Ταινίες που αξίζει να δεις στο Ertflix τον Δεκέμβριο

Ψάξαμε στα κιτάπια του Ertflix και βρήκαμε διαμαντάκια που θα σου κρατήσουν όμορφη συντροφιά τον Δεκέμβριο.

Ταινίες που αξίζει να δεις στο Ertflix τον Δεκέμβριο

Τι κοινό έχει το καλτ σινεμά του Νίκου Ζερβού με τον Πελέ και μια εντυπωσιακή, ευρωπαϊκή ταινία καταστροφής;

Βρίσκονται όλα στα αρχεία του Ertflix, μαζί με πολλά ακόμα φιλμ που αξίζει να ανακαλύψεις και θα παίζουν online όλον τον Δεκέμβρη στην πλατφόρμα.

Carol (2015)

Η νεαρή Τερέζ Μπέλιβετ εργάζεται σε ένα πολυκατάστημα του Μανχάταν και ονειρεύεται μια πιο συναρπαστική ζωή, όταν γνωρίζει την Κάρολ Άιρντ, μία γοητευτική μεγαλύτερή της γυναίκα, παγιδευμένη σ’ έναν αποτυχημένο γάμο. Σύντομα, η αθώα πρώτη συνάντησή τους θα δώσει τη θέση της σε μια βαθύτερη σχέση. H ταινία του Τοντ Χέινς είναι μια εντυπωσιακή διασκευή ενός μυθιστορήματος της Πατρίσια Χάισμιθ, που συγκίνησε και καταχειροκροτήθηκε στο φεστιβάλ Καννών, βραβεύτηκε για την ερμηνεία της Ρούνι Μάρα και ήταν υποψήφια για έξι Όσκαρ, μεταξύ των οποίων για τις κατηγορίες Α’ και Β’ γυναικείου ρόλου.

Pele: H Ιστορία ενός Θρύλου (2016) 

Γεννήθηκε μέσα στη φτώχια και την ανέχεια, σε μια χώρα που μπορούσε να αποδράσει μόνο μέσα από την λατρεία της για το ποδόσφαιρο. Βλέποντας τον πατέρα του συντετριμμένο από την ήττα της Βραζιλίας στον τελικό του Μουντιάλ του 1950, του υπόσχεται να κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο για χάρη του. Και θα το κάνει οκτώ χρόνια αργότερα, σε ηλικία μόλις 17 ετών. Ένα συγκινητικό φιλμ με την απίστευτη ζωή του Πελέ, ενός παίκτη-σύμβολο του «όμορφου παιχνιδιού», όπως αποκαλούσε ο ίδιος το ποδόσφαιρο, που ήρθε από το τίποτα για να αλλάξει τα πάντα.

Μανταρίνια (2019) 

Ο Εσθονός Ίβο αρνείται να εγκαταλείψει το σπίτι του που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το πεδίο βολής του πολέμου μεταξύ Γεωργίας και Αμπχαζίας. Μια μάχη μικρής ισχύος που γίνεται μπροστά από το σπίτι του, αφήνει πίσω της έναν επιζώντα από κάθε πλευρά: τον Τσετσένο μισθοφόρο Αχμέντ και τον Γεωργιανό Νίκο. Ο Γεωργιανός σκηνοθέτης Ζάζα Ουρουσάντζε υπογράφει ένα χαμηλών τόνων και πέρα για πέρα συγκινητικό πολεμικό δράμα, που χάρισε την πρώτη Οσκαρική υποψηφιότητα στην Εσθονία, στην κατηγορία της ξενόγλωσσης ταινίας.

Ο Χορευτής (2016) 

Προικισμένος μ' έναν απίστευτο συνδυασμό δύναμης και χάρης, ο Σεργκέι Πολούνιν χτύπησε σαν κεραυνός στον κόσμο του μπαλέτου και έγινε ο νεαρότερος πρώτος χορευτής στην ιστορία του Βασιλικού Μπαλέτου του Λονδίνου. Στο απόγειο της δόξας του, στην ηλικία των 25 ετών, οδηγημένος στο όριο της αυτοκαταστροφής από την επιτυχία του, ο Σεργκέι ένιωθε το ταλέντο του περισσότερο ως βάρος παρά ως δώρο. Ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ, που χρωματίζει το πορτρέτο μιας χαρισματικής προσωπικότητας ενώ αποκαλύπτει όλο το σκοτάδι του μαγικού, αλλά βαθιά αυτοκαταστροφικού χώρου του κλασικού χορού.

Το Κύμα (2015) 

Ένας γεωλόγος που ετοιμάζεται να μετακομίσει μαζί με την οικογένειά του μακριά από το φιόρδ του Γκεϊράνγκερ, υποπτεύεται πως τα παράξενα σήματα που λαμβάνουν τα μηχανήματα της πρώην υπηρεσίας του, κρύβουν κάτι πολύ ανησυχητικό. Εντυπωσιακή ταινία καταστροφής από τη Νορβηγία, η οποία επαναπροσδιορίζει τους χολιγουντιανούς κανόνες του είδους, με περισσότερο ρεαλισμό, έχοντας ως βασικό της όπλο τη γοητεία του ευρωπαϊκού σινεμά.

