Εστιατόρια που σου ξέφυγαν και πρέπει να δοκιμάσεις στις γιορτές

Καφενεία με τολμηρές γεύσεις, υπέροχα ιταλικά, wine bars με χαρακτήρα και «εδεσματοποιεία» διεκδικούν άξια μια θέση στις γιορτινές γευστικές μας εξορμήσεις.

Εστιατόρια που σου ξέφυγαν και πρέπει να δοκιμάσεις στις γιορτές

Οι γιορτές είναι πάντα μια καλή αφορμή για να φάμε έξω και – πάλι καλά να λέμε – η εστιατορική σκηνή της Αθήνας δεν είναι ποτέ μονότονη.

Εμπλουτίζεται και εξελίσσεται, με μπόλικες επιλογές για κάθε γούστο και ουρανίσκο.

Αν ψάχνεις πού να φας αυτήν την περίοδο, τότε σημείωσε οπωσδήποτε κάποιο από τα παρακάτω εστιατόρια και θα βγεις κερδισμένος.

Pharaoh

Σολωμού 54, τηλ: 21 0380 8412

Ισοσταθμίζοντας το hype που συνόδευσε το άνοιγμά του με την ποιότητα της κουζίνας, το Pharaoh σερβίρει μίνιμαλ, ελληνικές γεύσεις, οι οποίες ετοιμάζονται σε ανοιχτή κουζίνα στη φωτιά των ξύλων, συνοδεία μουσικών από βινύλια και μιας ψαγμένης λίστας φυσικών κρασιών. Το μενού ανανεώνεται και τυπώνεται καθημερινά και περιλαμβάνει επιλογές όπως σταμναγκάθι με μανούρι, αυγά με στάκα και τρούφα, μοσχαράκι με μελιτζάνες μελωμένες, ζυγούρι με πιλάφι λεμονάτο, ξηροτήγανο με κρέμα λεμονιού και χοιρινό σχάρας με ανθότυρο. Λογαριασμός άκρως value for money, στα 25-30€ με ποτήρι κρασί.

Dear Manouka

Ηρώνδα 8, Παγκράτι, 210 7293628

Σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό του 1890 στον πεζόδρομο της Ηρώνδα, αυτό το wine bar-restaurant είναι χαλαρό και fun και σερβίρει πιάτα με exotic διάθεση, τα οποία συνοδεύει με τα ωραιότατα κρασιά της πληθωρικής wine list. Οι επιλογές που έχεις εδώ είναι το μενού α λα καρτ, το χορτοφαγικό α λα καρτ κι ένα μενού γευσιγνωσίας. Το τελευταίο κοστίζει 40€ και είναι ένας vfm τρόπος να δοκιμάσεις τις εκλεκτές γεύσεις του εστιατορίου: κρεμμυδόπιτα με Sabayon νεροκρέμμυδα και σάλτσα στιφάδο, λαβράκι με αγκινάρες, καρότο, και φρέσκα μυρωδικά, χοιρινά μάγουλα ιμπέρικο με κρέμα κυδώνι, και miso passion με καραμέλα φουντούκι και παγωτό τόνκα.

Σεμπρεβίβα

Καλλιρρόης 166, Πετράλωνα, 213 0381904

Στην όμορφη γειτονιά των Πετραλώνων, ένα υπέροχο «εδεσματοποιείον» με πιάτα που επικεντρώνονται στην παραδοσιακή και μοντέρνα κουζίνα σού κλείνει το μάτι. Ανταποκρίσου στο κάλεσμα και πιάσε τραπέζι στο όμορφο εσωτερικό του για να δοκιμάσεις εξαιρετικές γεύσεις όπως καπνιστό χέλι Μεσολογγίου με σπαγγέτι κολοκυθιού, ποικιλία οσπρίων με φρέσκα βότανα, πελτέ παντζαριού, δαμάσκηνα και καβουρντισμένα αμύγδαλα, αυγά Σακτσούκα βιολογικά με παστουρμά και φέτα, μοναστηριακό φρικασέ με μανιτάρια,  και κρέμα τραχανά με μοσχαρίσια μάγουλα και τραγανά ρεβίθια. Ο λογαριασμός στα 25€ το άτομο, αλκοόλ περιλαμβανομένου.

