Πού θα φας χορταστικά αυγουλάκια στην Αθήνα;

Θέμε να φάμε αυγά για πρωινό και να χορτάσουμε, γι’ αυτό πιάνουμε τραπέζι στα πιο πληθωρικά και οικονομικά μπραντσάδικα της πόλης.

Πού θα φας χορταστικά αυγουλάκια στην Αθήνα;

Για να χορτάσεις με αυγά έξω τη σήμερον ημέρα πρέπει να δώσεις ένα 15ευρω στην καλύτερη των περιπτώσεων. Οι μερίδες είναι φτωχές, και τα αυγά μοιάζουν καμωμένα από… χρυσό στις τιμές που δίνονται.

Ναι εντάξει, έχουν ακριβύνει τα πάντα το καταλάβαμε, όμως εμείς έχουμε δικαίωμα να αναζητήσουμε αυγουλάκια σε καλές τιμές για να χορτάσουμε, γιατί πεινάμε πολύ τα πρωινά, τι να κάνουμε;

Τα βρίσκουμε στις παρακάτω διευθύνσεις και πολύ χαιρόμαστε γι’ αυτό.

New York Sandwiches

Σινώπης 3, Αμπελόκηποι, τηλ: 2107778475

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by New York Sandwiches (@newyorksandwiches_)

Σεβασμός και αγάπη για το american style brunch του New York Sandwiches, ένα από τα πρώτα μαγαζιά της Αθήνας που μας… ξεβλάχεψε στο είδος. Παραμένει μια σταθερή αξία για λαχταριστές αυγο-επιλογές πρωινού, σε τίμιες ποσότητες και καλές τιμές. Εδώ θα δοκιμάσεις Fried eggs με δυο τηγανητά αυγά με μπέικον, τα οποία συνοδεύονται από φρεσκοκομμένες τηγανητές πατάτες, αυγά σκραμπλ με τρία αυγά, φρυγανισμένο ψωμί, λιωμένο τυρί τσένταρ και μπέικον, και αυγά σκραμπλ με παστράμι και φρυγανισμένο ψωμί. Για ένα πλούσιο αυγο-πρωινό, υπολόγισε περί τα 10€, με καφέ.

Το Ρίνι

Ρεθύμνου 8, τηλ.: 2108836781

Το Ρίνι, «δίπλα στο μουσείο» όπως λέει και ο υπότιτλός του, είναι το νέο μαγαζί της σεφ Μαρίνας Χρονά κοντά στο Αρχαιολογικό Μουσείο και απλώνει τραπεζάκια στον παρακείμενο πεζόδρομο για να απολαύσεις εκλεκτό πρωινό, αλλά και δείπνο. Μένουμε στο πρώτο και παραγγέλνουμε τα λαχταριστά και πληθωρικά αυγά Shakshuka με ντομάτες, κρεμμύδι, σκόρδο, μπαχαρικά, μια παραδοσιακή συνταγή της Ανατολής που πολύ μας αρέσει. Σερβίρονται με χειροποίητα Flatbread, σταμνοτύρι και κόλιανδρο. Μαζί με καφεδάκι από το Underdog υπολόγισε περί τα 10-12€.

Μπελ Ρεϋ

Φαλήρου 88, Κουκάκι, τηλ: 21 3032 6450

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by James Banos (@verybusyjames)

Το μαγαζί που ξεκίνησε τη φάση «πάμε Κουκάκι» ευθύνεται και για ένα από τα πιο νόστιμα και οικονομικά brunch του ντουνιά. Εδώ θα πιάσεις τραπεζάκι στο μοντέρνο εσωτερικό ή στο πεζοδρόμιο και θα παραγγείλεις εκλεκτά αυγουλάκια σε ωραίους συνδυασμούς, όπως αυγά σκραμπλ με καπνιστό σολομό,  κρέμα αβοκάντο, τυρί κρέμα και σχοινόπρασο και sunny benedict με αγγλικό μάφιν, τηγανιτά αυγά, λούζα Τήνου και σως hollandaise. Τιμούλα στα 10€ με καφεδάκι.

The Brunchers

Αγίας Θέκλας 5, Ψυρρή, τηλ: 6944200899

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by The Brunchers (@thebrunchers_athens)

Στο στενό της Αγίας Θέκλας, οι μυρωδιές από ολόφρεσκες ζύμες, ψωμάκια και αυγουλάκια σπάνε μύτες. Το πληθωρικό The Brunchers τιμά το όνομά του όπως πρέπει, και σερβίρει στον άνετο εσωτερικό του χώρο αποκλειστικά και μόνο μπραντς σε χορταστική ποσότητα. Ξεχωρίζουν τα άκρως value for money Brunchers Benedict, με μάφιν, τραγανό μπέικον, γαλοπούλα, τρία αυγά ποσέ, σως hollandaise και γλυκιά πάπρικα στα 9,5€.

Miss Tartu

Μαυρομιχάλη 53, τηλ: 21 0363 6732

Στην περατζάδα της Μαυρομιχάλη η Miss Tartu είναι ένα καθημερινό, ανεπιτήδευτο στέκι των Εξαρχείων που προσφέρει κάτι όμορφο για κάθε στιγμή της ημέρας. Το επισκεπτόμαστε από το πρωί και πιάνουμε θέση στο όμορφο εσωτερικό του για να δοκιμάσουμε κάθε λογής αυγά, σε πολύ καλές τιμές και ικανοποιητική ποσότητα. Εδώ παίζουν δυνατά τα αυγά ποσέ με προζυμένιο ψωμί ή μπριός, τα οποία συνδυάζονται με υλικά της αρεσκείας σου, όπως σπαράγγια, μπέικον, καπνιστή πέστροφα, προσούτο και σπαράγγια. Οι τιμές τους ξεκινούν από 5€, οπότε με καφεδάκι δεν ξεφεύγεις από τα 10€.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v