Τα καλύτερα μπαρ δίπλα στο Σύνταγμα για ποτάρες

Μπαρ με ιστορία, μπαρ φρέσκα, ψαγμένα, μπαρ αγαπημένα. Αυτά τα μπαρ κοντά στο Σύνταγμα είναι ένα κι ένα.

Τα καλύτερα μπαρ δίπλα στο Σύνταγμα για ποτάρες

Στα στενάκια της Βουλής, στην κρυφή Πετράκη, στην Ηπίτου και στους πέριξ πεζοδρόμους μια ανάσα από το Σύνταγμα, συγκεντρώνονται μερικά από τα πιο ζωντανά, τα πιο ενδιαφέροντα, τα πιο ωραία μπαρ της Αθήνας.

Από κοκτεϊλάδικα, μέχρι θρύλους της μπαρίστικης σκηνής, η περιοχή έχει το κάτιτις για τον κάθε πότη που θα πάρει το Μετρό για να βγει και θέλει να βολτάρει στα πέριξ της Πλατείας.

Είσαι έτοιμος για μπαρότσαρκα;

7 Jokers

Βουλής 7, τηλ.: 210 3219225

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by The 7 Jokers (@the7jokersbar.athens)

Διαχρονικό στέκι που το κρατά ως πολύ αργά, το 7 Jokers είναι η απάντηση στο αιώνιο ερώτημα «που θα πιούμε ένα ποτό ακόμη ρε παιδιά;». Μπαρ με δυνατή κάβα και μπάρα, που μόλις νυχτώσει σφύζει από κόσμο, το 7 Jokers συνδυάζει τη θεατράλε διακόσμηση και αισθητική με μια μόνιμα παιχνιδιάρικη διάθεση. Αν βρεθείς προς τα εκεί πιες κι ένα Aviation με Absolut vodka, λικέρ αφροξυλιάς, creme de violet, λεβάντα και prosecco στην υγειά μας. Το απλό ποτό στα 8€, τα κοκτέιλ από 9€.

The Bar in Front of the Bar

Πετράκη 1, τηλ: 698-0635896

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Megumi Ueda🥃 (@wendy_ue)

Φρέσκια άφιξη στα 100 καλύτερα μπαρ του κόσμου, το μπαρ της Πετράκη είναι ένα «μπαρ δρόμου», με τραπεζάκια και σταντ στον πεζόδρομο, αλλά και εσωτερικό χώρο με δεύτερο μπαρ στο οποίο κατά καιρούς γίνονται πάρτι με διάφορες θεματικές. Κάνεις και μπαρότσαρκα δηλαδή στο πιφ και φι. Ο κατάλογος με τα κοκτέιλ αλλάζει καθημερινά, και οι μπαρτέντερ είναι υπέρ το δέον φιλικοί στο να σου προτείνουν αυτό που ταιριάζει στα γούστα σου. Έχει και τα κλασικά –Mojito, Old Fashioned, Daquiri κ.α. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ στα 9€. Στον κατάλογο θα βρεις και πίτσα σε διάφορες εκδοχές να τσιμπολογήσεις.

Barreldier

Βουλής 7, Στοά Μπολάνη, τηλ.: 210 3254711

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Barreldier (@barreldier)

Ο Mario Basso και η ομάδα του βρίσκονται πίσω από ένα κοκτέιλ μπαρ που ξεχωρίζει και αποτελεί ένα από τα αγαπημένα «μυστικά» του κέντρου. Στον «δρόμο του βαρελιού» αρκετά κοκτέιλ παλαιώνουν και ωριμάζουν σε βαρέλι, ενώ η διακόσμηση θυμίζει Μεσοπόλεμο και η ατμόσφαιρα είναι αρκούντως χαλαρή για να τα πιείς ρομαντικά. Μπορείς να κάτσεις στο όμορφο εσωτερικό του ή στα τραπεζάκια που βγάζει στη στοά και να απολαύσεις κάποιο signature ή κλασικό κοκτέιλ. Τα ποτά ξεκινούν από 7€ και τα κοκτέιλ από 8€.

Baba au Rum

Κλειτίου 6, τηλ: 2117109140

Σταθερά σε λίστες με τα κορυφαία μπαρ παγκοσμίως, το μπαρ της Κλειτίου που μας έμαθε τι εστί κοκτέιλ (και) με ρούμι, συνεχίζει από το 2009 στην πρώτη γραμμή, ακάθεκτο να δημιουργεί εκλεκτές signature επιλογές. Οι δημιουργίες του περιστρέφονται γύρω από τα ρούμια και το ομώνυμο Baba Au Rum είναι εξαιρετικό: ένα σύνθετο αλλά ισορροπημένο umami Daiquiri με βανίλια, γλυκό σερί, δρυ, λάιμ, βασιλικό και πολλές βοτανικές νότες. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 8€.

