Πού τα πίνουμε τώρα στου Ψυρρή;

Ολοκαίνουρια μπαράκια και παλιά αγαπημένα στέκια, σε μια χειμωνιάτικη μπαρότσαρκα στου Ψυρρή που τα έχει όλα.

Πού τα πίνουμε τώρα στου Ψυρρή;

Το έχουμε πάρει απόφαση, δεν θα την βαρεθούμε ποτέ αυτή τη γειτονιά. Δεν θα μας αφήσει, άλλωστε. Είναι για τον νυχτερινό χάρτη της Αθήνας ό,τι ο Δίας για την ελληνική μυθολογία: Περισσότερες εκδοχές και μεταμορφώσεις άλλος κανείς. Στην τωρινή τους βερσιόν, αφού πέρασαν από underground σε mainstream και τούμπαλιν, τα δρομάκια του Ψυρρή φιλοξενούν… τα πάντα, από ινσταγκραμικά café μέχρι ψαγμένα ροκάδικα, και από μπαράκια μέχρι αφτεράδικα με περίεργες μουσικές. Μαζέψαμε τα αγαπημένα μας, παλιά και νέα, σε μια λίστα για να μην χαθείς στα σοκάκια.

Bardeau
Ναυάρχου Αποστόλη 6, τηλ.: 698 662 2211

Μικρούλι, σκοτεινό και όσο πρέπει ατμοσφαιρικό, το Bardeau έχει την σέξι ατμόσφαιρα που λείπει από πολλά μπαράκια της Αθήνας –και όχι, δεν το λέμε μόνο για το κατακόκκινο νέον που γράφει “I licked it so it’s mine” πάνω από την μπάρα. Παίζει ατμοσφαιρικές μουσικές ιδανικές για λίκνισμα, και φτιάχνει καταπληκτικά κοκτέιλ (στα 10-11€).

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bardeau (@bardeau_athens)

Bad Tooth
Κακουργιοδικείου 6, τηλ.: 21 3090 7715

Στιλάτο και κατάμαυρο, εμπνευσμένο από τη Νέα Υόρκη των 70s, με μεγάλη μπάρα που παραπέμπει σε ποτάδικο και μουσικές που καλύπτουν όλο το φάσμα punk-rock-garage-new wave (σκέψου Ramones, Joy Division, Exploited και πάει λέγοντας) αλλά δε λέει όχι και σε Hip Hop βραδιές. Καλεσμένοι DJs αναλαμβάνουν συχνά τα decks, ενώ τακτικά φιλοξενεί και live. Έχει και πολλά special και premium ποτά, και καλές τιμές: από 6€ το απλό ποτό, από 4€ οι μπύρες. Μείνετε συντονισμένοι στη σελίδα του στο Facebook για events και εκπλήξεις.

Τράγος
Πλατεία Αγίων Αναργύρων, τηλ.: 21 0323 1011

Έγινε το απόλυτο talk of the town πέρυσι με το που άνοιξε τις πόρτες του, και συνεχίζει ακάθεκτο να συνδυάζει Negroni με κεφτεδάκια προβατίνας, σε τραπεζάκια που απλώνονται πάνω στην πλατεία, αλλά και στο στιλάτο εσωτερικό του. Το ομώνυμο Tragos Negroni, με τζιν Bombay Sapphire, τσίπουρο και blend Vermouth, Campari και Amaro, αξίζει οπωσδήποτε μια δοκιμή. Οι τιμές των κοκτέιλ ξεκινούν από 8€, στα του φαγητού θα υπολογίσεις από 9,50€ το πιάτο.

Teddy Boy
Τάκη 18, Ψυρρή, τηλ: 6951116651

Aπό τα πιο γνωστά κι αγαπημένα αφτεράδικα της Αθήνας, μαζεύει όλο τον καλό μαυροντυμένο κόσμο, που ορκίζεται στις μουσικάρες του οι οποίες ξεκινούν από Dark Wave, Punk και Post-Punk των 80s και πιάνουν μέχρι ροκαμπιλιές και italodisco και garage. Η ατμόσφαιρα λοξοκοιτά προς Βερολίνο μεριά, οι δε τιμές είναι από τις καλύτερες της περιοχής: Στα 6-7€ κυμαίνονται κοκτέιλ και ποτά.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @chaostom

Τρανζίστορ
Πρωτογένους 10, τηλ: 2103228658

Ήρθε και προσγειώθηκε στην Πρωτογένους όταν στην Πρωτογένους δεν ήταν ακόμα «η φάση» και συνεχίζει ακάθεκτο πολλά, πολλά χρόνια αργότερα, με all day ατμόσφαιρα, περιβάλλον σαν να έχεις πάει για ποτό σε φίλους, ωραίες μουσικές και πεντανόστιμα τσιμπολογήματα –το μπέργκερ του αξίζει να το δοκιμάσεις. Έχει και αυτό ωραιότατες τιμές, από 6€ το απλό ποτό.

