Βγήκαμε για μπραντς σε Εξάρχεια και Κολωνάκι

Μοντέρνοι φούρνοι, ατμοσφαιρικά νεοκλασικά και cosy καφέ σερβίρουν το μπραντς το επιούσιο σε Εξάρχεια και Κολωνάκι.

Βγήκαμε για μπραντς σε Εξάρχεια και Κολωνάκι

Avocado toast ή βρετανικά muffins; Pancakes της Κολάσεως ή αυγά σκραμπλ; Το μπραντς έχει διλήμματα κι εμείς το σερβιριζόμαστε σε τραπεζάκια σε πεζοδρόμια αλλά και στα όρθια, σε μοντέρνους φούρνους, σε δύο γειτονιές της Αθήνας τόσο ωραίες, μα και τόσο διαφορετικές.

Εξάρχεια και Κολωνάκι, λοιπόν. Ιδανικά μέρη για βόλτες, καφέ και νοστιμότατα αυγουλάκια σε κάθε πιθανή εκδοχή.

The Black Salami

Ζωοδόχου Πηγής 71, Εξάρχεια, τηλ: 211 4187956

Ο μοντέρνος και ντιζαϊνάτος φούρνος των Εξαρχείων προμηθεύεται πρώτες ύλες για τα λαχταριστά του σάντουιτς από το Τορίνο και αλλαντικά από τη Νέα Υόρκη και ετοιμάζει καθημερινά ιδιαίτερες προτάσεις για σνακ και πρωινό με βάση το καλό ψωμί και τα αυγά σε διάφορες εκδοχές. Κορυφαία τα Benedict σε μαλακό μπριός με καπνιστή πανσέτα και σάλτσα Ολαντέζ. Δεν έχει τραπέζια, εδώ το μπραντς θα το απολαύσεις στα όρθια παρέα με τη μισή Αθήνα που θα κάνει ακριβώς το ίδιο. Εξαιρετικός και ο καφές του. Υπολόγισε περί τα 10€ για μπραντς και καφεδάκι.

Miss Tartu

Μαυρομιχάλη 53, Εξάρχεια, τηλ: 21 0363 6732

Στην περατζάδα της Μαυρομιχάλη αυτό το καθημερινό, ανεπιτήδευτο στέκι των Εξαρχείων προσφέρει κάτι όμορφο για κάθε στιγμή της ημέρας. Πιάσε θέση στο όμορφο εσωτερικό του για να δοκιμάσεις κάθε λογής αυγά, σε πολύ καλές τιμές και ικανοποιητική ποσότητα. Εδώ παίζουν δυνατά τα αυγά ποσέ με προζυμένιο ψωμί ή μπριός, τα οποία συνδυάζονται με υλικά της αρεσκείας σου, όπως σπαράγγια, μπέικον, καπνιστή πέστροφα, προσούτο και σπαράγγια. Οι τιμές τους ξεκινούν από 5€, οπότε με καφεδάκι δεν ξεφεύγεις από τα 10€.

Warehouse

Βαλτετσίου 21, Εξάρχεια, τηλ: 21 5540 8002

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Warehouse (@warehouse_project)

Στο wine bar της Βαλτετσίου, αγαπάνε τον καφέ, λατρεύουν το κρασί και τιμούν το καλό φαγητό, ανάμεσά του και το μπραντς το επιούσιο. Αν το επισκεφτείς πρωί, θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις καλούδια όπως αυγά σκράμπλ με σχοινόπρασο και βολάκι Άνδρου, ομελέτα με παστράμι και προβολόνε, energy open toast με γιαούρτι, φιστικοβούτυρο, μπανάνα και σπόρους τσία, πανίνι με προσούτο, γραβιέρα ρόκα και πέστο βασιλικού και opens steak sandwich με μαριναρισμένη picanha, mayo-Dijon και φύλλα σαλάτας. Υπολόγισε περί τα 12€ με καφέ.

Philos Athens

Σόλωνος 32, Κολωνάκι, τηλ: 210 3619163

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Philos Athens (@philos_athens)

Σε έναν πανέμορφο χώρο ενός παλιού νεοκλασσικού το οποίο ανακαινίστηκε με απόλυτο σεβασμό στην ιστορία του, το Philos σερβίρει πρωινό, καφέ και δείπνο σε ατμόσφαιρα μίνιμαλ και ρετρό. Στον κατάλογό του θα βρεις πάσης φύσεως αυγουλάκια σε τσιμπημένες τιμές, αλλά με ωραιότατη εκτέλεση: ξεχωρίζουν τα Philos benedict με καπνιστό σολομό, αβοκάντο και hollandaise, τα Royale με μαρινάτο σολομό με χαμομήλι και εσπεριδοειδή, και τα αυγά ποσέ βιολογικής εκτροφής με φρέσκο αβοκάντο, αλάτι, ροζ πιπέρι, λάιμ και ελαιόλαδο πάνω σε ψωμί σίκαλης. Υπολόγισε περί τα 15€/ άτομο, με καφέ.

Mr. Morning

Σόλωνος 44, Κολωνάκι, τηλ: 21 0363 0073

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και αυτό το ξέρει καλά το Mr. Morning στη Σόλωνος, το οποίο στον μικρούλι του χώρο σερβίρει λαχταριστές επιλογές μπραντς. Πιάσε θέση στο χουχουλιάρικο εσωτερικό του ή στα τραπεζάκια στον πεζόδρομο και παράγγειλε αυγά σκραμπλ πάνω σε ψωμί ολικής άλεσης με μπέικον, γαλοπούλα, ανάμεικτη σαλάτα και παρμεζάνα, Avocado & eggs με τηγανητά αυγά, smashed avocado και Philadelphia, ανάμεικτη σαλάτα και παρμεζάνα πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί μπριος, και χορταστική Pancake με πραλίνα, τριμμένο μπισκότο, ζάχαρη άχνη και μπανάνα. Λογαριασμός με καφεδάκι στα 10-12€.

Me

Καψάλη 10, Κολωνάκι, τηλ. 210 7242588

Εξίσου μικρό, αλλά θαυματουργό, το γωνιακό Me είναι ό,τι πρέπει για να πάρεις καφεδάκι στο χέρι βολτάροντας στο Κολωνάκι, αλλά και για να κάτσεις στο cosy εσωτερικό του ή στα λιγοστά τραπεζάκια που βγάζει έξω και να φας προσεγμένο (και ακριβό) μπραντς. Γεμίζει καθημερινά με κόσμο που απολαμβάνει πιάτα όπως το Breakfast English muffin toast, με μοτσαρέλα, τσένταρ, guanciale, σπασμένο αυγό bio και άλειμμα καυτερής Νdjua, Avocado Toast με αυγό bio, zαμπόν cotto, γραβιέρα κατσικίσια και προζυμένιο ψωμί και French Toast με αμυγδαλοβούτυρο  καβουρδισμένη καρύδα, μύρτιλα, σφένδαμο και κανέλα. Λογαριασμός στα 15-18€ με καφέ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v