Τέλεια καφέ για να λιάζεσαι σαν γάτα
Ήλιε μας ηλιάτορα σε αυτά τα καφέ σε παρακαλούμε να χαϊδέψεις με τις ακτίνες σου τα μαγουλάκια μας όσο εμείς ριλαξάρουμε.
Ήλιε μας ηλιάτορα σε αυτά τα καφέ σε παρακαλούμε να χαϊδέψεις με τις ακτίνες σου τα μαγουλάκια μας όσο εμείς ριλαξάρουμε.
Ο Ιούνης μας υποδέχθηκε πριν λίγες μέρες κι εμείς έχουμε μπει και με τον νόμο σε καλοκαιρινό mood μετρώντας αντίστροφα για τις καλοκαιρινές διακοπές. Μέχρι τότε φυσικά δεν χάνουμε ευκαιρία να ρουφάμε ήλιο σε αγαπημένα καφέ της πρωτεύουσας, ελπίζοντας σε ήπιες θερμοκρασίες που επ’ ουδενί δεν πρέπει να κινηθούν σε καυσωνικά επίπεδα χαλώντας μας το ρέμβασμα.
Με αυτή την κρυφή ελπίδα υιοθετούμε πλήρως τη συμπεριφορά των αγαπημένων μας αιλουροειδών και λιαζόμαστε σα γατούλες στα πιο τέλεια καφέ Αθηνών και περιχώρων.
Αγ. Αναργύρων 12, Ψυρρή, τηλ.:21 0325 0373
Από το όνομα και μόνο μπορείς να καταλάβεις ότι εδώ θα συναντήσεις ένα στυλάτο καφέ, που βρίσκεται στην καρδιά του Ψυρρή και αποτελεί κλασικό κι αγαπημένο στέκι παντός καιρού. Κι αν σε κάποιους βγάζει δικαιολογημένα χειμωνιάτικα vibes μιας και είναι έξτρα χουχουλιαστοί οι καναπέδες και τα τραπεζάκια του, όταν καλοκαιριάζει μπορείς κάλλιστα να αράξεις στις καρέκλες σκηνοθέτη που στήνει πάνω στον πεζόδρομο της Αγίων Αναργύρων και να απολαύσεις την περατζάδα του σε ένα υπέροχο ηλιόλουστο σκηνικό.
Περνώντας από την εντυπωσιακή ξύλινη μπάρα του θα σε πάρουν οι μοσχομυρωδιές από τους καφέδες, τα ροφήματα και τα τσάγια που ετοιμάζονται καθημερινά. Οι τιμές στα καφεδάκια ξεκινούν από 3€, ενώ πλέον έχει και φαγητό αν σε πάρει το βράδυ και θες να συνεχίσεις με κάποιο κοκτέιλ ανά χείρας.
Βοτανικός Κήπος, Ιερά Οδός 403, Χαϊδάρι, τηλ: 210 5324792
Αξίζει να ξεκινήσεις ιδανικά τη μέρα σου στο Garden, το πανέμορφο café που φωλιάζει μέσα στον Βοτανικό Κήπο — τον μεγαλύτερο μάλιστα σε έκταση σε ολόκληρα τα Βαλκάνια. Μέσα σε ένα καταπράσινο σκηνικό που θυμίζει κάτι ανάμεσα σε ηλιόλουστο κινηματογραφικό πικ νικ και μυστικό αστικό καταφύγιο, το Garden απλώνει ξύλινα τραπεζάκια, άνετα πουφ και χαλαρή διάθεση από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.
Εδώ θα απολαύσεις εξαιρετικούς καφέδες, δροσερά ροφήματα και μια ατμόσφαιρα που σε κάνει να ξεχνάς πως βρίσκεσαι τόσο κοντά στο κέντρο της πόλης. Αν τώρα η βόλτα σου ανοίξει την όρεξη, το μενού έχει αρκετές νόστιμες επιλογές για ελαφρύ τσιμπολόγημα, με τη μεσογειακή ομελέτα να ξεχωρίζει εύκολα ως η πιο δυνατή επιλογή για ένα χορταστικό και γευστικό ξεκίνημα της ημέρας.
Αγίου Δημητρίου 17 & Ηροδότου, Δάφνη, τηλ.: 2109715598
Ένα άκρως καλοκαιρινό μέρος που μπορείς να το επισκεφτείς κάθε ώρα και στιγμή της ημέρας, η Μαντανία έχει μια από τις ωραιότερες αυλές της Αθήνας, χωρίς υπερβολή. Βρίσκεται σε μια παλιά μονοκατοικία, με ρετρό γοητεία, αλλά και μοντέρνες πινελιές, συνδυάζοντας πράσινο, χρώμα από τις βουκαμβίλιες και… κριτς κριτς από τις πατημασιές στο παραδοσιακό, λευκό χαλικάκι. Εδώ θα απολαύσεις ωραιότατο μπραντς από το πρωί, αν πεινάσεις μετά από τον πρώτο ή δεύτερο καφέ της ημέρας.
