Τα νησάκια της τελευταίας στιγμής για φτηνές διακοπές

Ψάχνεις λίγο ακόμα καλοκαίρι νησιωτικό; Δεν χρειάζεται να δώσεις πολλά. Σου έχουμε τρεις ωραιότατες και οικονομικές προτάσεις.

Τα νησάκια της τελευταίας στιγμής για φτηνές διακοπές

Λίγο από δω λίγο από εκεί, σου έμειναν μερικές ακόμα ημέρες άδειας, και θες να τις… χαλάσεις βάζοντας πλώρη για το νησί.

Πολύ καλά κάνεις, τι γίνεται όμως αν το μπάτζετ σου είναι περιορισμένο; Κανένα πρόβλημα. Οικονομικές λύσεις υπάρχουν, κοντινές και λίγο πιο μακρινές. Αρκεί να ξέρεις πού να κοιτάξεις.

Το τελευταίο άσ’ το σε εμάς.

Ντάρι- Ντάρι, στην Κάρυστο και το Μαρμάρι

Ο νοτιότερος Δήμος του κοντινού μας νησιού της Εύβοιας, αυτός της Καρύστου, κρύβει φυσικές ομορφιές, αρχέγονα τοπία, απάτητα μονοπάτια, κρυφές παραλίες, μυστηριακά δρακόσπιτα και εκπλήξεις που φτάνουν και περισσεύουν για να γεμίσουν ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο της τελευταίας στιγμής ή ακόμα και εβδομάδα. Στην Κάρυστο, θα επισκεφτείς το Κοκκινόκαστρο και θα χαζέψεις τη θέα από τα πλακόστρωτα που ανηφορίζουν προς την κορυφή του και το Κτήμα Μοντοφώλι, που αποτελεί μοναδική περίπτωση οινοποιείου μέσα σε αρχαιολογικό χώρο, την Παλαιά Χώρα της Καρύστου.

Ένα τέταρτο έξω από την Κάρυστο, το Μαρμάρι είναι ένα όμορφο παραθαλάσσιο χωριό περίπου 2.500 κατοίκων, με μια παραλιακή περαντζάδα ό,τι πρέπει για απογευματινές βόλτες με φόντο τα ακατοίκητα νησάκια των Πεταλιών. Στον βορρά, τα Νέα Στύρα είναι το λιμανάκι όπου θα σε φέρει σε 45 λεπτά το πλοίο από την Αγία Μαρίνα του Μαραθώνα. Είναι φημισμένα για τα ψαροταβερνάκια του, που σερβίρουν τα ολόφρεσκα ψάρια του ευβοϊκού πλάι στην θάλασσα.

Πού θα βουτήξεις: Στον Λιμνιώνα (ή Γιαννίτσι) και τον Χάρακα, και το Νημποριό από την πλευρά του Ευβοϊκού στα Νέα Στύρα, στη Μεγάλη Άμμο στο Μαρμάρι, την απίθανη παραλία στην οποία καταλήγει το Φαράγγι του Αγίου Δημητρίου που θα ενθουσιάσει και τους λάτρεις της πεζοπορίας, και την Αγία Παρασκευή που έχει σαφώς ευκολότερη πρόσβαση.

Πού θα μείνεις: Στα μίνιμαλ στούντιο του Gikas Apartments στο Μαρμάρι, με 51€ για ένα δίκλινο, στο Evia Hotel & Suites, επίσης στο Μαρμάρι, με 72€ το δίκλινο, με πρωινό, στα διαμερίσματα του Central House Karistos, με 66€ ανά διανυκτέρευση, και στο Lia's apartment's, με 89€ ανά διανυκτέρευση, στην Κάρυστο.

Διάβασε περισσότερα εδώ: Άσε την Κάρυστο να σε εκπλήξει  

Άνδρο μοι έννεπε

Μόλις δύο ώρες μακριά από τη Ραφήνα, η Άνδρος είναι ωραιότατη επιλογή για κυκλαδίτικο Σαββατοκύριακο και έχει πάντα διαθέσιμα low budget δωμάτια, χάρη στο Μπατσί. Έχει επίσης σχετικά οικονομικά ακτοπλοϊκά, τουλάχιστον σε σχέση με τις υπόλοιπες Κυκλάδες. Αρχοντική και πανέμορφη, η Χώρα της σε σαγηνεύει ανεξαρτήτως ώρας. Τα βράδια όμως είναι πραγματικά μαγική, όταν τα αρχοντικά φωτίζονται μοναδικά, ο κόσμος την γεμίζει και τα πλακόστρωτα της προσφέρονται για ατελείωτα νυχτοπερπατήματα.

 Όλα τα χωριά της ενδοχώρας της είναι υπέροχα, όμως το Κόρθι και οι Στενιές συγκεντρώνουν τη μερίδα του λέοντος σε ανδριώτικα αρχοντικά και αφορμές για απογευματινές βόλτες. Το Κόρθι, δε, έχει και την θαλασσινή εκδοχή του, τον ξακουστό και κοσμαγάπητο Όρμο Κορθίου, που αξίζει επίσης να βολτάρεις.

