Αντίο Michael Gambon, θα είσαι για πάντα ο Dumbledore της καρδιάς μας

O Dumbledore δεν είναι πια μαζί μας. Ο Βρετανο-ιρλανδός ηθοποιός Michael Gambon πέθανε σε ηλικία 82 ετών.

Αντίο Michael Gambon, θα είσαι για πάντα ο Dumbledore της καρδιάς μας

Ο αγαπημένος Albus Dumbledore των ταινιών του Harry Potter δεν βρίσκεται πια μαζί μας.

Ο Βρετανο-ιρλανδός ηθοποιός Michael Gambon πέθανε σε ηλικία 82 ετών, με τη δυσάρεστη είδηση να κάνει γνωστή η οικογένειά του.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει: «Είμαστε συντετριμμένοι που ανακοινώνουμε την απώλεια του Sir Michael Gambon. Ήταν ένας αγαπημένος πατέρας και σύζυγος. Πέθανε γαλήνια στο νοσοκομείο έχοντας πλάι του τη σύζυγό του Anne και τον γιο τους Fergus, μετά από μάχη με την πνευμονία. Ο Μάικλ ήταν 82 ετών. Ζητάμε από όλους να σεβαστούν αυτή την επίπονη στιγμή και σας ευχαριστούμε για τα μηνύματα συμπαράστασης και αγάπης».

Ο Sir Michael Gambon, ήταν Άγγλος, γεννημένος στην Ιρλανδία, ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου αλλά και της τηλεόρασης. H καριέρα του ξεκίνησε πριν από περίπου 60 χρόνια, στο θέατρο μαζί με τον Sir Laurence Olivier, ως ένα από τα πρώτα μέλη του Βασιλικού Εθνικού Θεάτρου της Βρετανίας. Μερικές από τις πιο γνωστές του τηλεοπτικές εμφανίσεις ήταν στις βρετανικές σειρές «The Singing Detective» και «Maigret» (1992).

Kράταγε πάντα χαμηλό προφίλ, έδινε σπάνια συνεντεύξεις και δήλωνε πως έμοιαζε με μάνατζερ κάποιου πολυκαταστήματος ή «ένας ενδιαφέρον γέρος».

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v