Το νέο Renault Clio συμβάλει στη μείωση των εκπομπών του CO2

Το νέο Renault Clio είναι ετοιμοπαράδοτο σε μια πλήρη γκάμα κινητήρων για κάθε γούστο και μπάτζετ. 

Το νέο Renault Clio συμβάλει στη μείωση των εκπομπών του CO2

Το ολοκαίνουργιο Renault Clio, διακρίνεται για το σύγχρονο στυλ, το κομψό και ξεχωριστό εσωτερικό καθώς και την οικολογική του συμπεριφορά.

Η καμπίνα επιβατών είναι πιο φιλόξενη και πιο άνετη. Μόλις ανοίξει κανείς την πόρτα, αντικρύζει πιο ευγενή και βιώσιμα υλικά και αντιλαμβάνεται αμέσως το άλμα που έχει συντελεστεί στον τομέα της ποιότητας. Η ευρυχωρία και η εργονομία εξακολουθούν να είναι τα βασικά πλεονεκτήματα του, προσφέροντας άνεσης σε όλους.

Χωρίς δέρμα

Τα καθίσματα της έκδοσης Techno, τα πάνελ των θυρών και το ταμπλό έχουν επενδυθεί για πρώτη φορά με ένα εξελιγμένο βιώσιμο και οικολογικό ύφασμα το οποίο αποτελείται από 60% ίνες Tencel, μια βιολογική σύνθεση κυτταρικών ινών. Επίσης, στο νέο Clio απουσιάζει εντελώς το δέρμα.

Το σύστημα πολυμέσων Renault Easy Link, σε συνδυασμό με τις ρυθμίσεις MULTI-SENSE και τα 20 διαθέσιμα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης (ADAS), που χωρίζονται σε τρείς ενότητες(Οδήγηση, Παρκάρισμα και Ασφάλεια), συμβάλουν στην ασφαλή και άνετη οδήγηση.

MULTI-SENSE

Νέες υπηρεσίες και κορυφαίου επιπέδου συνδεσιμότητα. Όλες οι εκδόσεις διαθέτουν ψηφιακό πίνακα οργάνων, με οθόνη 7 ή 10 ιντσών. Η οθόνη των 10 ιντσών απεικονίζει τους χάρτες πλοήγησης και προσαρμόζει την εμφάνισή της ανάλογα με το επιλεγμένο πρόγραμμα οδήγησης από τη ρύθμιση του συστήματος MULTI-SENSE.

Renault Easy Link

Εφοδιάζεται με το σύστημα Renault Easy Link, που παρέχει πρόσβαση σε μία ευρεία γκάμα εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένης της πλοήγησης, της προληπτικής συντήρησης και του infotainment. Το σύστημα Renault Easy Link διατίθεται πλέον σε δύο εκδόσεις, δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης μέσω Android Auto και Apple CarPlay.

Διαφορετικές πηγές ενέργειας

Η γκάμα των κινητήρων είναι η πιο πλήρης στη κατηγορία του νέου Renault Clio. Οι διαφορετικές πηγές ενέργειας, συμπεριλαμβάνουν και το full hybrid κινητήρα E-Tech των 145 ίππων, ο οποίος αξιοποιεί την αιχμή της τεχνολογίας. Οι άλλες επιλογές – βενζίνη, ντίζελ και βενζίνη/LPG – καλύπτουν μια ευρεία γκάμα απόδοσης, ώστε ο κάθε οδηγός να διαλέξει ανάλογα τις ανάγκες του.

E-Tech full hybrid 

E-Tech full hybrid 145, πιο διασκεδαστικό και με χαμηλότερη κατανάλωση. Η Renault ξεκίνησε να τοποθετεί στα μοντέλα της τον κινητήρα τεχνολογίας E-Tech full hybrid  – συμπεριλαμβανομένου και του Clio – από το 2020. Η full hybrid τεχνολογία E-Tech περιλαμβάνει περισσότερες από 150 πατέντες, καθώς και τεχνογνωσία που έχει συγκεντρώσει η Renault από τις πίστες της Formula 1 – ειδικά στον τομέα της ανάκτησης και αναγέννησης ενέργειας. Η σειριακή-παράλληλη αρχιτεκτονική του, συνδυάζει δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν κινητήρα 36 kW και μια γεννήτρια εκκίνησης υψηλής τάσης 18 KW), με έναν 4κύλινδρο κινητήρα εσωτερικής καύσεως 69 kW (94 ιπποι) 1.6, με ένα έξυπνο κιβώτιο ταχυτήτων χωρίς συμπλέκτη πολλαπλών λειτουργιών (multi-mode) και μία μπαταρία 1,2 kWh.

Το αυτοκίνητο ξεκινά πάντα με τον ηλεκτροκινητήρα και μπορεί να κινηθεί με αυτόν, έως και για το 80% του χρόνου στις πόλεις – μειώνοντας την κατανάλωση έως και 40% σε σύγκριση με έναν συμβατικό βενζινοκινητήρα.

Φθηνό LPG

Η TCe 100 LPG, είναι μια έκδοση για όλες τις χρήσεις με χαμηλά κόστη χρήσης. Διατίθεται επίσης και με τον 3κύλινδρο turbo κινητήρα TCe 100 LPG, που καίει βενζίνη και LPG, ενώ το σύστημα υγραεριοκίνησης είναι τοποθετημένο στη γραμμή παραγωγής. Αυτό το σύστημα διπλού καυσίμου βελτιώνει την απόδοση, ενώ μειώνει την κατανάλωση και περιορίζει τις εκπομπές του CO2 (8% λιγότερο CO2 από έναν αντίστοιχο κινητήρα βενζίνης). Με τα δύο ρεζερβουάρ γεμάτα, το αυτοκίνητο μπορεί να διανύσει περισσότερα από 1.000 χλμ. συνολικά.

Ντίζελ

Η Blue dCi 100, προσφέρει υψηλές επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση. Ο ντίζελ κινητήρας των 100 ίππων και των 260 Nm ροπής, είναι ιδανικός για σκληρή χρήση και για εταιρικούς στόλους, ενώ συνδυάζεται με κιβώτιο 6 σχέσεων. Το νέο Clio Blue dCi είναι ιδιαίτερα αποδοτικό σε αυτοκινητόδρομους και δρόμους ταχείας κυκλοφορίας.

Για πρώτη φορά το Renault Clio είναι διαθέσιμο στην κορυφαία έκδοση Esprit Alpine, που διακρίνεται για την σπορτίβ χροιά της.

Ο τιμοκατάλογος ξεκινά από τα 20.570 ευρώ. Το νέο Renault Clio είναι τώρα ετοιμοπαράδοτο και με δέσμευση τιμής. Χρηματοδοτικό πρόγραμμα με μηνιαία δόση από 158 ευρώ, και όφελος έως 3.000 ευρώ. Συνοδεύεται από 5ετή εργοστασιακή εγγύηση, δωρεάν ασφάλιση για 6 μήνες και δωρεάν οδική βοήθεια για 3 χρόνια.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v