Σαν τα ηλιοβασιλέματα της Ηλείας δεν έχει

Αν δεν έχεις δει τον ήλιο να βουτά και να χάνεται μες στα πρασινογάλαζα νερά του Ιονίου, δεν έχεις δει ακόμα το καλύτερο ηλιοβασίλεμα στην Ελλάδα.

Σαν τα ηλιοβασιλέματα της Ηλείας δεν έχει

Ποια Σαντορίνη και ποιο Σούνιο; Η δυτική ακτογραμμή της Πελοποννήσου απολαμβάνει, από τις απέραντες αμμουδιές της, θέα σε ένα ηλιοβασίλεμα μαγικό, με έναν πελώριο, κατακόκκινο ήλιο να κάνει κάθε απόγευμα τη μεγαλοπρεπή βουτιά του στα νερά του Ιονίου. Και αν δεν μας πιστεύεις, έχουμε τις φωτογραφίες και τα βίντεο για να το αποδείξουμε.

Θα ξεκινήσουμε από την αγαπημένη μας παραλία, τα Λουτρά της Κυλλήνης, που έχουν αμμόλοφους με κρινάκια, χιλιόμετρα ολόκληρα απαλής πουδρένιας άμμου, τιρκουάζ νερά και ηλιοβασίλεμα που μοιάζει κάπως έτσι:

@in2life_gr Να (παρ)ακολουθείς τα trends λέει. Να κι εμείς. #bomba #summeringreece #ελληνικοτικτοκ #fyp #ηλεια #peloponnese #greektiktok ♬ sonido original - user8768745968166

Και στη δημοφιλέστατη Κουρούτα, όμως, που είναι παραλία κάθε-μέρα-κι-άλλο-πάρτι, το ηλιοβασίλεμα είναι αυτό:

Για τον Καϊάφα, που είναι η παραλία με τους αμμόλοφους απέναντι από την ομώνυμη λίμνη, τα λόγια είναι περιττά μπροστά σε αυτή την ομορφιά:

Κάπως έτσι μοιάζει το ηλιοβασίλεμα στις Θίνες, την παραλία που θα βρεις στο τέρμα μιας φανταστικής διαδρομής που διασχίζει το πευκοδάσος:


[φωτό: Christos Katsenis]

Κι εδώ έχουμε το χρυσαφένιο ηλιοβασίλεμα στην Σπιάντζα, την απέραντη αμμουδιά που εκτείνεται αμέσως έξω από το Κατάκολο, και για κάμποσα χιλιόμετρα.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη J... (@manifesto.ysl)

Η Σκαφιδιά, που είναι μικρούλα (πράγμα ασυνήθιστο για τις παραλίες της περιοχής) και αμμουδερή (πράγμα συνηθισμένο) βλέπει μαγικά ηλιοβασιλέματα, με χρώματα σαν κι αυτά.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Iro Kounadi (@irokounadi)

Και για να μη λες ότι σου δείχνουμε μόνο παραλίες, ορίστε κι ένα τέλειο timelapse από τον Πύργο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v