Αγιοβασίληδες κωπηλατούν στη Θεσσαλονίκη για καλό σκοπό

Το Santa Rowing πλημμύρισε για έβδομη χρονιά την παραλία της Θεσσαλονίκης με Αγιοβασίληδες που κωπηλατούν για να στηρίξουν φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Αγιοβασίληδες κωπηλατούν στη Θεσσαλονίκη για καλό σκοπό

Από πού έρχεται ο Άη Βασίλης; Ναι, κανονικά από την Καισαρεία, αλλά αν είσαι στην Θεσσαλονίκη μπορεί να τον δεις να έρχεται και από την θάλασσα. Κι αυτό δεν είναι ακριβώς καινούριο, καθότι εδώ και επτά χρόνια οι κωπηλάτες του τμήματος παράκτιας κωπηλασίας του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης ντύνονται Αγιοβασίληδες και κωπηλατούν… για καλό σκοπό.

Έτσι και φέτος, για έβδομη χρονιά, δεκάδες Άγιοι Βασίληδες, αψηφώντας το τσουχτερό κρύο κωπηλάτησαν σήμερα το πρωί κατά μήκος της Νέας και της Παλιάς παραλίας, προσφέροντας ένα πολύ ευχάριστο θέαμα σε όσους τους παρακολουθούσαν. Ιδιαίτερα όσα παιδιά έτυχε να τους δουν να κωπηλατούν στον Θερμαϊκό ντυμένοι με τη χαρακτηριστική φορεσιά του Άϊ Βασίλη, εντυπωσιάστηκαν από το θέαμα.

Οι περίπου σαράντα κωπηλάτες του τμήματος παράκτιας κωπηλασίας ενηλίκων του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης, φόρεσαν τις στολές και τα χαρακτηριστικά κόκκινα σκουφιά και «ρίχτηκαν» στο νερό για να μεταφέρουν το μήνυμα των Χριστουγέννων.

«Έχει γίνει για μας έθιμο, λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, να κωπηλατούμε στον Θερμαϊκό ντυμένοι αγιοβασιλιάτικα, για να ξεσηκώσουμε τους περαστικούς, να μεταφέρουμε χαρά, να προσφέρουμε μια όμορφη εικόνα, αλλά και να στηρίξουμε έναν φιλανθρωπικό σύλλογο ή ένα εθελοντικό σωματείο», είπε ο παγκόσμιος πρωταθλητής κλασικής και παράκτιας κωπηλασίας, πρωταθλητής Ευρώπης, υπεύθυνος του τμήματος παράκτιας κωπηλασίας ενηλίκων Coastal Rowing Club Thessaloniki, Νίκος Γκουντούλας.

Το Santa Rowing, όπως ονομάζεται η ιδιαίτερη αυτή χριστουγεννιάτικη γιορτή, στήριξε φέτος το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v