Έχει και signature κοκτεϊλάρες αν το τραβήξεις μέχρι αργά όπως το Love Between Two με παλαιωμένο ρούμι, μάνγκο, βανίλια Μαδαγασκάρης, μέλι και γλυκά μπαχαρικά και το Moulin Rouge με βότκα, καραμέλα βουτύρου, ξηρούς καρπούς και αφρό πικραμύγδαλου.
Στρ. Αλ. Παπάγου & Πεντέλης, Άλσος Παπάγου, τηλ: 210 6546185
Το Piu Verde το βρίσκεις μέσα στο Άλσος Παπάγου, μόλις δέκα λεπτά από το κέντρο της Αθήνας, σε μια τοποθεσία που δύσκολα πιστεύεις ότι υπάρχει τόσο κοντά στην πόλη. Ένα καταπράσινο σκηνικό γεμάτο πεύκα, με τεχνητή λίμνη και νερά που κυλούν, δημιουργεί μια αίσθηση απόλυτης απόδρασης, σαν να έχεις μεταφερθεί σε άλλο περιβάλλον, μακριά από την αστική καθημερινότητα.
Εκεί μπορείς να απολαύσεις από τον πρωινό καφέ σου μέχρι φαγητό και βραδινό ποτό, μέσα σε μια ατμόσφαιρα που «δένει» απόλυτα με το φυσικό τοπίο. Δεν είναι τυχαίο ότι οι κάτοικοι των Βορείων Προαστίων το έχουν κάνει σταθερό τους στέκι, αφού κάθε επίσκεψη στο Piu Verde δίνει την αίσθηση μιας μικρής καλοκαιρινής απόδρασης, ανεξαρτήτως εποχής.
Μεγάλου Αλεξάνδρου 125 και Ευρυμέδοντος, Κεραμεικός, τηλ.: 210 3411651
Στον Κεραμεικό, ακριβώς απέναντι από τη Φάμπρικα, θα πέσεις πάνω σε μια μικρή αυλή που θυμίζει σκηνικό από παλιό θερινό σινεμά και καλοκαιρινή ανάμνηση που δεν ήξερες ότι σου έλειπε. Με χαλικάκι στο δάπεδο, μπλε κρεμαστά φωτάκια που δίνουν μια σχεδόν ονειρική αίσθηση όταν πέφτει το βράδυ και μια γενικότερη χειροποίητη αισθητική, ο χώρος στήνει από μόνος του το ιδανικό σκηνικό για ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές εξόδους από το πρωί για να χορτάσεις ήλιο.
Δεν είναι τυχαίο ότι πολύ γρήγορα μετατράπηκε σε σταθερό στέκι των περίοικων και των επισκεπτών μιας από τις πιο hyped γειτονιές της πρωτεύουσας.
Η λίστα των κοκτέιλ αν ενδιαφέρεσαι να το τραβήξεις μέχρι πιο αργά ή έστω αρέσκεσαι στα early drinks παίζει δημιουργικά και με χιούμορ, με ευφάνταστες επιλογές όπως το Φλώρα, Δώρα, Μαριγούλα με βάση τη βότκα και τη φράουλα, το Τιμόν και Πούμπα που παντρεύει λευκό ρούμι με ανανά, αλλά και το Ποκαχόντας με τεκίλα και λικέρ πορτοκάλι. Τα signature cocktails κοστολογούνται γύρω στα 9€, ενώ ένα απλό ποτό θα το βρεις περίπου στα 7€, κρατώντας το budget σε πολύ λογικά επίπεδα για την περιοχή.
Λυκαβηττός, τηλ: 21 0363 5400
Η Πράσινη Τέντα στο σκούφο της Αθήνας –τον Λυκαβηττό ντε- αποτελεί τον απόλυτο προορισμό για μικρούς και μεγάλους, δίνοντας την δυνατότητα δίπλα στη φύση να απολαύσουν, εκλεκτό φαγητό, καφέ υψηλής ποιότητας, ποτά και cocktails, ατενίζοντας πανοραμικά κάθε γωνιά της πρωτεύουσας.
Από τα θρυλικότερα καφέ της πόλης, η Πράσινη Τέντα πρωτολειτούργησε ως καφέ-ουζερί το 1931, έκλεισε κάπου στο 2000 και επανήλθε σχετικά πρόσφατα για να μας δώσει ακόμη έναν λόγο να ανέβουμε προς Λυκαβηττό μεριά.
Ο ανοιχτός χώρος και η απεριόριστη θέα βοηθούν τους επισκέπτες να πάρουν μάτι τον Ιερό βράχο της Ακρόπολης, το μουσείο, καθώς και το Παναθηναϊκό Στάδιο, με φόντο με φόντο ένα ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα όσο πάμε ως προς τη δύση της ημέρας μετά από ένα ευήλιο πολύωρο άραγμα που θα κάνει τις ρομαντικές ψυχές να σκιρτήσουν από χαρά.