Οι καλύτερες μοσχαρίσιες της Αθήνας
Όταν μιλάμε για σοβαρή μπριζολοκατάσταση, αφήνουμε τους ειδικούς των καλύτερων roast houses της πόλης να αναλάβουν δράση.

Όταν μιλάμε για σοβαρή μπριζολοκατάσταση, αφήνουμε τους ειδικούς των καλύτερων roast houses της πόλης να αναλάβουν δράση.
Καλό το χοιρινό και το κοτοπουλάκι δεν λέμε, όμως όλοι οι μυημένοι κρεατοφάγοι θα σου πουν πως σαν το μοσχάρι δεν έχει και καλό θα ήταν να τους ακούσεις. Θα αφήσουμε προς ώρας εκτός κουβέντας τις premium κοπές και το brisket και θα εστιάσουμε στην πατροπαράδοτη μοσχαρίσια μπριζόλα που ανέθρεψε γενιές και γενιές κρεατοφάγων. Άλλες ζουμερές με το αιματάκι τους κι άλλες καλοψημένες με το λιπάκι τους, άλλες tomahawk κι άλλες σπαλομπριζόλες γίνονται λουκούλλειο έδεσμα στα χέρια ειδικών που δικαίως περηφανεύονται πως σερβίρουν τις καλύτερες μοσχαρίσιες της πόλης. Για πάμε μια βόλτα προς τα εκεί.
Γίδι
Τατοΐου 17, Μεταμόρφωση, τηλ: 210 2828848
Σε μια πέτρινη ιστορική ταβέρνα του 1960 στη Μεταμόρφωση το Γίδι σερβίρει αρνιά, προβατίνες, μοσχάρια, λουκάνικα και φρυγαδέλια προσπαθώντας να αναβιώσει τις μνήμες της παλιάς χασαποταβέρνας που δικαίως σήμερα χαιρετίζεται σα μνημείο λαϊκού πολιτισμού. Ο χώρος είναι σχεδόν εξοχικός κι η μεγάλη αυλή του Γιδιού ζει μεγάλες στιγμές όταν καλοκαιριάζει. Εδώ οι γαλατικές σπαλομπριζόλες θα ενθουσιάσουν την κρεατολάγνα ψυχούλα σου, ενώ ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 30-35€ κατ’ άτομο, μαζί με ποτήρι κρασί.
Τηλέμαχος
Πανεπιστημίου 10, Αθήνα, τηλ. 210 3613300
Υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές, επιμονή στη λεπτομέρεια και βαθιά αφοσίωση στην ουσιαστική, ατόφια γεύση δίνουν το στίγμα ενός χώρου όπου το κρέας είναι έμπνευση και τέχνη. Όπως ίσως έχεις ήδη καταλάβει μιλάμε για τον Τηλέμαχο που φημίζεται για τις εξαιρετικές κοπές του που ποικίλλουν σε καταγωγή αλλά και ωρίμανση. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει η T- Bone (από premium ράτσες Ιταλίας και Ισπανίας) αλλά και η γαλατική βοδινή σπαλομπριζόλα ωρίμανσης (από Ελλάδα κι Ισπανία) καθώς αμφότερες θα ενθουσιάσουν και τον πλέον ιδιότροπο ουρανίσκο. Αν είσαι έξτρα μερακλής επιβάλλεται να πάρεις και μια μερίδα από τα κοσμαγάπητα αρνίσια παϊδάκια γάλακτος του καταλόγου. Μαζί με ποτήρι κρασί ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 35-40€ κατ’ άτομο.
