Μήπως ήρθε η ώρα να μάθεις Αναρρίχηση;

Θες να ανεβάσεις την αδρεναλίνη σου, να τονώσεις την φυσική σου κατάσταση και να δεις τον κόσμο… από ψηλά; Δες πού μπορείς να κάνεις μαθήματα Αναρρίχησης.

Μήπως ήρθε η ώρα να μάθεις Αναρρίχηση;

Αδρεναλίνη – κυριολεκτικά – στα ύψη, εμπειρίες ζωής και ατόφια επαφή με τη Φύση. Η Αναρρίχηση είναι δεν είναι απλά ένα χόμπι, είναι πολλά παραπάνω και θα το καταλάβεις από την πρώτη κιόλας στιγμή που θα ξεκινήσεις την ανάβαση σε κάποια σχολή.

Για του λόγου το αληθές, συγκεντρώσαμε συλλόγους και σχολές στην Αθήνα που λειτουργούν όλο τον χρόνο, ενώ σε αρκετές οι αιτήσεις παραμένουν ακόμα ανοικτές.

Είσαι έτοιμος να πάρεις τα βουνά;

Αθηναϊκός Ορειβατικός Σύλλογος

Απολλωνίου 16, Άνω Πετράλωνα, τηλ: 21 0346 3115

Διοργανώνει κάθε χρόνο σχολές ορειβασίας και αναρρίχησης αρχαρίων αναγνωρισμένες από την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας Αναρρίχησης (ΕΟΟΑ). Αν αποφοιτήσεις δηλαδή, μπορείς να συνεχίσεις στην επόμενη βαθμίδα εκπαίδευσης, μέχρι τη σχολή εκπαιδευτών, αν θες. Οι σχολές ξεκινούν κάθε Σεπτέμβρη, ενώ οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στη γραμματεία του συλλόγου. Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις ηλικίας, εμπειρίας και φυσικής κατάστασης για την συμμετοχή στις σχολές αρχαρίων. Τα μαθήματα γίνονται στις Αχαρνές, στην Βαρυμπόμπη, στην Κορινθία, στην Εύβοια και στα Μετέωρα, ενώ τα θεωρητικά μαθήματα στα γραφεία του συλλόγου.

Το κόστος της σχολής είναι 350 ευρώ  (περιλαμβάνεται η εγγραφή στον σύλλογο και η ασφάλιση που γίνεται με μέριμνα του συλλόγου). Για τα ήδη μέλη του ΑΟΣ το κόστος είναι 330 ευρώ. Περισσότερα εδώ

ΕΟΣ Ηλιούπολης

Υψηλάντου 7, Ηλιούπολη, τηλ: 21 0991 1537

Η Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων παρέχει όλες τις γνώσεις για να μπορείς να κάνεις αυτόνομα και με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια αναρριχήσεις σε διαδρομές αθλητικής αναρρίχησης βράχου καθώς και να συμμετέχεις σε αναρριχήσεις διαδρομών μικρής διακινδύνευσης. Τα πρακτικά μαθήματα γίνονται στις Αχαρνές, στο Ναύπλιο, στα Μετέωρα, στο Λεωνίδιο και στη Βαράσοβα, ενώ τα θεωρητικά στα γραφεία του Συλλόγου.

Η σχολή ξεκινά τον Οκτώβρη, ενώ το κόστος είναι 465€. Για την εγγραφή σου στην Σχολή Αναρρίχησης απαιτείται να είσαι μέλος ορειβατικού συλλόγου της ΕΟΟΑ ή να εγγραφείς στον ορειβατικό σύλλογο και να προσκομίσεις ως και 15 ημέρες πριν την έναρξη της σχολής ορισμένα δικαιολογητικά. Περισσότερα εδώ

Κάθε Σεπτέμβρη, ο Σύλλογος διοργανώνει και σχολή αναρρίχησης στην Κάλυμνο, με κόστος 540€. Περισσότερα εδώ

ΕΟΣ Αχαρνών

Φιλαδέλφειας 126, Αχαρνές, τηλ: 21 0246 1528

Μέσα από τις διαδικασίες της σχολής θα γνωρίσεις τον εξοπλισμό και τη χρήση του και τις βασικές αναρριχητικές τεχνικές για το σκαρφάλωμα και την ασφάλιση. Τα μαθήματα βασίζονται στα Γαλλικά πρότυπα, δίνοντας έμφαση στην ασφάλεια και στην απόλαυση της ελεύθερης αναρρίχησης, ενώ όσοι αποφοιτήσουν λαμβάνουν το δίπλωμα της Ομοσπονδίας Ορειβασίας- Αναρρίχησης, το οποίο πιστοποιεί την γνώση τους στο αντικείμενο και είναι απαραίτητο για την μελλοντική συμμετοχή σε σχολές Μέσου επιπέδου και Βοηθών εκπαιδευτών της ΕΟΟΑ.

