Πάμε για τσίπουρα σε Άλιμο, Γλυφάδα και Αργυρούπολη

Εκεί στον νότο ξέρουν από καλό τσίπουρο, και ξέρουν και να το συνοδεύουν με νόστιμα μεζέδια. Τι λες, φύγαμε για φαγοπότι;

Πάμε για τσίπουρα σε Άλιμο, Γλυφάδα και Αργυρούπολη

Τσίπουρο στα ποτήρια, μεζεδάκια στα τραπέζια και η ζωή είναι ωραία όσο το καλοκαίρι καλά κρατεί, στα νότια προάστια της Αθήνας. Όσο για το πού θα τα βρεις όλα αυτά… άφησέ το πάνω μας. Εσύ κράτα μόνο σημειώσεις.

Ιωλκός
Ζέππου 15, Γλυφάδα, τηλ: 2114111819

Ο Βόλος μετακόμισε στη Γλυφάδα, κι έφερε μαζί του μια μεγάλη ποικιλία από τσίπουρα που δύσκολα συναντάς στους αθηναϊκούς καταλόγους (Angel Tears, Μέθεξις Cigar, Dark Cave, Old Spirit και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα από αποσταγματοποιεία του ελληνικού βορρά). Τα συνοδεύουμε με πειραγμένα μεζεδάκια όπως το καπνιστό σκουμπρί σχάρας με αρωματικό ταμπουλέ, οι γαρίδες ceviche με μάνγκο, τσίλι, ρόδι και τζίντζερ, ο γαύρος μαρινάτος σε φύλλα ρόκας, το καπνιστό χταπόδι με μελιτζανοσαλάτα και η φάβα Σαντορίνης με φινόκιο και κάππαρη. Λογαριασμός με άφθονο τσίπουρο, στα 20-25€ το άτομο.

Μοίρες
Μυρογιάννη 1, Άνω Καλαμάκι, τηλ.: 21 0992 9088

Στιλάτο και φάνκι, αυτό το γλυκύτατο μεζεδοπωλείο με την σκεπαστή αυλή σερβίρει πειραγμένα μεζεδάκια σε ένα φανατικό κοινό που το αγαπά τόσο για τις γεύσεις όσο και για την ατμόσφαιρά του. Ό,τι και αν δοκιμάσεις εδώ δεν θα σε απογοητεύσει, αλλά αν επιμένεις για συστάσεις ξεκίνα με το μαστιχάτο κοτόπουλο με γραβιέρα σε φωλιά κανταΐφι, τους κρεμμυδοντολμάδες, το ψαρονέφρι Μετσοβόνε, την πανσέτα που αργοψήνεται στον ξυλόφουρνο ή την προβατίνα αν νιώθεις έξτρα μερακλής. Συνοδεύεις με τσιπουράκια, και πληρώνεις γύρω στα 20€ το άτομο.

Ο Μπακάλης
Λεωφ. Καλαμακίου 19, Άλιμος, τηλ: 21 0982 0040

Ενδιαφέρουσα ποικιλία σε τσίπουρα, πανέμορφος χώρος που συνδυάζει παραδοσιακό παντοπωλείο και ταβερνάκι του χωριού, και μεζέδες να γλείφεις τα δάχτυλά σου. Μην χάσεις σε καμία περίπτωση την παντζαροσαλάτα, το κριθαρώτο κολοκύθας με λούντζα από την Τήνο και λάδι τρούφας, τα μπριζολάκια κοτόπουλο, την αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα, τους λουκουμάδες γαρίδας με tartare μαγιονέζας, τα τηγανιτά αυγά με σουτζούκι και παστουρμά και τα σκιουφιχτά με βοδινό καβουρμά και μυζήθρα. Με το απαραίτητο αλκοόλ, λογαριασμός στα 17€ περίπου το άτομο. Οι γείτονες, σημειώστε ότι κάνει και delivery μέσω wolt και efood.

Αλαργινό Ρακάδικο
Μ. Γερουλάνου 94, Αργυρούπολη, τηλ.: 210 9602740

Νησιώτικος αέρας φυσά σε αυτό το ξακουστό και κοσμαγάπητο στέκι της Αργυρούπολης, που απλώνει τα τραπεζάκια στο πλακόστρωτο και τα φορτώνει με ρακές, ούζα, τσίπουρα και άλλα εκλεκτά αποστάγματα. Συνοδεύουμε με θεϊκούς θαλασσινούς μεζέδες, που περιλαμβάνουν σαρδέλα ψητή, αχινοσαλάτα, πετροσωλήνες, κουτσομουράκια, γαύρο και καλαμαράκια στο τηγάνι, αλλά και μια εξαιρετική γαριδομακαρονάδα για την οποία αξίζει να αφήσεις χώρο από τα μεζέδια. Ο λογαριασμός στο τέλος κυμαίνεται στα 20-25€ το άτομο, αλκοόλ περιλαμβανομένου, ενώ μέρες και ώρες αιχμής είναι καλή ιδέα να κάνεις κράτηση.

Τα Τραπεζάκια
Μαρίνου Γερουλάνου 85, Αργυρούπολη, τηλ.: 2155409969

Μέχρι πρότινος μυστικό των ντόπιων που έχει αρχίσει τελευταία και διαρρέει, αυτό το εξαιρετικό τσιπουράδικο δεν θα σε εντυπωσιάσει με την πρώτη ματιά –περίμενε όμως να αρχίσουν να καταφτάνουν στο τραπέζι οι πρώτοι μεζέδες και θα μας θυμηθείς. Σπιτικό μαγείρεμα στα καλύτερά του, με ιδιαίτερη αγάπη στα θαλασσινά (δοκίμασε καλαμαράκια, μπακαλιάρο σκορδαλιά, χταποδάκι ξυδάτο, γαρίδες και τηγανιτά μύδια) αλλά και κάποια κρεατικά για τους φίλους της στεριάς (κεφτεδάκια, λουκάνικο, σπετσοφάι) και ωραιότατες τιμές, στα 17€ περίπου το άτομο με τα τσιπουράκια σου. Πιστεύουμε πως θα το κάνεις στέκι.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v