Ένα τέλειο κόλπο για να βρίσκεις φτηνά δωμάτια στο Booking

Λαχταρά η ψυχή σου μια φθινοπωρινή εκδρομή, αλλά το ταμείο είναι απελπιστικά μείον; Μη σκας, εμείς είμαστε εδώ. Κι έχουμε να σου πούμε μυστικό.

Ένα τέλειο κόλπο για να βρίσκεις φτηνά δωμάτια στο Booking

Βενζίνες στα ύψη, ΔΕΗ που ροκανίζει το μισό μηνιαίο μπάτζετ, σούπερ μάρκετ διπλάσιο απ’ ό,τι το πλήρωνες πρόπερσι. «Για εκδρομές είμαστε τώρα;» θα πεις και άδικο δεν θα είχες… αν, μεγάλο αν, δεν υπήρχε τρόπος να βρεις φτηνά δωμάτια για τα Σαββατοκύριακα του Οκτώβρη ή του Νοέμβρη, ή όποιου μήνα τέλος πάντων ονειρεύεσαι την εκδρομή σου. Και όχι, δεν εννοούμε το να μπαίνεις τακτικά στη στήλη των Ταξιδιών μας –αν και αυτή είναι επίσης μια καλή αρχή.

Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι, και η αλληλεγγύη το μόνο που θα μας σώσει, έφτασε η ώρα να σου αποκαλύψουμε πώς το κάνουμε, και βρίσκουμε κάθε φορά τα φθηνότερα δωμάτια για Σαββατοκύριακα ανά την Ελλάδα.

*ήχος από ντραμς*

Μπαίνεις Booking.com, συνδέεσαι αν έχεις λογαριασμό, αν δεν έχεις δεν πειράζει γίνεται και χωρίς. (Αν έχεις όμως συνδέσου, ως μέλος έχεις πολλές φορές εκπτώσεις που δεν θα τις δεις αλλιώς).

Γράφεις στο πεδίο αναζήτησης κάτι αρκετά ευρύ. Για παράδειγμα, Πελοπόννησος, Στερεά Ελλάδα, Ήπειρος, Κρήτη, κατάλαβες, ένα γεωγραφικό διαμέρισμα στο οποίο σε ενδιαφέρει να βρεθείς. (Αν έχεις πολύ χρόνο στη διάθεσή σου, μπορείς να γράψεις και απλά Ελλάδα, και μετά να κάτσεις να χαζεύεις σελίδες επί σελίδων και να διαλέγεις προορισμούς).

Μετά πατάς στις ημερομηνίες, και σου ανοίγει ένα παράθυρο, που από τη μία λέει Ημερολόγιο και από την άλλη Έχω Ευελιξία:

Πατάς Έχω Ευελιξία, και μετά διαλέγεις «ένα Σαββατοκύριακο» (ή εκεί που λέει Άλλο αν τα ρεπό σου είναι αλλοπρόσαλλα) διαλέγεις από έναν έως και τρεις μήνες και πατάς Επιλογή Ημερομηνιών. Κλείνει αυτόματα αυτό το παράθυρο, και πατάς Αναζήτηση.

Στην επόμενη σελίδα, στην αριστερή στήλη υπάρχει μια μπάρα που γράφει «Ο προϋπολογισμός σας (ανά βράδυ)». Πιάνεις τη δεξιά της άκρη και την σέρνεις ώσπου να κατέβει στο μάξιμουμ της τιμής που μπορείς να πληρώσεις:

Και αυτό ήταν. Τα αποτελέσματα που βλέπεις στη δεξιά στήλη είναι δωμάτια και διαμερίσματα σε διάφορους προορισμούς στην ευρύτερη περιοχή που έβαλες στην αναζήτηση, οι τιμές των οποίων δεν ξεπερνούν το μπάτζετ που όρισες. Σε καθένα από τα καταλύματα, σε ένα μικρό πλαίσιο πάνω από την τιμή βλέπεις τις ημερομηνίες τις οποίες αφορά –αν μπεις στη σελίδα του μπορείς να τις αλλάξεις, να τις αυξομειώσεις (αν πχ έχει βγάλει επιλογή Παρασκευή με Σάββατο, και εσύ θέλεις να φύγεις Κυριακή).

Επίσης, από την κορυφή της λίστας μπορείς να επιλέξεις ταξινόμηση ανά τιμή, για να βλέπεις τα φθηνότερα πρώτα, ή μπορείς να πατήσεις πάνω δεξιά, εκεί που λέει Εμφάνιση στον Χάρτη, αν σε βολεύει καλύτερα να τα βλέπεις σε χάρτη και όχι σε λίστα.

Το κολπάκι αυτό το αγαπάμε πέρα από τον προφανή λόγο της οικονομίας, και γιατί μας έχει συστήσει κατά καιρούς χωριουδάκια και προορισμούς που δεν θα είχαμε ανακαλύψει αλλιώς. Άλλωστε, ως γνωστόν, η μισή χαρά του ταξιδιού είναι να ανακαλύπτεις μυστικά διαμαντάκια κοντά (ή και λιγότερο κοντά) σε υπερπροβεβλημένα, τουριστικά μέρη. Δοκίμασέ το, θα μας ευγνωμονείς.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v