Η σχολή ξεκινά στις 18 Σεπτεμβρίου, ενώ τα πρακτικά μαθήματα γίνονται στην Πάρνηθα, στο Ναύπλιο, στον Άγιο Ανδρέα Αρκαδίας και στο Κρυονέρι Αιτωλοακαρνανίας. Τα θεωρητικά μαθήματα γίνονται στον χώρο του Συλλόγου. Το κόστος είναι 456 ευρώ και θα πρέπει κανείς να είναι εγγεγραμμένο μέλος στον ΕΟΣ Αχαρνών ή σε άλλο ορειβατικό σωματείο που υπάγεται στην ΕΟΟΑ. Η εγγραφή στον ΕΟΣ Αχαρνών είναι δωρεάν και η ετήσια συνδρομή 25 ευρώ. Επίσης καταβάλλονται 5 ευρώ, τα οποία είναι το τέλος συμμετοχής για τη σχολή της ΕΟΟΑ. Περισσότερα εδώ

Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής

Ικτίνου 3, Άνω Λιόσια, τηλ: 21 0241 1148

Η σχολή αναρρίχησης αρχαρίων του Ε.Π.Ο.Σ. ΦΥΛΗΣ προσφέρει μια συγκροτημένη εισαγωγική γνώση και εμπειρία στη δραστηριότητα της αναρρίχησης συνδυάζοντας την εκπαίδευση στον βράχο. Η σχολή αναρρίχησης είναι οργανωμένη σύμφωνα με το κανονισμό εκπαίδευσης της  ΕΟΟΑ, και καλύπτει όλα τα απαραίτητα που χρειάζεται κάποια/ος να γνωρίζει προκειμένου να σκαρφαλώνει με την μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια σε οργανωμένα πεδία μιας σχοινιάς, σε βράχια δηλαδή ύψους μέχρι 30 μέτρα, με φιξαρισμένες αγκυρώσεις για ασφάλεια. Τα πρακτικά μαθήματα γίνονται στην Πάρνηθα, στα Μανίκια Ευβοίας, στη Βαρασόβα και σε αναρριχητικά πεδία της Αττικής.

Η σχολή ξεκινά στις 10 Οκτωβρίου, ενώ το κόστος συμμετοχής είναι στα 360€. Για την εγγραφή, απαιτούνται συγκεκριμένα δικαιολογητικά, όπως και εγγραφή στον σύλλογο. Περισσότερα εδώ

Πεζοπορικός Όμιλος Αθηνών

Ζαΐμη 45, Αθήνα, τηλ: 2108218401

Η σχολή του ΠΟΑ εστιάζει στην αναρρίχηση βράχου, που είναι η κλασικότερη μορφή αναρρίχησης, , ενώ οι συμμετέχοντες διδάσκονται όλες τις απαραίτητες τεχνικές αναρρίχησης και ασφάλισης, ώστε να μπορούν να πραγματοποιούν αυτόνομα και με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια διαδρομές αθλητικής αναρρίχησης βράχου, καθώς και να μπορούν να συμμετέχουν ως δεύτεροι σε διαδρομές αναρρίχησης βράχου περιπέτειας μικρής διακινδύνευσης.

Τα μαθήματα ξεκινούν κάθε Σεπτέμβρη, και γίνονται στην Αττική, στον Σολωμό, στο Λεωνίδιο, στη Βαράσοβα και στα Μετέωρα και πληρούν όλες τις προδιαγραφές που ορίζει ο κανονισμός εκπαίδευσης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας-Αναρρίχησης. Το κόστος συμμετοχής είναι 380€, και δεν περιλαμβάνει την ετήσια συνδρομή στον ΠΟΑ (15 ευρώ). Η ανακοίνωσεις για την έναρξη της σχολής γίνονται στη σελίδα του Ομίλου στο Facebook. 

Πανελλήνια Σχολή Ορειβασίας Αναρρίχησης

Λ. Κηφισίας 90, Μαρούσι, τηλ: 21 1401 4744

Ανάλογα με το είδος της δράσης, το εκπαιδευτικό σύστημα της Πανελλήνιας Σχολής Ορειβασίας Αναρρίχησης (HMCS), χωρίζεται σε δύο τομείς: α) την ορειβατική εκπαίδευση (Σχολή Βουνού) και β) την αναρριχητική εκπαίδευση (Σχολή Βράχου). Κάθε τομέας περιλαμβάνει οκτώ (8) διαφορετικά εκπαιδευτικά επίπεδα κλιμακούμενης δυσκολίας, που καλύπτουν όλο το φάσμα της ορειβατικής και αναρριχητικής εκπαίδευσης, από το επίπεδο των αρχαρίων έως και εκπαιδευτών.

Οι Σχολές Αναρρίχησης ξεκινούν τον Σεπτέμβρη και διοργανώνονται κάθε μήνα, με τις επιλογές να καλύπτουν τόσο τους αρχαρίους όσο και τους μέσους/προχωρημένους. Ενδεικτικά, η Σχολή αρχαρίων ξεκινά στις 23 Σεπτεμβρίου, ενώ τα αναρριχητικά πεδία πρωταγωνιστούν, βρίσκονται κοντά σε όμορφους ταξιδιωτικούς προορισμούς όπως η Βέροια (ποταμός Αλιάκμονας), οι Σέρρες (φαράγγι Μικρού Βυρού) και η Καβάλα (παραλία Ηρακλείτσας) για την Βόρεια Ελλάδα, τα επιβλητικά Μετέωρα για την Κεντρική και το Ναύπλιο, το Λεωνίδιο και η Λαγκάδα Ταϋγέτου για την Νότια. Το κόστος ανέρχεται στα 450€. Περισσότερα εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v