Αυτές είναι οι καλύτερες σούπες της Αθήνας

Ανατολίτικες, ασιατικές, ελληνικές, με κρέας, με ψάρι, μιλάνε στην ψυχούλα μας. Βρήκαμε τις καλύτερες σούπες της Αθήνας.

Αυτές είναι οι καλύτερες σούπες της Αθήνας

Οι σούπες αποτελούν σημαντικό κεφάλαιο στην γαστρονομική κληρονομιά κάθε χώρας και τον χειμώνα ταιριάζουν άψογα στο κλίμα, προσφέροντας ζεστασιά σε σώμα και πνεύμα.

Ξεχωρίσαμε τις καλύτερες στην Αθήνα και σε καλούμε να τις απολαύσεις… ρουφηχτά.

Η Μαχλούτα στη Feyrouz

Οι σούπες ή αλλιώς τσορμπάδες (çorba), αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της λαϊκής κουζίνας της Ανατολής και το αγαπημένο μας Feyrouz τις ετοιμάζει καθημερινά σε διάφορες παραλλαγές. Σταθερή και μόνιμη στον κατάλογο, η μαχλούτα η ανάκατη, όπως αποκαλείται, φτιάχνεται από κόκκινη φακή με μαραθόριζα, κολοκύθα, ζωμό κοτόπουλου παραγωγής τους και φρεσκοκαβουρντισμένο αγριοκύμινο και σου ζεσταίνει την ψυχούλα. Η τιμή της στα 3,20€.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @feyrouz_athens

Τo Ramen στο Tanpopo

Στο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά η διάσημη ιαπωνική σούπα έχει την τιμητική της μέσα από συνταγές που δεν αποκλίνουν από τον παραδοσιακό τρόπο. Έτσι μπροστά σου θα απολαύσεις για παράδειγμα ένα αχνιστό Shoyu Ram με χοιρινό μαγειρεμένο σε σόγια, μίριν και σάκε, στο οποίο προστίθεται αυγό, μανιτάρια ενόκι και λάπαθο, αλλά και το Torikotsu ram, που φτιάχνεται από ζωμό κοτόπουλο με χοιρινό λίπος και έχει αυγό, λεντινούλα και nori. Η τιμή τους στα 15€.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Tanpopo (@tanpopo.athens)

Η κρεατόσουπα στις Σεϋχέλλες

Το μοντέρνο μεζεδοπωλείο-ταβέρνα του Κεραμεικού πέρα από τις λαοφιλείς παπαρδέλες έχει και ένα ακόμα εξαιρετικό πιάτο στον κατάλογό του τους τελευταίους μήνες. Η παραδοσιακή κρεατόσουπα εδώ φτιάχνεται με οσομπούκο αντί για το κλασικό κρέας σε κομμάτια και σερβίρεται με έναν ζωμό διαυγή σαν κονσομέ προσφέροντας μια διαφορετική γευστική εμπειρία. Φυσικά εμπλουτίζεται με πατατούλες, καρότο, πράσο και βολβούς που δένουν υπέροχα.

Το Pho στο Chaus

Αρχικά, το Pho, είναι η εθνική σούπα του Βιετνάμ, ένα είδος σούπας άκρως αρωματικής, η επιτομή του ασιατικού κόμφορτ. Φτιάχνεται με ζωμό από κόκκαλα και μπαχαρικά, λαχανικά και κρέας και ανασταίνει νεκρούς. Θα το καταλάβεις αν τη δοκιμάσεις στο βιετναμέζικο Chaus στην Ηλιούπολη, το οποίο τη φτιάχνει με μεράκι, φουλ αρωματική και πεντανόστιμη σε δύο εκδοχές: με μοσχάρι και κοτόπουλο. Τιμή στα 12,5€.

Η Tom Ka Khai στο Tuk Tuk

Μιας και πιάσαμε Ασία, ώρα να πιάσουμε και θέση στο τοσοδούλι αυτό ταϋλανδέζικο στο Κουκάκι, το οποίο φέρνει όλη τη γαστριμαργική κουλτούρα της Ταϊλάνδης στην καρδιά της Αθήνας. Αν βρεις τραπέζι να πιάσεις, μιας και είναι λιγοστά, επιβάλλεται να δοκιμάσεις την παραδοσιακή σούπα Tom Ka Khai με κοτόπουλο, γάλα καρύδας, τρυφερό καλαμπόκι, μανιτάρια, γκάλανγκαλ, φύλλα καφίρ, λεμονόχορτο και κόλιανδρο. Τιμή στα 6,5€.

Η κοτόσουπα στο Οινομαγειρείο Ήπειρος

Ιδανικός χώρος για όσους προσκυνούν τον πατσά, τις σούπες και τα μαγειρευτά, το οινομαγειρείο της Βαρβακείου αποτελεί μια χρονοκάψουλα για μαμαδίσιο φαγητό, όπως παλιά. Στα της σούπας, εδώ επιβάλλεται να πάρεις την χυλωμένη κοτόσουπα με λεμονάτο ζουμί, ξεψαχνισμένο κοτόπουλο στήθος, ρύζι, καρότο και μυρωδικά. Τόσο απλή, μα τόσο νόστιμη. Τιμή στα 8€.

Η ψαρόσουπα στον Πεζούλα

«Πάμε στου Πεζούλα για ψαρόσουπα», ήταν το σύνθημα όταν πρωτοάνοιξε το 1951 αυτή η ταβέρνα πίσω από το τωρινό Πάρκο του Νιάρχου (τότε ήταν Ιππόδρομος), ίδιο είναι και τώρα. Τη σερβίραν στους ξενύχτηδες των γύρω περιοχών, μια και πολλά κέντρα διασκέδασης της εποχής βρίσκονταν εκεί, όμως πλέον δεν απευθύνεται σε αυτούς. Βελουτέ, με ιδανική αναλογία υλικών, μυρωδάτη και αχνιστή, φτιάχνεται με την ίδια συνταγή ανά τις δεκαετίες και σερβίρεται σε απλό λευκό πιάτο με λίγο φρυγανισμένο ψωμί στο πλάι. Η τιμή της στα 5€.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v