Τι τρώμε στα δρομάκια γύρω από το Σύνταγμα;

Η γειτονιά στα ψηλά της Ερμού εξελίσσεται στην απόλυτη multi ethnic γαστρονομική πιάτσα της Αθήνας, κι εμείς σου φτιάχνουμε τον χάρτη για να μη χαθείς στις ηπείρους της.

Τι τρώμε στα δρομάκια γύρω από το Σύνταγμα;

Δεν ξέρουμε αν το πρόσεξες, αλλά τα τελευταία χρόνια τα δρομάκια κάτω από το Σύνταγμα εξελίσσονται στην απόλυτη… πολυεθνική γαστρονομική πιάτσα. Ό,τι και αν τραβά η όρεξή σου θα το βρεις εδώ: Από αυθεντικές ασιατικές συνταγές και ψαγμένες κοπές κρέατος που δύσκολα θα βρεις αλλού, μέχρι μενού που πειράζουν εκλεκτά προϊόντα μικροπαραγωγών για να συστήσουν την ελληνική κουζίνα αλλιώς, σε ντόπιους και επισκέπτες. Και αν δεν ξέρεις από πού να πρωτοξεκινήσεις, σου φτιάξαμε τον χάρτη με τις αγαπημένες μας διευθύνσεις, για να μη χαθείς στα στενά.

Στο Ekiben (Σκούφου 15, τηλ. 210 3250535) του Άρη Βεζενέ θα δοκιμάσεις φανταστική ιαπωνική κουζίνα μέσα σε ένα… ιαπωνικό παντοπωλείο, απ’ όπου φεύγοντας θα ψωνίσεις και ένα σωρό ασιατικά καλούδια για το σπίτι. Ramen, sando (ιαπωνικά σάντουιτς) και gyoza παίζουν δυνατά στο μενού, ενώ δική μας αδυναμία είναι το salmon donburi, με ρύζι, σολομό, αβοκάντο, jalapeno, φασολάκια και πίκλες από τζίντζερ. Λογαριασμός με μια ιαπωνική μπύρα, στα 25€ περίπου το άτομο.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by EKIBEN KITCHEN (@ekibenathens)

Στο Sushimou (Σκούφου 6, τηλ.: 2114078457) θα ξεχάσεις ό,τι ήξερες για το σούσι… και θα το ξαναμάθεις από την αρχή. Εδώ φτιάχνουν αποκλειστικά και μόνο σούσι από ελληνικά ψάρια, το οποίο σερβίρεται σε ένα σετ μενού omakase (που σημαίνει «σεφ το αφήνω πάνω σου») και κοστίζει 55€ το άτομο χωρίς κρασί. Ρολάκια, vegan εναλλακτικές και «αχ μπορούμε να το κάνουμε λιγότερο ωμό;» εδώ δεν παίζουν, αλλά ό,τι φας θα είναι εμπειρία.

Στο Spitjack (Σκούφου 10, τηλ.: 21 0331 6003) οι κρεατολάγνοι βρίσκουν τον παράδεισό τους: Στην πρόσφατα ανανεωμένη rotisserie της καρδιάς μας εξακολουθεί να πρωταγωνιστεί το αχτύπητο τρίπτυχο κριτσανιστή πορκέτα-ζουμερή πάπια-λιχούδικα κοτοπουλάκια, όλα σουβλιστά, ενώ το μενού πλέον περιλαμβάνει άπαιχτα μοσχαρίσια μάγουλα σερβιρισμένα με αφράτο πουρέ πατάτας με τρούφα, ένα πληθωρικό mac ‘n’ cheese με τραγανό μπέικον, παρμεζάνα, κρεμμύδι και panko, και μια εθιστική picanha από Black Angus που καταφτάνει στο τραπέζι με μια απίθανη gremolata φρέσκων μυρωδικών. Με ποτήρι κρασί, λογαριασμός στα 25-30€ το άτομο.

@in2life_gr Στο Spitjack στο Σύνταγμα θα φας ένα από τα καλύτερα κρέατα στην Αθήνα #athens #restaurant #fyp #ελληνικοτικτοκ #μυστικα #εστιατόριο #inathens #greektiktok #φαγητο #κρεας ♬ MI CHIQUITA - Alexander McCabe

Στο Ovio (Απόλλωνος 4, τηλ: 2114115755) του Πάνου Ιωαννίδη η ιταλική κουζίνα παίρνει το μοντέρνο βάπτισμα που της αξίζει και τα ζυμαρικά απογειώνονται. Εδώ θα δοκιμάσεις σπαγγέτι chitarra με σάλτσα Πομοντόρο και βασιλικό, casarecce με φρέσκο τόνο, ραβιόλι Alfredo και την διάσημη καρμπονάρα του σεφ, με σπαγγέτι chitara. Η πίτσα τους είναι επίσης εξαιρετική. Υπολόγισε περί τα 30-35€ με ποτήρι κρασί.

