Το μπραντς το γιορτινό θα έρθει φωτεινό

Οι γιορτές είναι για αυγουλάκια, pancakes και λαχταριστά healthy bowls κι εμείς τα τιμάμε δεόντως σε αγαπημένα μπραντσάδικα.

Το μπραντς το γιορτινό θα έρθει φωτεινό

Η εορταστική περίοδος είναι μια καλή αφορμή για γευστικές εξερευνήσεις σε εστιατόρια, αλλά και για να δοκιμάσεις εκείνο το μπραντς που σου έκλεινε το μάτι τόσο καιρό στα social media όμως δεν πρόκαμες να βρεις χρόνο για να πας.

Ε, τώρα ήρθε η στιγμή σου, μιας και τα μπραντσάδικα της πόλης στολίζονται και βγάζουν ασταμάτητα κάθε λογής αυγο-δημιουργίες για να απολαύσεις ενώ πίνεις παράλληλα το εκλεκτό σου καφεδάκι.

Για κόπιασε.

Nudibranch

Πραξιτέλους 5Α, τηλ: 210 3231400

Στην Πραξιτέλους των μπαρ και των καφέ, αυτό το μινιατουρίστικο μπραντσάδικο προσφέρει εξαιρετικές επιλογές σε άκρως value for money τιμές για την ποσότητα, στο μικρό και cosy εσωτερικό του. Εδώ θα φας μεταξύ άλλων Croque madame Nudibread γεμιστό με ζαμπόν, edam, επικάλυψη καπνιστής μπεσαμέλ και τηγανητό αυγό, Avocado addicted σε ψωμί από χαρούπι με αυγά ποσέ, ντοματίνια κονφί και κρέμα από φρούτα του δάσους, αυγά scrambled με σολομό σε brioche (με 3 αυγά, σολομό και σάλτσα από παντζάρι) και γλυκές αυγoφέτες με κρέμα patisserie, φυστικοβούτυρο, μαρμελάδα σπιτική, φρούτα του δάσους και μπανάνα. Έχουν και ωραία chia puddings για να πάρεις φεύγοντας. Λογαριασμός στα 10-12€ με ωραίο καφέ.

Art Lounge

(ξεν. «New») Φιλελλήνων 16, Σύνταγμα, τηλ: 210 3273170

Από τα πρώτα ξενοδοχεία που καθιέρωσαν το μπραντς στην πόλη, το New Hotel στο Σύνταγμα φρεσκάρει τον κατάλογό του και μας προσκαλεί τα Σαββατοκύριακα να πιάσουμε θέση στο Art Lounge με σούπερ θέα στον Λυκαβηττό για μπραντς με γκουρμέ πρόσημο για σπέσιαλ περιστάσεις – και την ανάλογη τιμή. Αυγά σκράμπλ σε φρυγανισμένο ψωμί με προσούτο Σαν Ντανιέλε, αυγά ποσέ με πατάτα has brown, γκουακαμόλε και σάλτσα hollandaise, τηγανιτά αυγά με πιπεριές φλωρίνης, μυρωδικά και καραμελωμένο βαλσάμικο, αλλά και παραδοσιακή παστουρμαδόπιτα ή χειροποίητη φοκάτσια με ντοματίνια και δενδρολίβανο είναι μερικές από τις must επιλογές. Υπολόγισε περί τα 20€ το άτομο, με καφέ.

Teras

Θεοδώρητου Βρεσθένης 45, Νέος Κόσμος, τηλ: 2114180653

Συνδυάζει το design, τις τέχνες, το ποτό και το προσεγμένο πρωινό, σε ένα όμορφο νεοκλασικό του ’30 και αποτελεί μια σούπερ επιλογή για κάθε στιγμή της ημέρας. Στο Teras θα δοκιμάσεις αυγά ποσέ με αβοκάντο και σάλτσα hollandaise με προζυμένιο ψωμί, ομελέτα με ασπράδια για φιτ τύπους, σπανάκι και ντοματίνια, αυγά σκραμπλ με σολομό μαριναρισμένο, πέρλες βαλσάμικου και σχοινόπρασο, τοστ με μπέικον και αυγό σε ψωμί μπριός με τσαλαφούτι και ντοματίνια κονφί και ένα χορταστικό New York Bagel με παστράμι, χειροποίητη μαγιονέζα με αγγλική μουστάρδα και αγγουράκι τουρσί. Λογαριασμός στα 10-12€ το άτομο, με καφέ.

