Κάναμε τα Πατήσια… άνω κάτω και φάγαμε στα καλύτερα

Κουτούκια με ιστορία δεκαετιών, μοντέρνα κρεατοφαγία και μεζέδες παρεΐστικοι, φέρνουν τα πάνω κάτω στα Πατήσια.

Κάναμε τα Πατήσια… άνω κάτω και φάγαμε στα καλύτερα

Κουτούκια από τα παλιά, μαγειρευτά μαμαδίσια, μεζέδες για τη μέση, κρεατοφαγία για μερακλήδες και ζωντανή μουσική.

Βολτάρουμε στα Πατήσια, και σημειώνουμε τις καλύτερες διευθύνσεις για εκλεκτά τσιμπούσια.

Ταβέρνα ο Σπανός

Αριστείδου Οικονόμου 12, Κάτω Πατήσια, Τηλ: 21 0832 7381

Δύσκολα θα βρεις πιο θρυλική ταβέρνα από αυτή του Σπανού στα Κάτω Πατήσια και ακόμη πιο δύσκολα θα βρεις νοστιμότερο κοκορέτσι στην περιοχή. Το κοκορέτσι του έρχεται στο τραπέζι σου από το Αγρίνιο με αγάπη και λιώνει κυριολεκτικά στο στόμα με κάθε σου μπουκιά. Εκτός από το κοκορέτσι, καλό θα ήταν στο τραπέζι σου να φτάσουν και τα ζουμερά μπιφτέκια του καταλόγου, τα παϊδάκια, η προβατίνα, τα αρνίσια μπόλια αλλά και οι νοστιμότατοι κολοκυθοκεφτέδες. Υπολόγισε περί τα 20€ για ένα πλήρες κρεατογεύμα, με κρασί.

Θανάσης 1948

Κων/νου Καβάφη 48, Κάτω Πατήσια, τηλ: 21 0228 8675

Από το 1948, ο Θανάσης μεταφέρει τα μυστικά της ωρίμανσης και του ιδανικού ψησίματος από γενιά σε γενιά, κερδίζοντας με άνεση τη θέση στου στα κορυφαία κρεατοφαγικά εστιατόρια της πόλης. Τι θα φας εδώ; Σημείωνε: Μοσχαράκι α λα Αρτζεντίνα σε πλάκα, σπαλομπριζόλα Tomahawk σιτεμένη, Rib Eye, Tagliata Flap Steak και λοιπές ψαγμένες και άψογα ψημένες κοπές. Εξαιρετικά και τα μπιφτέκια με 50% Black Angus, 50% Wagyou και μαύρη τρούφα, ζουμερά και μυρωδάτα. Ο λογαριασμός στα 30-40€ το άτομο με κρασί, αναλόγως τις κοπές και τα κρέατα που θα επιλέξεις.

Το Μανταλάκι

Μπάμπη Άννινου 15, Άνω Πατήσια, τηλ: 2102011546

Συνοικιακό μεζεδοπωλείο στα Άνω Πατήσια για μερακλήδες, το Μανταλάκι σερβίρει απλόχερα παρεΐστικη ατμόσφαιρα και οικονομικούς, μα πέρα για πέρα νόστιμους μεζέδες για να βάλεις στη μέση και να αρχίζεις το τσιμπολόγημα. Στον κατάλογό του θα βρεις λαχταριστά πιάτα όπως κεφτεδάκια κοκκινιστά με γιαούρτι, τηγανιά χοιρινή, απάκι κοτόπουλο, πατατοσαλάτα, καγιανά, τυροπιτάκια με μυζήθρα, χωριάτικο λουκάνικο Τζουμαγιάς, μπουγιουρντί πικάντικο, και χορταστικές ποικιλίες. Λογαριασμός για ένα μεζεδογεύμα στα 12-15€ το άτομο, με κρασί.

Επί τω… λαϊκώτερον

Λ. Γαλατσιου & Αγ. Λαύρας 13, Άνω Πατήσια, τηλ: 210 2111887

Μεζέδες, ζωντανή μουσική, αυλή. Τι άλλο να ζητήσεις από ένα μεζεδοπωλείο; Καλό φαγητό. Και από αυτό έχει το αγαπημένο στέκι της Αγίας Λαύρας. Πιάσε τραπεζάκι λοιπόν και σημείωσε τα εξής απαραίτητα από τον κατάλογο: Μαγκιά του μάγειρα ήτοι χοιρινός λαιμός μαριναρισμένος με πικάντικη μουστάρδα στη σχάρα με λαδολέμονο, χοιρινά φιλετάκια από ψαρονέφρι με πιπέρια και κρέμα γάλακτος, σπιτικές τυροκροκέτες, κολοκυθάκια τηγανιτά, ανθοτυροπιτάκια με φέτα και άνιθο, χαλούμι ψητό με μαρμελάδα ντομάτα, μανιτάρια πλευρώτους στη σχάρα και ωραιότατη φάβα σαντορίνης. Λογαριασμός στα 15-18€ το άτομο, με κρασί.

Σπύρος και Αντώνης

Γαβριηλίδου 24, Άνω Πατήσια, τηλ: 21 0202 2358

Διαχρονική και παραδοσιακή ταβέρνα που σε γυρίζει δεκαετίες πίσω, με την όμορφη αυλή της να φέρνει αναμνήσεις από παλιά Αθήνα, ο Σπύρος και ο Αντώνης σερβίρει σπιτικό και οικονομικό φαγάκι. Χειροποίητα ντολμαδάκια αυγολέμονο, φλογέρες τηγανιτές, τζατζίκι και τυροκαυτερή χειροποίητα, ποικιλία κρεατικών με συκώτι, πανσέτα, μπιφτέκια, λουκάνικο, παϊδάκια και κοτόπουλο, χοιρινό με σέλινο, αλλά και μπακαλιάρος τηγανιτός, μύδια με πιλάφι και σουπιές με σπανάκι είναι μερικά μόνο από τα σπιτικά καλούδια του καταλόγου. Ο λογαριασμός με ωραίο ροζέ, στα 18-20€ το άτομο. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v