Ipitou the Bar

Ηπίτου 4-6, τηλ: 21 0325 4575

Απλώνει φερ φορζέ καρεκλίτσες σε έναν από τους ωραιότερους πάλαι ποτέ κρυφούς πεζόδρομους του κέντρου, και σερβίρει καφέ από νωρίς και φανταστικά κοκτέιλ αργότερα, συνοδεία ανεβαστικών μουσικών. Δοκίμασε οπωσδήποτε το Dolores με ιρλανδέζικο ουίσκι, βερμούτ, κράνμπερι και μοσχοκάρυδο, και την πειραγμένη Μαργαρίτα με ανανά και καρύδα. Το απλό ποτό στα 7€, κοκτέιλ από 8€, με αρκετές επιλογές και σε low calories σε περίπτωση που δεν θες να χαλάσεις τη σιλουέτα σου.

Loser

Βουλής 45-47, τηλ: 21 3044 8535

Εμπνευσμένο από το sci fi anime Cowboy Bebop, αυτό το οικείο και απροσποίητο μπαράκι είναι μικρό, χαλαρό και ό,τι πρέπει για ποτάρες. Η κάβα του εμπλουτίζεται με spirits για κάθε γούστο, με έμφαση στα ουίσκι, ενώ οι έμπειροι τύποι στο μπαρ ετοιμάζουν καλοφτιαγμένα και σινεφίλ κοκτέιλ με ονομασίες που παραπέμπουν σε ταινίες. Τα Σάββατα, ενναλακτικοί εγχώριοι καλλιτέχνες πιάνουν θέση στα decks με ανεβαστικές μελωδίες, όπως πρόσφατα η Δεσποινίς Τρίχρωμη. Οι τιμές των signature cocktail από 8€, το απλό ποτό στα 7€.

Galaxy Bar

Σταδίου 10, τηλ: 21 0322 7733

Ήξερες ότι παλαιότερα σε κάποιες μπάρες υπήρχαν ειδικά δερμάτινα μαξιλαράκια στο χείλος τους; Αν δεν το γνώριζες, στο Galaxy θα το μάθεις. Πρόκειται για ένα μπαρ αυθεντικά vintage, ένα κλασικό ποτάδικο από τα παλιά, με φωτογραφίες διάσημων θαμώνων να συνθέτουν το φόντο του μπάρμαν. Το μαγαζί έχει κλείσει ήδη πέντε δεκαετίες ζωής και ένα ποτό εδώ είναι εμπειρία. Το απλό ποτό ξεκινάει από τα 7€.

42 Barstronomy

Κολοκοτρώνη 3, (Στοά Μπολάνη), τηλ: 213 0052153

Στην αρχή της Κολοκοτρώνη, σε μία μικρή στοά, το 42 διακοσμεί το στιλάτο εσωτερικό του δερμάτινα καναπεδάκια, έχει μια σινεματικά λαμπερή μπάρα, προσωπικό άψογα ντυμένο με γιλέκα, και μουσική βγαλμένη από σάουντρακ του Ταραντίνο. Όλα συνηγορούν στο να πιείς ποτάρες και κοκτεϊλάρες κι έτσι θα γίνει. Ο κατάλογός του αριθμεί δεκάδες ψαγμένες επιλογές σε spirits και καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, με μερακλίδικα υλικά, όπως το Megroni με μαστίχα μπλεγμένη με ντομάτα και μανιτάρι πορτσίνι, Martini Riserva και Bitter Bianco. Το απλό ποτό στα 8€, τα απλά κοκτέιλ από 8€.

TYCO

Ρόμβης 11, τηλ: 21 1182 3343

Με μότο του το Take your Cocktail Out αυτό το σούπερ κεφάτο μπαρ ετοιμάζει καθημερινά κοκτέιλ που μπορείς να πάρεις "χεράτα" και να βολτάρεις στο κέντρο της πόλης, αλλά και να τα απολαύσεις στα τραπεζάκια που βγάζει στον πολυσύχναστο πεζόδρομο της Ρόμβης. Αγαπημένο μας το Melοncholia, με Pampero base rum blend, Cachaca, πεπόνι, καρύδα και κίτρο. Πρόσφατα άνοιξε και έναν backstage χώρο, όπου φιλοξενούνται διάφορα μουσικά και γευστικά events. Οι τιμές για τα απλά κοκτέιλ στα 7€, για τα signature στα 8€.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v