, περισσότερα εδώ 

Το πρόγραμμα της Studio One έχει διάρκεια έξι μήνες (500 ώρες) και είναι αναγνωρισμένο από τον μαθητή του Joseph Pilates, Alan Herman. Περιλαμβάνει τις ενότητες Mat Pilates, Pilates Props, Pilates Equipment, προχωρημένο ασκησιολόγιο σε Mat και Equipment, αλλά και Pilates πριν και μετά το τοκετό (Pre-Post Natal), Pilates για ηλικιωμένους και Pilates για ευπαθείς ομάδες (Clinical). Τα μαθήματα γίνονται δια ζώσης με δυνατότητα online παρακολούθησης, ενώ παρέχεται πρόσβαση σε ειδική πλατφόρμα με πληθώρα υλικού σε βίντεο. Το δίπλωμα κατοχυρώνει τους απόφοιτους του ως διεθνώς αναγνωρισμένους δασκάλους στα επαγγελματικά μητρώα του EREPS (European Register of Exercise Professionals) στο επίπεδο EQF 4. Διδάσκουν οι: Μαίρη Παπαστάμου, Ευρυδίκη Καραγιάννη, Βαλάντης Τοπαλίδης, Χριστίνα Καρπούζη, Ελένη Καλλή, Νικόλ Κορτέσση, Αναστασία Θύρη, Mιχάλης Ελπιδοφόρου και Νίκος Παρασκευόπουλος.

Practical Pilates by AFAA στην HNFC Academy

790€, πληροφορίες εδώ 

To επίσημο workshop της The Athletics and Fitness Association of America, παρουσιάζεται δια ζώσης στην Αθήνα αποκλειστικά από την HNFC Academy και έχει συνολική διάρκεια τρεις εβδομάδες (30 ώρες). Στο σεμινάριο παρουσιάζονται οι 28 βασικές πρακτικές ασκήσεις Pilates σε Mat, με στόχο οι συμμετέχοντες να μάθουν να προσαρμόζουν και να εφαρμόζουν τις τεχνικές της μεθόδου σε ασκούμενους, με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα, σύμφωνα με τον στόχο τους. Με την παρακολούθηση του προγράμματος παρέχεται πρόσβαση στην ύλη μέσα από την ειδικά διαμορφωμένη online πλατφόρμα της National Academy of Sports Medicine. Υπεύθυνη του διπλώματος είναι η Στελλα Παπαδημα, Master Trainer της AFAA και της Balance Body.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v