Γυναίκες Δηλητήριο (1993) 

Ο Κωνσταντίνος Σεμπέκος είναι επιτυχημένος ψυχίατρος και διάσημος συγγραφέας ενός βιβλίο για τις σχέσεις ανάμεσα στα δυο φύλα. Εκτός αυτού είναι  πλούσιος, έχεις φίλους, ασθενείς που τον λατρεύουν και μια ιδανική σχέση με μια όμορφη και δραστήρια γυναίκα. Εντελώς ξαφνικά, ένας καταιγισμός γεγονότων του αναστατώνει τη ζωή. Αν δεν σε ενδιαφέρει η κουλτούρα και θες να δεις ένα πλήρως απενοχοποιημένο ποτ πουρί καφρίλας και σεξ, τότε η ταινία του Νίκου Ζερβού είναι ακριβώς αυτό που έχεις ανάγκη, μια ένοχη απόλαυση με καλτ χαρακτήρα.

Κάιρο Εμπιστευτικό (2017) 

Αρχές του 2011 στο Κάιρο της Αιγύπτου. Μια περίοδος γεμάτη πολιτικές εντάσεις κι αναταράξεις καθώς εκατομμύρια κόσμος διαδήλωνε ενάντια στο πολιτικό καθεστώς του Χόσνι Μουμπάρακ, στην καρδιά της Αραβικής Άνοιξης. Λίγες εβδομάδες πριν την Αιγυπτιακή Επανάσταση, ο Νορέντιν, αξιωματικός της διεφθαρμένης αστυνομίας του Καΐρου, ερευνά το θάνατο μιας νεαρής τραγουδίστριας. Αυτό που αρχικά έμοιαζε με έγκλημα πάθους, φτάνει σε διαπλοκή μέχρι την ελίτ της εξουσίας. Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, η βραβευμένη στο Σάνταντς ταινία του αιγυπτιακής καταγωγής Σουηδού σκηνοθέτη, τηλεοπτικού παραγωγού, δημοσιογράφου και βραβευμένου graffiti artist Ταρίκ Σαλέχ είναι ένα υποδειγματικά στημένο νουάρ.

Τσίου (2005) 

Δεκαπενταύγουστος στην Αθήνα. Ο Τσίου, ένας τοξικομανής, προσπαθεί να πάρει τη δόση του και εμπλέκει στην προσπάθεια του, μια σειρά από άτομα, μέσω της αδελφής του και του μαφιόζου συζύγου της. Αυτό που ακολουθεί είναι μια αλυσίδα συναντήσεων, όπου η πίεση μεταφέρεται από τον έναν στον άλλο. Παντός εποχής ελληνική κωμωδία που απέκτησε ανά τα χρόνια χαρακτήρα καλτ και πλέον αποτελεί μια από τις πιο χαρακτηριστικές και πετυχημένες low budget παραγωγές του σύγχρονου ελληνικού σινεμά.

Ayka (2018)

Σε ένα μαιευτήριο στη Μόσχα, η λεχώνα Αϊκα, μια νέα κοπέλα με τα καζάκικα χαρακτηριστικά, εγκαταλείπει την ασφάλεια του νοσοκομείου και το μωρό της, αμέσως μετά τη γέννα, και πηδά από το παράθυρο στον χιονισμένο δρόμο. Εκεί ξεκινά η εφιαλτική, χωρίς λύτρωση, οδύσσεια της. Μια δεκαετία ακριβώς μετά το «Tulpan», ο Καζάκος Σεργκέι Ντβορτσεβόι στήνει ένα σκληρό, εξπρεσιονιστικό σύμπαν, όπου η σωματική οδύνη πάει χέρι χέρι με την ψυχική εγκατάλειψη.

Αγαπημένη μου Άνα (2017)

Ο Τομά και η Άνα γνωρίζονται ως σπουδαστές. Με το πρώτο τους ραντεβού, η Άνα εμφανίζει και το πρώτο της «επεισόδιο πανικού». Ο Τομά ανταποκρίνεται στον πόνο της με κατανόηση και φροντίδα, και μια συναισθηματική οικειότητα δεν αργεί να εμφανιστεί. Με τους γονείς τους να προσπαθούν να σαμποτάρουν τον δεσμό τους, οι δυο νέοι βλέπουν τη σχέση τους μονάχα να δυναμώνει. Ο Ρουμάνος Καλίν Πέτερ Νέτζερ («Οικογενειακή Υπόθεση») φτιάχνει ένα περίτεχνο αισθηματικό δράμα με φόντο τη Ρουμανία του σήμερα, με ξεκάθαρες αναφορές στο σινεμά του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v