Οι καλύτερες πλατφόρμες για να αγοράσεις μεταχειρισμένα ρούχα

Θες να ανανεώσεις την γκαρνταρόμπα σου χωρίς να ξοδέψεις πολλά; Τσέκαρε αυτές τις πλατφόρμες και είναι σίγουρο πως θα βρεις κάτι που σε ενδιαφέρει.

Οι καλύτερες πλατφόρμες για να αγοράσεις μεταχειρισμένα ρούχα

Η εποχή που τα second hand ρούχα θεωρούνταν υποδεέστερα των νέων έχει παρέλθει προ πολλού και πλέον ολοένα και περισσότερος κόσμος ψωνίζει πλήρως απενοχοποιημένα «φορεμένα» κομμάτια, σε πολύ συμφέρουσες τιμές.

Σε αυτό έχουν συμβάλει και οι online πλατφόρμες, οι οποίες φέρνουν σε επαφή τους πωλητές με τους υποψήφιους αγοραστές, σε συναλλαγές που κατά κύριο λόγο ικανοποιούν και τα δύο μέρη.

Δες παρακάτω μερικές από τις πιο αξιόλογες πλατφόρμες για να ψωνίσεις κάθε λογής ρούχα, επώνυμα και μη, σε πολύ καλή κατάσταση και πολύ καλές τιμές.

Vendora 

Mε περισσότερες από 450.000 αγγελίες και 2 εκατομμύρια επισκέψεις ανά μήνα, το Vendora είναι ίσως η πιο δημοφιλής ελληνική πλατφόρμα για να αγοράσεις μεταχειρισμένα είδη κάθε λογής: από αντικείμενα τέχνης και αντίκες, μέχρι βρεφικά είδη, βιντεοπαιχνίδια, έπιπλα, τηλεοράσεις ακόμα και… ακίνητα. Η δημιουργία του λογαριασμού κρατά το πολύ δύο λεπτά και δεν είναι καθόλου περίπλοκη, ενώ η ίδια η πλατφόρμα μέσω της υπηρεσίας “Αγορά μέσω Vendora”, ενεργεί ως αξιόπιστος διαμεσολαβητής που συλλέγει, κρατά και εκπληρώνει την πληρωμή μόνο όταν ικανοποιηθεί τόσο ο αγοραστής όσο και ο πωλητής, μειώνοντας τον κίνδυνο απάτης (χωρίς όμως να τον εξαλείφει εντελώς).

Grailed  

Αν ψάχνεις στιλάτα ανδρικά και γυναικεία μεταχειρισμένα ρούχα τότε, το αμερικάνικο Grailed είναι μία από τις καλύτερες πλατφόρμες για να τα βρεις. Εστιάζει αποκλειστικά σε επώνυμα brands και brands πολυτελείας, είναι αρκετά εύκολο στην εγγραφή και στη χρήση του και σου επιτρέπει να πουλήσεις ή να αγοράζεις κομμάτια από μάρκες όπως Gucci, Supreme, Off-White κ.α. Εντυπωσιακή είναι και η συλλογή του σε Sneakers, αλλά και σε αρκετά vintage κομμάτια. Θέλει μόνο προσοχή, γιατί υπάρχουν περιπτώσεις αντικειμένων που δεν είναι ακριβώς όπως φαίνονται στις φωτογραφίες, οπότε έχει νόημα να ζητήσεις επιπλέον υλικό από τον υποψήφιο πωλητή. Το τμήμα εξυπηρέτησης τους είναι αξιόλογο και ανταποκρίνεται άμεσα.

Depop 

Από το 2011 όταν πρωτοξεκίνησε να λειτουργεί, μέχρι και σήμερα, το Depop είναι μια άκρως χρηστική εφαρμογή smartphone για αγορά και πώληση μεταχειρισμένων ρούχων και αξεσουάρ. Έχει πάνω από 30 εκατομμύρια χρήστες και είναι εξαιρετικά δημοφιλής στην Αμερική, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Αυστραλία και στην Ιταλία, από όπου κατάγεται και ο δημιουργός της. Στα… ράφια του με τα μεταχειρισμένα θα βρεις αρκετές μάρκες όπως Nike, Ralph Lauren, Adidas, Zara, New Balance, Supreme, Carhartt κ.α. ενώ διαθέτει ικανοποιητική ποικιλία σε παπούτσια, ανδρικά και γυναικεία, σκουφάκια και κοσμήματα. Και εδώ θέλει προσοχή στο τι θα αγοράσεις, καθώς υπάρχουν κάποια παράπονα χρηστών για κακής ποιότητας αντικείμενα, τα οποία δεν μοιάζουν έτσι στις φωτογραφίες. 

Hardly Ever Worn It 

Από το 2012 και χωρίς ιδιαίτερη προώθηση η premium αυτή πλατφόρμα ρούχων και αξεσουάρ, αναπτύσσεται αργά αλλά σταθερά, έχοντας προσελκύσει ένα αφοσιωμένο κοινό αγοραστών και πωλητών οι οποίοι πουλούν και αγοράζουν πολυτελή κομμάτια που έχουν φορεθεί ελάχιστα ή δεν έχουν φορεθεί καθόλου. Αν έχεις δυνατό μπάτζετ, τότε εδώ θα βρεις έναν παράδεισο από ρούχα διάσημων σχεδιαστών και brands όπως Burberry, Cerruti 1881, Chanel, Cartier, Calvin Klein, Buscemi, Bvlgari, Armani, Gucci, και άλλα, σε πολύ συμφέρουσες τιμές. Δεν είναι απίθανο μάλιστα να πέσεις πάνω σε ρούχο κάποιας διασημότητας, καθώς αρκετοί celebrities δημοπρατούν αντικείμενά τους μέσω της σελίδας. Δεδομένου του premium χαρακτήρα του, είναι εξαιρετικά απίθανο να αγοράσεις κάτι που δεν ανταποκρίνεται σε αυτό που βλέπεις, ενώ το τμήμα εξυπηρέτησης θεωρείται εξαιρετικά αποτελεσματικό.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v