Πού θα κάνουμε ρεβεγιόν στα δυτικά;
Φορέσαμε τα καλά μας, παρφουμαριστήκαμε και βγήκαμε σε Αιγάλεω, Περιστέρι και Κορυδαλλό για το χριστουγεννιάτικο δείπνο ημών το επιούσιο.

Φορέσαμε τα καλά μας, παρφουμαριστήκαμε και βγήκαμε σε Αιγάλεω, Περιστέρι και Κορυδαλλό για το χριστουγεννιάτικο δείπνο ημών το επιούσιο.
Μας αποχαιρετά σε λίγες μέρες το 2023 και αφού τσακωθήκαμε συζητήσαμε με τους συναδέλφους στο γραφείο και κανονίσαμε τις άδειές μας είμαστε έτοιμοι να κηρύξουμε το επίσημο countdown για το φετινό ρεβεγιόν. Επειδή μια ζωή την έχουμε κι αν δεν τη γλεντήσουμε και καλοφάμε τι θα καταλάβουμε, είπαμε να επισκεφθούμε μέρες που είναι τα καλύτερα φαγάδικα σε Αιγάλεω, Περιστέρι και Κορυδαλλό και να φάμε βασιλικά, ξεφεύγοντας λίγο κι από το συνηθισμένο μπάτζετ μας μέρες που είναι, χωρίς να ξεχνάμε φυσικά ότι το value for money άστρο μας, μας οδηγεί. Από όλα έχει ο γαστρονομικός μπαξές μας ωστόσο για να μην μείνει κανένας παραπονεμένος.
Malt fine dining & drinking
Αγ. Γεωργίου 57, Αιγάλεω τηλ.: 2104954154
Δίπλα στον σταθμό του μετρό στον Κορυδαλλό εδώ και λίγα χρόνια έχει ανοίξει το απόλυτο dining και brunch spot με λουκούλλειες επιλογές για τους λάτρεις του είδους. Το υπέροχο νεοκλασικό κτίριο εντός του οποίου στεγάζεται το Malt κερδίζει με την πρώτη ματιά τις εντυπώσεις χάρη στην ντελικάτη διακόσμησή του και τον κομψό χαρακτήρα του. Ο κατάλογός του έχει μπόλικα καλούδια που έχουν μια μεγάλη αδυναμία στην ασιατική και μεσογειακή κουζίνα. Η ομάδα του Malt έχει συνθέσει το εορταστικό μενού της Παραμονής των Χριστουγέννων με αναπάντεχους gourmet συνδυασμούς και high-end γεύσεις, που θα μας χαρίσουν μια μοναδική festive dining εμπειρία χάρη σε πιάτα όπως μπαλοτίνα γαλοπούλας με μπέικον, αρωματικά κουσκούς κάστανα και σταφίδες, ψαρονέφρι με δαμάσκηνα, κροκέτα πατάτας και σούπας cappuccino μανιταριών. Το μενού στα 65€ το άτομο, ενώ αν κινηθείς εκτός μενού υπολόγισε περί τα 30-35€ το άτομο μαζί με κρασί.
Steak Alive
Κρήτης 23, Κορυδαλλός τηλ.: 21 0495 2000
To A και το Ω ενός καλού μπριζολάδικου είναι η γνώση περί του κρέατος και στο Steak Alive είναι καθηγητάδες επί του θέματος γνωρίζοντας όλα τα μυστικά του τέλειου ψησίματός του. Σαν γνώστες της σωστής κρεατοφαγίας, παρέχουν μια πρώτης τάξεως γαστρονομική εμπειρία στους θαμώνες του Steak Alive οι οποίοι μπορούν να απολαύσουν τις εξαιρετικές κοπές τους και τα λαχταριστά ψιψιψόνια τους. Το carpaccio και το tartare μοσχαριού είναι φανταστικoκαταπληκτικά, όπως και το λουκάνικο με το καραμελωμένο κρεμμύδι. Στα επιβάλλεται του καταλόγου είναι η πικάνια, τα μοσχαρίσια μάγουλα και φυσικά οι Tomahawk μπριζολάρες που θα δυσκολευτείς να φας μόνος σου. Ο λογαριασμός στα 30-35€ το άτομο με ποτήρι κρασί. Υπάρχει και χριστουγεννιάτικο μενού με λαχταριστά εδέσματα στα 45€.
To Steak Alive που παρουσιάζεται στο άρθρο αυτό συνεργάζεται με το In2life Club. Τα μέλη του Club δικαιούνται εκπτώσεις. Γίνε μέλος κάνοντας κλικ εδώ και δίνοντας μόνο το email σου.
Base Grill
Δεν νοείται κρεατολάγνος που σέβεται τον εαυτό του να μην έχει επισκεφθεί το Base Grill των αδερφών Λιάκου στο Περιστέρι, αφού εκεί θα ζήσεις μια από τις πιο fine dining κρεατοφαγικές εμπειρίες της ζωής σου.
