Die Hard κι άλλες «εναλλακτικές» ταινίες για να λιώσεις τα φετινά Χριστούγεννα

Βαρέθηκες να βλέπεις κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια χριστουγεννιάτικα ταινιάκια; Για πλησίασε λίγο που έχουμε κάτι να σου πούμε.

Die Hard κι άλλες «εναλλακτικές» ταινίες για να λιώσεις τα φετινά Χριστούγεννα

Για κάθε άνθρωπο είναι διαφορετικές οι προσδοκίες των Χριστουγέννων. Άλλοι περιμένουν να παρτάρουν μέχρι τελικής πτώσεως, άλλοι να προλάβουν να διαβάσουν τα βιβλία της χρονιάς που φεύγει, άλλοι να φάνε μέχρι και τις αλατοπιπεριέρες στα εορταστικά τραπέζια και άλλοι θέλουν να κουρνιάσουν κάτω από μια φλις κουβερτούλα και να τους πάρει ο ύπνος βλέποντας αγαπημένες ταινίες.

Εμείς δεν κρίνουμε αφού είμαστε εδώ για όλους και για τους τελευταίους οι οποίοι –ας μην κρυβόμαστε- έχουν βαρεθεί να βλέπουν τις ίδιες και τις ίδιες χασμουρηματικές κλισέ χριστουγεννιάτικες ταινίες. Φτιάξαμε λοιπόν την απόλυτη εναλλακτική εορταστική binge-watching λίστα για τα μάτια σου και μόνο.

Die Hard του Τζον Μακ Τίρναν (1988)

Ο Τζον Μακλέιν, καταφτάνει στο Λος Άντζελες για να τα ξαναβρεί με τη σύζυγό του, Χόλι για αυτό και πηγαίνει να τη συναντήσει Χόλι στο χριστουγεννιάτικο πάρτι της εταιρίας όπου δουλεύει. Ωστόσο όλα πάνε κατά διαόλου και γεννιέται ένα από τα πλέον κοσμαγάπητα franchise ταινιών δράσης που μας συντρόφευσε για πολλά χρόνια, μέχρι την απόσυρση του τιτανομέγιστου Μπρους Γουίλις, στον πιο εμβληματικό ρόλο ίσως της σπουδαίας καριέρας του. Αν μετά το τέλος της προβολής λες σε όλους «γιου πι και έι μαδαφάκα» είσαι πολύ φίλος μας.

Kiss Kiss Bang Bang του Σέιν Μπλακ (2005)

Η ιστορία ακολουθεί τον Χάρι Λοκ, που βρίσκεται κατά λάθος στο επίκεντρο ενός αστυνομικού εγκληματικού παζλ που περιλαμβάνει δολοφονίες και απάτες στο Χόλιγουντ την περίοδο των Χριστουγέννων. Σύντομα θα συνεργαστεί με έναν εκκεντρικό ιδιωτικό ντετέκτιβ, τον Πέρι Πέρι, και μια όμορφη ηθοποιό. Καθώς εξελίσσεται η ιστορία, οι τρεις αυτοί χαρακτήρες βρίσκονται μπλεγμένοι σε μια σειρά από μυστηριώδεις καταστάσεις που θα κρατούν κομμένη την ανάσα των θεατών. Το "Kiss Kiss Bang Bang" έχει έξυπνους διάλογους, μαύρο χιούμορ, το πρωταγωνιστικό δίδυμο των Βαλ Κίλμερ και του Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ σε μεγάλα κέφια, ωστόσο ξεχωρίζει γιατί δεν ακολουθεί την πεπατημένη των αστυνομικών θρίλερ χάρη στις κωμικές εξάρσεις του και την υποδειγματική σκηνοθεσία.

Krampus του Μάικλ Ντόχερτι (2015)

Από τη μια ο Κράμπους είναι ένας αποκρουστικός αρχαίος δαίμονας, το ακριβώς αντίθετο του Άι Βασίλη για τις γιορτές. Κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, αναζητά άτακτα άτομα, ώστε να τα τιμωρήσει. Από την άλλη ο νεαρός Μαξ γυρνάει την πλάτη του στις γιορτές, μην αντέχοντας τη συμπεριφορά της οικογένειάς του. Ακόμα χειρότερα, αυτοί πετυχαίνουν να απελευθερώσουν τον Κράμπους, και όλα τα όμορφα πλάσματα των εορτών παίρνουν τώρα τερατώδη μορφή. Η οικογένεια του Μαξ πρέπει να ενωθεί, ώστε να καταφέρει να επιβιώσει. Χριστουγεννιάτικο camp θριλεράκι με κατάμαυρο χιούμορ, που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις του είδους.

Little Miss Sunshine των Βαλερί Φάρις και Τζόναθαν Ντέιτον (2006)

Σύσσωμη η εκκεντρική οικογένεια Χούβερ ξεκινάει για την Καλιφόρνια όπου η εξάχρονη κόρη τους πρόκειται να συμμετάσχει στα παιδικά καλλιστεία: ο νεαρός γιος έχει πάρει όρκο σιωπής, ο γκέι θείος αποπειράται να αυτοκτονήσει, ο παππούς παίρνει κοκαΐνη και ο πατέρας, ένας γκουρού σεμιναρίων αυτοβελτίωσης, κινδυνεύει να χρεοκοπήσει. Αν ψάχνεις ένα εναλλακτικό feelgood χριστουγεννιάτικο μήνυμα θα το βρεις σε αυτό το κινηματογραφικό διαμαντάκι στο οποίο συμπρωταγωνιστούν οι Στιβ Καρέλ, Τόνι Κολέτ, Άλαν Άρκιν, Πολ Ντάνο και Γκρεγκ Κίνιαρ.

Gremlins του Τζο Ντάντε (1984)

Η απόλυτη χριστουγεννιάτικη ταινία αν μας ρωτάς, κι αντίρρηση δεν σηκώνουμε περί τούτου, καθώς αυτά τα δαιμονοπλασματάκια έχουν αφήσει ανεξίτηλη την κινηματογραφική σφραγίδα τους σε πολλές γενιές θεατών. Η ιστορία ακολουθεί τον νεαρό Μπίλι Πέλζερ, που λαμβάνει έναν μικρό, γλυκό mogwai ως δώρο, αλλά πρέπει να τηρήσει τρεις αυστηρούς κανόνες. Όταν οι κανόνες παραβιαστούν, οι mogwai μετατρέπονται σε κακόβουλα Gremlins, φέρνοντας το απόλυτο χάος στην πόλη. Η ταινία αποτελεί έναν κλασικό συνδυασμό δράσης και φαντασίας που βλέπει τη δημοτικότητά της να παραμένει εκτοξευμένη μετά από τέσσερις σχεδόν δεκαετίες από όταν πρωτοκυκλοφόρησε, και βλέπεται όπως τότε. Απνευστί.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v