Το Ami Gastrotheque (Βουλής και Απόλλωνος, τηλ.: 21 3030 2290) αν δεν το μάντεψες από το όνομά του αγαπά πολύ τη γαλλική κουζίνα και κάνει χαμό με προτάσεις σαν το filet au poivre, μοσχαρίσιο φιλέτο με κρεμώδη σάλτσα φρεσκοτριμμένων πιπεριών, την tarte flambee με λευκά κρεμμύδια, καπνιστή πανσέτα, ξινή κρέμα και μοσχοκάρυδο και το μοσχαρίσιο ταρτάρ με φρυγανισμένο μπριός και κρέμα καλαμπόκι. Με ποτήρι κρασί, ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 35-40€ περίπου το άτομο.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @amigastrotheque

To Nolan (Βουλής 31-33, τηλ: 210 3243545) του Σωτήρη Κοντιζά βραβεύτηκε πρόσφατα με Bib Gourmand από τον οδηγό Michelin, και εξακολουθεί να καίει καρδιές με δημιουργίες σαν το ceviche φρικασέ με κέφαλο, τα ψωμάκια ατμού με χοιρινά μάγουλα, την πάπια με πίκλα γλυκοπατάτα, τα φασολάκια με πορτοκάλι και αχλάδι, και τα bean noodles με χταπόδι και ελιές καλαμών και βέβαια τα περίφημα NFC, Nolan Fried Chicken. Οι τιμές για την κατηγορία του είναι εξαιρετικές, στα 30€ το άτομο με ποτήρι κρασί.

To Birdman (Βουλής 35 και Σκούφου 2, τηλ.: 21 0321 2800) του Άρη Βεζενέ είναι μια ιαπωνική pub που συνδυάζει εξαιρετικά κοκτέιλ με φαγητό στην μπάρα (σε μια από τις εντυπωσιακότερες μπάρες της Αθήνας, για να ακριβολογούμε). Στο μενού ξεχωρίζουν τα Edamame peperoncino με ελαιόλαδο, σκόρδο, και ιαπωνικό τσίλι, το Iberico katsu, χοιρινός λαιμός με κόκκινο λάχανο και tonkatsu με σως μήλο, και τα yaki, η ιαπωνική εκδοχή των σουβλακιών, από τα οποία ξεχωρίζει το Tsukune, ιαπωνικό κεμπάπ με πικάντικη miso σως και shiso. Με ένα κοκτέιλ, θα υπολογίσεις περί τα 35€ το άτομο.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Birdman Bar & Grill (@birdmanathens)

To Dosirak (Βουλής 33, τηλ. 210 3233330) φέρνει στο Σύνταγμα την κορεάτικη κουζίνα, και σερβίρει τα ξακουστά και κοσμαγάπητα kimchi σωταρισμένα με χοιρινό, unagi, χέλι με σως teriyaki, yakishoba noodles με κοτόπουλο, πάπια ή θαλασσινά, και Bibimbap, ένα παραδοσιακό κορεάτικο πιάτο που φτιάχνεται με ρύζι, μοσχάρι, λαχανικά, τηγανιτό αυγό και σερβίρεται με σούπα miso. Με κορεάτικες μπύρες, θα υπολογίσεις γύρω στα 25€ το άτομο.

Και η ελληνική κουζίνα εκπροσωπείται –τι νόμιζες;– από το Άσπρο Άλογο (Απόλλωνος και Πατρώου 4, τηλ: 2103220551) που σερβίρει σε οικογενειακό κλίμα μεζεδάκια κλασικά, για να συνοδεύσεις το ουζάκι σου: Γαρίδες σαγανάκι, χταποδάκι ξυδάτο, γαύρος τηγανιτός, καλαμαράκια, κεφτεδάκια τηγανιτά με τη σαλτσούλα τους, ταραμοσαλάτα σαγανάκι και τηγανιτές πιπεριές Φλωρίνης. Λογαριασμός με ουζάκια, στα 15-17€ το άτομο (ναι, κι όμως).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v