Ο Λάνθιμος φωτογραφίζει την Έμμα Στόουν στις γειτονιές της Αθήνας

Ο Έλληνας σκηνοθέτης του Poor Things και η μούσα του ταξίδεψαν στην Αθήνα για να δημιουργήσουν ένα σουρεαλιστικό φωτογραφικό άλμπουμ.

Ο Λάνθιμος φωτογραφίζει την Έμμα Στόουν στις γειτονιές της Αθήνας

Η έμπνευση μπορεί να προέλθει από πολλές πηγές: ένα σχηματισμό βράχων, μια vintage κούκλα ή, ίσως, ένα κομμάτι κλασικής μουσικής.

Στην περίπτωση του σκηνοθέτη Γιώργου Λάνθιμου, σύμφωνα με το περιοδικό W, πηγάζει πάνω από όλα από την ταλαντούχα και πολύπλευρη Έμμα Στόουν.

H Στόουν και ο Λάνθιμος ήρθαν κοντά όταν συνεργάστηκαν το 2018 στο The Favourite, την βραβευμένη με Όσκαρ ταινία του Λάνθιμου για τους αγώνες εξουσίας στην αυλή της βασίλισσας Άννας. «Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα που να μην μπορεί να κάνει η Έμμα», είχε δηλώσει τότε ο Λάνθιμος. «Είναι ατρόμητη».

Ακολούθησε πέρυσι η ασπρόμαυρη Βληχή, η βωβή μικρή μήκους που έφτιαξε ο Έλληνας σκηνοθέτης αποκλειστικά για την Εθνική Λυρική Σκηνή και τον οργανισμό ΝΕΟΝ.

Το Poor Things, που κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας τον Σεπτέμβριο, αποτέλεσε παράδειγμα αυτής της τόλμης της Στόουν. Η ίδια, όπως και ο χαρακτήρας της Bella, εξελίσσεται όπως θα έκανε ένα παιδί: πρώτα κατακτά σταδιακά την κινητικότητα και μετά τη γλώσσα.

Με αφορμή τον ερχομό του Poor Things στα σινεμά, ο Λάνθιμος και η μούσα του, πραγματοποίησαν μία σουρεαλιστική φωτογράφιση στις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά για το περιοδικό W.

«Λατρεύω τις αντιφάσεις που βρίσκεις στην πόλη: το μείγμα του πολύ μοντέρνου και μάλλον άσχημου δίπλα στο πολύ όμορφο. Θέλαμε να κάνουμε έναν συνδυασμό από ευρεία τοπία και οικεία πορτρέτα. Και θέλαμε να πούμε μια μικρή ιστορία». Στις φωτογραφίες, η Στόουν, φορώντας Louis Vuitton (είναι πρεσβευτής της μάρκας), ξεκινά μια περιήγηση σε τοποθεσίες που αντιτίθενται.

Μαζί της έχει ένα παιδί, το οποίο μπορεί να είναι ή όχι μια κούκλα σε φυσικό μέγεθος. «Ποιος είπε ότι είναι κούκλα;» δήλωσε στο περιοδικό η Στόουν. «Το όνομά της είναι μυστικό γιατί είναι πολύ ντροπαλή και αυτός είναι ο πρώτος της ρόλος. Την βρήκαμε… Ήταν τέλεια!».

Δείτε μερικές από τις φωτογραφίες παρακάτω:

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v