Tο Only Murders in the Building είναι ο αγαπημένος μας whodunit εθισμός

Το Only Murders in the Building ήρθε πάλι πίσω σαν τον δολοφόνο με την τρίτη του σεζόν κι εμείς αποτίνουμε τον δικό μας φόρο τιμής στη σειρά της καρδιάς μας.

Tο Only Murders in the Building είναι ο αγαπημένος μας whodunit εθισμός

Δεν ξέρουμε για σένα αλλά του λόγου μας απολαμβάνουμε ιδιαίτερα όλες αυτές τις whodunit (ποιος ήταν εκείνος που σκότωσε το άμοιρο θύμα) ιστορίες, σπαζοκεφαλιάζοντας για να βρούμε τον δολοφόνο. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο παρατηρούμε ότι ομολογουμένως έχει αυξηθεί κατά πολύ το ενδιαφέρον του κοινού κι ειδικά των κινηματογραφόφιλων χάρη στην πολύ μεγάλη επιτυχία του σαρωτικού Knives Out του Ράιαν Τζόνσον. Η 2η συνέχεια του Knives Out έκανε μεγάλο χαμό και στη streaming πλατφόρμα του Νetflix αφού στρογγυλοκάθισε στην δεκάδα των πιο δημοφιλών shows για μπόλικες εβδομάδες.

Κάπου εδώ στην εξίσωση μπαίνουν κι οι σειράκηδες, οι οποίοι δεν έμειναν καθόλου παραπονεμένοι αφού το 2021 προσγειώθηκε στους δέκτες τους η σειράρα που ακούει στο όνομα Only Murders in the Building. Ο λόγος που πολλοί ασχολήθηκαν μαζί της ήταν φυσικά η σημαίνουσα υπογραφή του κωμικού θρύλου Στιβ Μάρτιν, ο οποίος βρισκόταν στη λίστα των δημιουργών της σειράς, πλάι στον Τζον Χόφμαν.

Το στόρι της σειράς είναι λίγο πολύ το ακόλουθο: Ο Charles-Haden Savage (Στιβ Μάρτιν), ο Oliver Putnam (Μάρτιν Σορτ) και η Mabel Mora (Σελίνα Γκόμεζ) ζουν στο ίδιο κτίριο, αλλά δεν έχουν πολλά κοινά μεταξύ τους πέραν ίσως της αγάπης τους στα whodunit podcasts. Όταν όμως ένας από τους κάτοικους τους βρίσκεται νεκρός μυστηριωδώς, αποφασίζουν να αναλάβουν τη διερεύνηση της υπόθεσης μόνοι τους, παρακολουθώντας και καταγράφοντας τις εξελίξεις σε ένα podcast, με τον τίτλο "Only Murders in the Building".

Φρέσκο, έξυπνο μα διόλου εξυπνακίστικο, καλογραμμένο και με υποδειγματική σκηνοθεσία το Only Murders in the Building σε κερδίζει από το πρώτο κιόλας επεισόδιο καθώς δεν κωλυσιεργεί μέσα από χασμουρηματικά σεναριακά κενά όπως συνηθίζεται σε μπόλικες αστυνομικές σειρές. Με όπλο τη μοναδική χημεία της παράδοξης τριπλέτας των βασικών ηρώων, η πλοκή της σειράς ξεδιπλώνεται μέσα από μπόλικα cliffhangers, που σε οδηγούν σε ένα αναπόφευκτο binge-watching βλέποντας τις δύο πρώτες σεζόν μονοκοπανιά.

Πέρα από τους βασικούς χαρακτήρες, στο Only Murders in the Building παρελαύνουν μια σειρά απολαυστικών guests όπως ο Sting, η Tina Fey, o Nathan Lane, η Amy Schumer και πολλοί ακόμη που υπηρετούν πιστά τους χαρακτήρες τους, δίνοντας έξτρα πόντους ενδιαφέροντος στη σειρά. To Only Μurders in the Building επενδύει σε μια νέα κι αρκούντως αναζωογονητική ματιά πάνω στο ελαφρώς κλισεδιαρισμένο μοτίβο των σειρών μυστηρίου, δίχως ωστόσο να απαρνείται τις ρίζες του. Άλλωστε κι εδώ το μόνο μέλημα πρωταγωνιστών και θεατών, είναι να βρουν τον δολοφόνο, πριν τους βρει εκείνος και χαμογελάσει χαιρέκακα στα μούτρα τους.

Η κωμική φλέβα του Στιβ Μάρτιν σε συνδυασμό με το μοναδικό μπρίο του Μάρτιν Σορτ αλλά και την ήρεμη και πάρα πολύ γοητευτική δύναμη της Σελίνα Γκόμεζ αποδεικνύεται ο άσος στο μανίκι της σειράς, αφού το ρεσιτάλ ατακών και οι κωμικές εξάρσεις των τριών είναι τουλάχιστον απολαυστικές. Το Only Murders in the Building δεν φοβάται επίσης να απενοχοποιήσει κάποια κλασικά κι αγαπημένα κλισέ, ποτίζοντας τις σεναριακές ανατροπές με μπόλικο σασπένς στο κυνήγι της αποκάλυψης εκείνου που κρύβεται πίσω από το έγκλημα.

Η 3η σεζόν βρίσκεται ήδη στον αέρα και μπορείς να τη βλέπεις στο Disney+ κάνοντας ωστόσο υπομονή αφού κάθε εβδομάδα είναι διαθέσιμο κι από ένα επεισόδιο. Σε τούτη τη σεζόν πέρα από τους γνωστούς συνήθεις υπόπτους εμφανίζεται ο θεούλης Πολ Ραντ κι η μεγάλη κυρία του αμερικανικού σινεμά, Μέριλ Στριπ σε έναν ρόλο που δεν περίμενες να δεις ποτέ από εκείνη. Εμείς πάντως βάζουμε καλού κακού και μια υπενθύμιση κάθε βδομάδα, για να πιάσουμε θέση μπροστά από την οθόνη με δαγκωμένα νυχάκια κάνοντας εικασίες επί εικασιών, μέχρι η Αγία Τριάδα των βασικών ηρώων να ξαναπιάσει τον δολοφόνο.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v