Πού θα βουτήξεις: Με πληθωρική ακτογραμμή η Άνδρος προσφέρει παραλίες για κάθε γούστο. Θες χαμό και τζέρτζελο; Θα πας στην οργανωμένη Χρυσή Άμμο. Θες οικογενειακές καταστάσεις; Θα πας στον Άγιο Πέτρο (την παραλία). Θες δύσβατη γοητεία; Η Βόρη προσεγγίζεται από χωματόδρομο, όμως η χρυσή της αμμουδιά και η θέα στο ναυάγιο ανταμείβουν. Θες φαντασμαγορικά βαθυγάλαζα νερά; Ο δρόμος προς τα Άχλα αξίζει τον κόπο. Σημείωσε πως η ανατολική πλευρά του νησιού, εκεί που βρίσκονται οι καλύτερες, ίσως, παραλίες είναι εκτεθειμένη στα μελτέμια και τους βορειοανατολικούς ανέμους, κάτι αρκετά συχνό στην Άνδρο. Τις ημέρες που ο άνεμος λοιπόν δε θα σου κάνει το χατίρι, μπορείς να επιλέξεις ωραίες παραλίες στη δυτική πλευρά του, όπως ο Πίσω Λιμιώνας, ο Φελλός και η Χρυσή Άμμος.

Πού θα μείνεις: Στο Silver View στο Μπατσί, με 71€ για ένα δίκλινο δωμάτιο, στα άνετα δωμάτια του Smag Suites στον Άγιο Πέτρο, με 86€ για ένα δίκλινο, στο Sariza Spring Hotel στο χωριό Αποικιά, με 70€ για ένα δίκλινο, με πρωινό.

Διάβασε επίσης: Ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο στην Άνδρο

Λευκάδα, η παντοτινή

Porto Katsiki

Το μοναδικό νησί του Ιονίου (και ένα από τα δύο σε ολόκληρη την Ελλάδα μαζί με την Εύβοια), δεν απαιτεί πλοίο, έχει μερικές από τις καλύτερες παραλίες του Ιονίου, και μια καταπράσινη ενδοχώρα που θα ενθουσιάσει τους φυσιοδίφες ανάμεσά μας. Εδώ θα τριγυρίσεις ανάμεσα στα παραδοσιακά «κυκλαδίτικα» σπιτάκια μέσα στην βουνίσια βλάστηση στο χωριό Καρυά, θα ανακαλύψεις το εντυπωσιακό φαράγγι Δημοσάρη κοντά στο Νυδρί, θα γνωρίσεις την γοητεία του παραδοσιακού οικισμού Δρυμώνα, που σε τίποτα δεν θυμίζει νησί και θα σκαρφαλώσεις στην Εγκλουβή, ένα από τα πιο ορεινά χωριά του νησιού για βόλτες στα στενά σοκάκια.

Όσο για τους παραθαλάσσιους οικισμούς; Από το καταπράσινο ψαροχώρι της Νικιάνας, στους πρόποδες των Σκάρων, το Περιγιάλι με τη μαγευτική θέα προς τα Πριγκιποννήσια και το κοσμοπολίτικο Νυδρί, το δημοφιλέστερο θέρετρο του νησιού, απ’ όπου ξεκινάνε και τα πλοία για το Μεγανήσι, την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, μέχρι το Βλυχό, στον ομώνυμο κλειστό όρμο, τα γραφικά Σύβοτα και την αγαπημένη των wind surfers Βασιλική, με τα ταβερνάκια πάνω στο κύμα και την έντονη νυχτερινή ζωή, οι επιλογές είναι αμέτρητες.

Πού θα βουτήξεις: Οι παραλίες είναι το πιο δυνατό σημείο του νησιού, που μπορεί να υπερηφανεύεται για τα εξωπραγματικά νερά τα οποία βρέχουν τις ακτές του. Οι βουτιές στους τιρκουάζ Εγκρεμνούς και στο εξωτικό Πόρτο Κατσίκι επιβάλλονται, ενώ από τις υπόλοιπες ξεχωρίζουν τα βαθυγάλαζα Πευκούλια με την χρυσαφένια άμμο στην άκρη του πευκοδάσους, ο Μύλος με λευκή άμμο και τιρκουάζ νερά, το γοητευτικό και ελαφρώς απομονωμένο Αγιοφύλλι με το ψιλό βοτσαλάκι και το κοσμοπολίτικο Κάθισμα για όσους αναζητούν οργανωμένη παραλία και πάρτι σε beach bars.

Πού θα μείνεις: Στα δωμάτια του Villa Maria στους Τσουκαλάδες, με 78€ για ένα δίκλινο, με πρωινό, στο Lazaris Apartments στον Άγιο Ιωάννη, με 60€ για ένα δίκλινο και στο Irida, στην πόλη, με 85€ για ένα δίκλινο.

Διάβασε επίσης: 10 πράγματα που πρέπει να κάνεις στη Λευκάδα

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v