Drakoulis Dry & Raw
Λεωφ. Βασιλέως Παύλου 103, Βούλα, τηλ.: 210 8955655
Σε ένα εξαιρετικά κομψό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί το ξύλο, το μέταλλο και το δέρμα, με πινελιές μοντέρνου βιομηχανικού στυλ οι άνθρωποι του Drakoulis Dry & Raw προφέρουν μια fine dining κρεατοφαγική εμπειρία που θα θυμάσαι για καιρό. Χορταστική ποικιλία από ράτσες (Wagyu, Kobe, Black angus κ.α.), προελεύσεις (Αυστραλία, Αμερική κ.α.) και κοπές εγγυώνται ένα οργασμικό γεύμα αντάξιο της φήμης του εστιατορίου. Αν είσαι wine lover θα ενθουσιαστείς με τη λίστα των κρασιών που περιλαμβάνει εξεζητημένες επιλογές από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα. H τιμή για ένα πλήρες γεύμα με κρασί είναι τσιμπημένη καθώς αγγίζει τα 80-90€ κατ’ άτομο, μα δικαιολογείται από την ποιότητα των πιάτων που σερβίρονται.
Base Grill
Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως 64, Περιστέρι, τηλ. 210 5757455
Δύσκολα θα βρεις meat lover στην πρωτεύουσα που να μην έχει πάει να προσκυνήσει στον κρεατοφαγικό ναό που έχει δημιουργηθεί από το 20025 στο Περιστέρι κι έκτοτε συνοδεύει κάθε fine dining τσιμπούσι μας στα μέρη του. Εξαιρετικές κοπές κι εκλεκτά κρέατα αποτελούν τη βάση ενός μενού που συνεχώς εξελίσσεται κι εντάσσει όσες περισσότερες premium γεύσεις μπορεί από όλη την χώρα. Οι σπαλομπριζόλες του καταλόγου είναι τουλάχιστον μνημειώδεις σε κάθε ψήσιμο που επιλέγουν οι θαμώνες και συνιστά το ιδανικό συστατικό ενός υπέροχου γεύματος από το οποίο δεν πρέπει να λείπουν τα «αυγά σαν τα μάτια μου» (η σπεσιαλιτέ των ορεκτικών που δεν είναι άλλη από τη φωλιά πατάτας με αυγά μάτια), το βοδινό ταρτάρ με αυγοτάραχο Τρικαλινού και το βοδινό καρπάτσιο. Ο λογαριασμός συνοδεία κρασιού παραγωγής του Base Grill θα κυμανθεί περί τα 40-45€ το άτομο.
Το Ρεμούτσικο
Λεωφ. Αγίου Δημητρίου 120, Αγ. Δημήτριος, Τηλ: 21 0970 4515
Από το 1982 το Ρεμούτσικο έχει γίνει σημείο συνάντησης καλοφαγάδων που ορκίζονται αιώνια πίστη και λατρεία στις θηριώδεις κρεατομερίδες του που φέρνουν στον νου του όλες εκείνες τις χασαποταβέρνες που έζησαν μέρες δόξας στα τιμημένα 80s και 90s. Η μοσχαρίσια του είναι μια από τις πιο νόστιμες low budget μπριζολάρες όλης της Αθήνας με το μυστικό της να κρύβεται στο μαστόρικο ψήσιμό της. Αν θες να το γυρίσεις σε τσιμπούσι σημείωσε τα ζουμερά αρνίσια παϊδάκια τα οποία θα σε συναρπάσουν, ενώ αν είσαι έξτρα μερακλής επιβάλλεται να παραγγείλεις και παϊδάκια προβατίνας. Λογαριασμός στα 20-25€ μαζί με μπόλικο κρασάκι.
Kozi’s
Π. Τσαλδάρη 34, Μελίσσια, τηλ: 21 0810 1584
Το Kozi’s παραμένει το απόλυτο place to be για όσους αναζητούν τιτανομέγιστες αφρικανικές μπριζολάρες που κάνουν το σαλάκι να τρέχει στο άκουσμα και μόνο του μενού.
Εδώ θα δοκιμάσεις μεγάλη Chakalaka, ζουμερό T-Bone, μοσχαρίσιο χτένι μαλακό όσο τίποτα αν θες να την κάνεις γυριστή στην μπριζολολάγνα παρέα σου. Την διαφορά αν μας ρωτάς πέρα από το υποδειγματικό ψήσιμο την κάνουν τα μπαχάρια της Νοτίου Αφρικής με τα οποία μαρινάρονται τα κρέατα, απογειώνοντας την γεύση τους. O λογαριασμός θα κυμανθεί περί τα 30€ το άτομο μαζί με κρασί.