Ex Machina

Εμπεδοκλέους 34, Παγκράτι, τηλ: 21 0756 0362

Το νέο εστιατόριο του Άνταμ Κοντοβά συνδυάζει γεύσεις από διάφορες χώρες του κόσμου, τα οποία φέρνουν στο πιάτο σου την Αίγυπτο, την Ασία και την Μέση Ανατολή σε ιντριγκαδόρικους συνδυασμούς. Στον κατάλογο θα βρεις για παράδειγμα ψάρια ημέρας με βινεγκρέτ τσίλι και ταπικόκα, στρείδια με χαμόν ιμπέρικο και πόνζου, κροκέτες από κουκιά, με σόγια μάγιο και umami dip, ομελέτα με μπλε καβούρι Κατερίνης και μπισκ, μπριζολάκι χοιρινό με καπνιστά μύδια και φιστίκι Αιγίνης, χταπόδι με τη δίκη τους σάλτσα, εσπεριδοειδή, λαχανίδα και miso και άγριο πετεινό με δικό τους γλασάριμα και τηγανιτό κρεμμύδι. Λογαριασμός από 30€ το άτομο, με ποτήρι κρασί.

Bocas Meze

Προύσης 13, Nέα Φιλαδέλφεια, τηλ: 2102580908

Στο Bocas Meze τα στόματα (bocas στα ισπανικά) ανοίγουν και ευφραίνονται με τους πειραγμένους μεζέδες του Ισπανο-Κερκυραίου Μίλτου Αρμένη, ο οποίος έφτιαξε έναν κατάλογο που ξεφεύγει από την πεπατημένη του μοντέρνου μεζεδοπωλείου. Εδώ δοκιμάζουμε για τη μέση μπρουσκέτες με μπραντάδα μπακαλιάρου, λουκουμάδες κολοκυθιού, ρεβιθάδα με λουκάνικο τσορίθο πικάντικο, φέτα σε φύλλο κρούστας με ταχίνι και μύρτιλα, γαρίδες σεβίτσε, κερκυραϊκό μπουρδέτο με γαλέο, σουτζουκάκια τόνου, γαρίδες σε γαρδουμπάκια, καβούρι με BBQ γαρίδας και φιλετάκια κοτόπουλο σε πάνκο με κέτσαπ παστιτσάδας. Βάστα χώρο στο τέλος για τα λαχταριστά τσούρος με σοκολάτα ή το πληθωρικό μπανόφι. Λογαριασμός στα 20€ το άτομο, με ποτήρι κρασί.

Brigante

Ξενοφώντος 6, Σύνταγμα, τηλ: 2111821400

Κρυμμένη σε μια μικρή στοά επί της οδού Ξενοφώντος, αυτή η τρατορία κάνει τη διαφορά α λα ιταλικά. Η κουζίνα της βγάζει αυθεντικές γεύσεις της γειτόνισσας χώρας, σε μεγάλη ποικιλία. Σημείωσε οπωσδήποτε το Vitello Tonnato, με λεπτές φέτες μοσχαριού με παρμεζάνα, κάππαρη, λεμόνι και σάλτσα τόνου με μουστάρδα, την κλασική  πίτσα Μαργαρίτα με πληθωρική μοτσαρέλα και βελούδινη σάλτσα ντομάτας, την Carbonara antica ricotta με παρμεζάνα, πανσέτα και κρόκο αυγού, και την Caponata, με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, μελιτζάνα, σέλερι, ελιές, κρεμμύδι και κάππαρη. Λογαριασμός στα 20-25€ το άτομο, με ποτήρι κρασί.

Λινού Σουμπάσης & Σία

Μελανθίου 2, Μοναστηράκι, τηλ: 210 3220300

Μινιμαλισμός στο έπακρο στη διακόσμηση, με κεριά να φωτίζουν τα τραπέζια, και μωσαϊκό στο πάτωμα, αλλά πληθωρικές γεύσεις στον κατάλογο. Το εστιατόριο της Μελανθίου φέρνει κάτι από παλιό καφενέ, και σερβίρει πιάτα ελληνικά, με τολμηρούς συνδυασμούς. Το μενού αλλάζει συχνά, και περιλαμβάνει επιλογές όπως λαχανοντολμά «μιλφέιγ» με γέμιση από κοκοράκι, μπακαλιάρο «φρυγαδέλι», τυλιγμένος σε μπόλια, συνοδεία αφράτης προζυμένιας πίτας, ταρτάρ μοσχάρι με ξεροτήγανο και αυγό, χόρτα με λαδολέμονο καραβίδας, φρέσκα ζυμαρικά με καραβιδάκι, και πάπια, με πουρέ πατάτας και μπρόκολο. Η λίστα κρασιών περιλαμβάνει αρκετές επιλογές φυσικής οινοποίησης, ενώ ο λογαριασμός στα 30-35€ το άτομο, με ποτήρι κρασί.

 

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v