Kounies
Aγίων Αναργύρων 16, τηλ.:21 5520 0632

Κι αν είναι Ινσταγκραμικό, μην το φοβάσαι: Οι Kounies είναι ένα all day μπαράκι βγαλμένο από τα πιο τρελά όνειρα θεατρικού σκηνογράφου, που σερβίρει με την ίδια ευκολία signature κοκτέιλ και πιάτα όπως τα πουγκιά της Λούλας, με γέμιση γαρίδας, sweet chilli sauce και σιρόπι ροδιού, ή με λαχανικά, μπλε τζατζίκι και τραγανό κρεμμύδι. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kounies.Athens (@kounies.athens)

Juan Rodriguez Bar
Παλλάδος 3, τηλ: 2103224496

Η Μπελ Επόκ ζει και βασιλεύει, σε ένα ακόμα στιλάτο μπαράκι του Ψυρρή που κάνει χαμό στα social media τα τελευταία χρόνια. Εδώ θα δοκιμάσεις φανταστικά κοκτέιλ σαν το Lococo Tici με ρούμι, λικέρ μπανάνας, κρέμα καρύδας και χυμό λάιμ και το Flat White Martini με βότκα, irish cream και εσπρέσο. Οι τιμές τους ξεκινούν από 8€, το απλό ποτό στα 7€.

BackdooR Athens
Σαρρρή 39, τηλ.: 694 506 2979

Ο εμπνευστής του Juan Rodriquez (και του 7 Jokers και του Παλιάτσου της Πεντέλης) Άλεξ Πετράκης ξαναχτυπά με ένα ακόμα στιλάτο, ρετρό μπαράκι στην… θεατρική όχθη του Ψυρρή, που βαφτίζεται από το θρυλικό τραγούδι «Back Door Man» του Willie Dixon και εντυπωσιάζει με την ψαγμένη του κάβα και τις ιδιοφυείς παραλλαγές σε κλασικά κοκτέιλ. Το απλό ποτό στα 7€, κοκτέιλ από 8€.

Tettix
Αισώπου 5, τηλ.: 695 549 4670

Βιομηχανικό design, all day φιλοσοφία, international πλήθος στην μπάρα του, τραπεζάκια στον πεζόδρομο για τα ηλιόλουστα μεσημέρια, και μια αριστουργηματική λίστα με κοκτέιλ σαν το Blind Luck με bourbon, λάιμ, μάνγκο, τσίλι και περγαμόντο, και το Aesop 620 BC, με τζιν, λάιμ, βασιλικό, σύκο και πουρέ τζίντζερ. Οι τιμές τους ξεκινούν από 9€.

Boo!
Λεπενιώτου 22, τηλ.: 2103255542

Πληθωρικό, πολύχρωμο και ζεστό, με πέτρινους τοίχους και θεατράλε σκηνικό, το Boo! Φτιάχνει φανταστικά κοκτέιλ σαν το Blooming Tales με Ciroc vodka, λικέρ περγαμόντο, χαμομήλι, κάρδαμο και cordial μανταρινιού (13€). Έχει επίσης εντυπωσιακή ποικιλία σε ετικέτες τζιν και τεκίλας που δύσκολα θα βρεις αλλού, αλλά και νόστιμα τσιμπολογήματα αν έρθεις πεινασμένος/η. Το απλό ποτό στα 8€.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη BOO! (@boo.athens)

Marika
Παλλάδος 4, τηλ.: 6946371473

Η επιτομή του underground coolness στη γειτονιά, φιλοξενεί στους τοίχους της εκθέσεις νέων ανερχόμενων καλλιτεχνών, παρέα με γραμμένους στο χέρι στίχους της Αρλέτας (ναι, από το Μπαρ το Ναυάγιο) τους οποίους χαζεύεις όσο περιμένεις να σου φτιάξουν ένα φοβερό κοκτέιλ με τσίπουρο με το οποίο θα βγεις να αράξεις στο πεζοδρόμιο, ή στα τραπεζάκια απέναντι. Το απλό ποτό στα 7€, κοκτέιλ από 8€.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v