Διατάσεις και ασκήσεις κινητοποίησης για να κάνεις κάθε μέρα

Νιώθεις το κορμάκι σου δεμένο κόμπο; Μάλλον θα πρέπει να δουλέψεις λίγο την κινητικότητά και την ελαστικότητά σου. Δες πώς.

Διατάσεις και ασκήσεις κινητοποίησης για να κάνεις κάθε μέρα

Το σώμα μας είναι φτιαγμένο για να κινείται. Μυς και αρθρώσεις δεν φτιάχτηκαν για να μένουν σε στατικές θέσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η καθημερινότητα όμως για όσους εξ ημών κάνουμε καθιστική δουλειά κάνει ακριβώς αυτό που δεν πρέπει: εγκλωβίζει το σώμα μας σε διάφορες στατικές θέσεις, οι οποίες προκαλούν με τα χρόνια βραχύνσεις – «σφιξίματα» δηλαδή – σε μυς και καθιστούν τις αρθρώσεις μας δύσκαμπτες.

Πώς μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση αυτή;

Βάζοντας στην καθημερινή μας ρουτίνα ασκήσεις διατάσεων αλλά και κινητικότητας οι οποίες θα χαλαρώσουν τους «σφιγμένους» μυς και θα «λιπάνουν» τις αρθρώσεις ώστε να κινούνται σωστά, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο τραυματισμού.

Δες παρακάτω μερικές προτάσεις και ενσωμάτωσέ τες στην καθημερινότητά σου.

Προσοχή όμως, εκτέλεσέ τες με ελεγχόμενη ένταση και μην κάνεις οτιδήποτε σου προκαλεί πόνο. Αυτό που θα πρέπει να νιώσεις είναι ένα ελαφρύ, ευχάριστο τράβηγμα. Επίσης απόφυγε να τις κάνεις με το που ξυπνήσεις, δώσε λίγο χρόνο στο σώμα σου να ζεσταθεί πρώτα. Για κάθε κίνηση, αφιέρωσε 20-30 δευτερόλεπτα ή 10-20 δευτερόλεπτα ανά πλευρά για όσες γίνονται μονόπλευρα.

Neck roll

Ear to shoulder

Chest Openers

Pigeon Pose

Standing hamstring stretch

Child’s Pose

Cobra stretch

Yoga plex

90/90 Hip Switch

Cat Cows

Cossack Squat

T-Spine Rotation

Ankle Rocks

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v