Beauty Killed the Beast

Παραμυθίας 14, Μεταξουργείο, τηλ.: 697 326 2362

Σε έναν από τους ομορφότερους, γεμάτους νεοκλασικά πεζόδρομους του Μεταξουργείου το Beauty Killed the Beast απλώνει τραπεζάκια από νωρίς για λαχταριστό μπραντς και άλλα νόστιμα τσιμπολογήματα. Σημείωσε στα οπωσδήποτε τις αυγοφέτες από μπριός, γεμιστές με ζαμπόν και τυρί gruyere με σιρόπι μελιού, τη γλυκιά βάφλα με φρέσκο αβοκάντο και αυγά ποσέ, τις pancakes με κρέμα gianduja και επικάλυψη σοκολάτας, αλλά και την ενδιαφέρουσα βήγκαν επιλογή του σκραμπλ τόφου με μανιτάρια, κρεμμύδι και ντοματίνια σέρι, που σερβίρεται με αβοκάντο. Λογαριασμός στα 12€ το άτομο, με καφεδάκι.

Tiki Bar Αthens

Φαλήρου 15, Κουκάκι, τηλ: 210 9236908

Πριν γίνει το Κουκάκι πιάτσα, το Tiki Bar μάς έμαθε να πίνουμε tiki κοκτέιλ και να χορεύουμε μέχρι πρωίας. Τον τελευταίο καιρό ξυπνάει νωρίς για να μας σερβίρει καφέ και μπραντς σε πρωτότυπους, πολυνησιακούς συνδυασμούς που ταιριάζουν με την ατμόσφαιρα του. Σάντουιτς αλμυρής βάφλας με γαλοπούλα, γουακαμόλε, μοτσαρέλα, ντομάτα, iceberg, κίτρινες πιπεριές και καραμελωμένα κρεμμύδια, Egg Poke με βραστά αβγά, καλαμπόκι, μανιτάρια, edamame, σαλατικά και σος με σόγια, σησαμέλαιο και μέλι και Egg Burger με βραστά αβγά, γαλοπούλα, τυρί, σχοινόπρασο, Holandaise σως και πάπρικα είναι μερικές από τις επιλογές που θα σου προτείναμε. Υπολόγισε περί τα 10-12€ το άτομο, με καφέ.

Neratzia Café Bistro

Ζαν Μορεάς 6, Κουκάκι, τηλ.: 21 0924 3025

Στο ισόγειο του ομώνυμου boutique ξενοδοχείου, αυτό το πανέμορφο, χρωματιστό café-μπιστρό με τις vintage αναφορές και το άπλετο αθηναϊκό φως σερβίρει λάχταριστό μπραντς.  Ξεχωρίζουν το φρεσκοψημένο κρουασάν με αυγά σκραμπλ, καπνιστό μπέικον και φρέσκα μυρωδικά, οι αλμυρές αυγοφέτες επάνω σε ψωμάκι μπριός με αυγό τηγανητό, κρέμα γραβιέρας, ντοματίνια, μανιτάρια και σπανάκι baby, τα pancakes με πραλίνα σοκολάτα, τηγανητή μπανάνα, φουντούκια και σως καραμέλας βουτύρου  και το ανοιχτό σάντουιτς με τηγανητά αυγά, καπνιστό μπέικον, κρέμα γραβιέρας, ρόκα και λάδι λευκής τρούφας. Για μπραντς με καφεδάκι, υπολόγισε περί τα 12€ το άτομο.

Sonder

Μπουμπουλίνας 30, Πειραιάς, τηλ: 21 0429 6945

Νέα άφιξη στον Πειραιά, επί της Μπουμπουλίνας (κοντά στο Πασαλιμάνι), το Sonder είναι ένας all day χώρος στο Λιμάνι, που παίρνει την υπόθεση «καφές» στα σοβαρά με εκλεκτά χαρμάνια, αλλά που και το μπραντς του το επιούσιο το τιμά όπως πρέπει. Πιάσε θέση στον όμορφο χώρο του για να δοκιμάσεις Pizza Pancake με σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα, crispy bacon, μανιτάρια και πιπεριές πράσινες, αφράτο κουλούρι ψημένο με αυγό, χωριάτικο λουκάνικο, ντομάτα και μους φέτας, Yogurt Bowl με φυστικοβούτυρο, μπανάνα, μέλι, cranberries, τριμμένο oreo και crumble λευκή σοκολάτα και Hot Dog Chili Con Carne με χειροποίητο chili con carne, 2 αυγά τηγανητά, cheddar και δροσερή sour cream. Υπολόγισε περί τα 10-12€ για μπραντς με καφέ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v