Aπό το λουκούλλειο κι έξτρα γαλατικό μενού του ξεχωρίζουν τα «αυγά σαν τα μάτια μου» (η σπεσιαλιτέ των ορεκτικών που δεν είναι άλλη από τη φωλιά πατάτας με αυγά μάτια), το αρβανίτικο τυρόψωμο, το βοδινό ταρτάρ με αυγοτάραχο Τρικαλινού, το βοδινό καρπάτσιο, το κομμάτι σπάλας Rib-eye 100+ ημερών ωρίμανσης, τα λουκάνικα μαύρου χοίρου, η πικάνια, κι οι γιγάντιες σπαλομπριζόλες του. Ο λογαριασμός στα 40-45€ το άτομο μαζί με ποτήρι κρασί.
Τραβόλτα
Αγίου Παύλου 33, Περιστέρι τηλ.: 2105719222
Ο παλιός «Τραβόλτα» του χορευτή της εποχής, Λάκη Λαμπρόπουλου, ήταν η πιο δημοφιλής ψαροταβέρνα του Περιστερίου. Ο νέος Τραβόλτα έχει γίνει σημείο αναφοράς για τους εκλεπτυσμένους ψαροφάγους της πρωτεύουσας καθώς εδώ τίποτα δεν είναι προκαθορισμένο ή απόλυτο, δεδομένο και κοινότοπο. Η μοναδική και απαράβατη προϋπόθεση αφορά μονάχα το φρέσκο ψάρι που καταφθάνει άφθονο καθημερινά στο Περιστέρι, χάρη σε δύο καΐκια που έχουν αναλάβει το θεάρεστο έργο της τροφοδοσίας.
Μην τυχόν φύγεις αν δεν δοκιμάσεις το καρπάτσιο τσιπούρας με αχινό, το κοντοσούβλι με φρέσκο καλαμάρι, το χέλι καπνιστό με φάβα Σχοινούσας, οι μπάμιες με ροφό, την τσιπούρα χουνκιάρ με πουρέ μελιτζάνας και ντοματίνια, το σασίμι με ψάρια ημέρας και τις ταλατιέλες με μελάνι σουπιάς και χαβιάρι πέστροφας. Η τιμή κατ’ άτομο θα κυμανθεί περί τα 40-45€ μαζί με εκλεκτό κρασί.
Bento The Street Asian Meal
Μάρκου Μπότσαρη 9 Αιγάλεω, τηλ.: 21 0590 5575
View this post on InstagramA post shared by • Bento The Street Asian Meal + Cocktails • (@bentoasianmeal)
Το Bento ήρθε στο Αιγάλεω για να μας κάνει ταχύρρυθμα μαθήματα ασιατικής κουζίνας σε έναν minimal μα έξοχα διακοσμημένο χώρο. Στον κατάλογό του θα βρεις εκλεκτές επιλογές από noodles, nigari, sashimi, uramaki, special rolls, futomaki rolls, rice bowls και bao buns. Υπέροχο τα bento special roll (με κρεμώδες τυρί, γαρίδα tempura, καβούρι, μαγιονέζα sweet chili, teriyaki sauce και αυγά χελιδονόψαρου), το tonkatsu pork (τηγανιτό χοιρινό σνίτσελ), η σούπα ημέρας, η σαλάτα με τον σολομό και τα Noodles yasai (noodles φιδέ με κόκκινο, λάχανο, καρότα, πιπεριές, φύτρες φασολιού, αυγό, ψητό σουσάμι και σάλτσα yakisoba). Αγαπημένο πιάτο, ωστόσο, παραμένει η πικάνια με λαχανικά και kimchi sauce. Μαζί με ποτήρι κρασί ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 25-30€ το άτομο.
Το Απόβραδο
Μοσχονησίων και Μητέρας, Αιγάλεω, τηλ.: 21 0598 3554
Καλή η υψηλή γαστρονομία και η ασιατική κουζίνα δεν λέμε, όμως το πατροπαράδοτο και το σωστό ελληνικό ρεβεγιόν γίνεται και θα γίνεται σε ταβερνεία. Η ταβέρνα του Καστάνη ή Απόβραδο όπως είναι πια γνωστή, κρατά από το 1937 κι είναι μια από τις πιο ιστορικές ταβέρνες όλων των δυτικών προαστίων. Κρυμμένη σε ένα στενάκι της Θηβών βρίσκει πάντοτε τον τρόπο να προσελκύει πλήθος κόσμου που συρρέουν για να δοκιμάσουν τα λαχταριστά και έξτρα καλοψημένα αρνίσια παϊδάκια του που κάνουν δικαιολογημένα χαμό. Εδώ η φάση είναι αγνά ταβερνίσια με φρέσκιες σαλατούλες, πατατούλες τηγανιτές κομμένες στο χέρι, τζατζικάρα να φάνε κι οι κότες και ζουμερότατο μπιφτέκι για να κάνουμε και φέτος Χριστούγεννα. Ο λογαριασμός κατ’ άτομο με μπόλικο χύμα κρασάκι στα 20-25€ το άτομο.