5 graphic novels για τα μπάνια του λαού

Καλά τα άρλεκιν και τα αστυνομικά στην παραλία, αλλά σαν τα graphic novels δεν έχει και ποιοι είμαστε εμείς για να αμφιβάλλουμε περί τούτου.

5 graphic novels για τα μπάνια του λαού

Βρισκόμαστε πια στην καρδιά του Αυγούστου και το μόνο που μας νοιάζει πια να μετράμε είναι μπάνια και παγωτά. Ήρθε η ώρα να αφήσουμε στην άκρη υπολογισμούς εσόδων κι εξόδων και να απολαύσουμε τις βουτιές μας, μαζί με το καφεδάκι, τη μπύρα ή –γιατί όχι- και το κοκτεϊλάκι ανά χείρας. Αν τώρα ψάχνεις κάτι για να σου κρατήσει συντροφιά ενώ λιάζεσαι ή λαγοκοιμάσαι κάτω από τη σκιά της ομπρέλας ή των δέντρων, τότε σου έχουμε τα κατάλληλα graphic novels για σένα.

Spider-Verse: Το Τέλος του Slott Dan (εκδόσεις Αnubis)

Έχοντας στο πλευρό του ένα από τα πιο ισχυρά πλάσματα του αραχνο-σύμπαντος, ο πιο τρομακτικός αντίπαλος του Σπάιντι –ο Μόρλουν ντε- είναι και πάλι εδώ — και καμία Αράχνη δεν είναι ασφαλής!

Κι αυτό ισχύει περισσότερο για την περίπτωση του “εκλεκτού”, του Πίτερ Πάρκερ! Καθώς οι ήρωες με αραχνοδυνάμεις ετοιμάζονται για τη σύγκρουση – και ο ένας μετά τον άλλο γνωρίζει την ήττα — ο Μόρλουν δεν είναι το μοναδικό τους πρόβλημα!

Η Σάθρα κάνει την επανεμφάνισή της, πιο δυνατή από ποτέ, και στο μυαλό της έχει μόνο ένα σκοπό: να εξοντώσει όλες τις αράχνες!

Η επέτειος των 60 χρόνων από την πρώτη εμφάνιση του Σπάιντι θα μείνει στην ιστορία, καθώς δύο από τους σπουδαιότερους δημιουργούς του, ο σεναριογράφος Dan Slott κι ο εικονογράφος Mark Bagley, συνεργάζονται για πρώτη φορά σε έναν τίτλο του Αραχνάκια!

Οι φίλοι του Spiderman θα το εκτιμήσουν ιδιαίτερα, ενώ όλοι οι υπόλοιποι θα γίνουν φίλοι του αναζητώντας κι άλλα τεύχη για να ξεκινήσουν τη συλλογή τους. Υπέροχο σκίτσο και έξυπνο σενάριο που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον σου. Διαβάζεται απνευστί και μπαίνει με καμάρι στη βιβλιοθήκη σου.

BRZRKR: Αιώνιος Μαχητής, Τόμος 3 των Keanu Reeves, Matt Kindt και Ron Garney (Εκδόσεις Anubis)

Ο άντρας γνωστός απλώς ως , καταραμένος με μια ανείπωτη δίψα για βία, απελευθερώνει την οργή του όταν μία νέα ανακάλυψη υπόσχεται τις απαντήσεις που έψαχνε για αιώνες.Όμως, καθώς η ομάδα ταξιδεύει για να ανακαλύψει τα μυστικά της γέννησης του Β, θα φτάσει τον τελικό σκοπό τουή θα αποδειχθεί πως οι αιματοβαμμένες προσπάθειές του ήταν μάταιες;

Σε σενάριο του διάσημου Keanu Reeves και του επιτυχημένου σεναριογράφου Matt Kindt (Folklords, Grass Kings) και με εικονογράφηση του βραβευμένου εικονογράφου Ron Garney (Wolverine, Captain America), ξεκινάει το τελευταίο επικά βίαιο κεφάλαιο της σειράς, που σύντομα θα μεταφερθεί και στο Netflix.

Αν μας ρωτάς πολύ καλά θα κάνει να μεταφερθεί στο Netflix γιατί θα μας επιτραπεί να λέμε ότι το graphic novel που είχαμε διαβάσει εμείς ήταν καλύτερο. Άλλη μια σπαρταριστή ελεγεία βίας, που θα έκανε τον Κουεντίν Ταραντίνο να κοκκινίσει από ντροπή που δεν σκαρφίστηκε κάτι παρόμοιο. Ο πήχης είχε μπει πολύ ψηλά στους δύο προηγούμενους τόμους και παρέμεινε κι εδώ στα ίδια επίπεδα. Για το μόνο που είμαστε βέβαιοι είναι πως θα αναζητήσεις σαν μανιακ@ και τους άλλους δύο τόμους, αν έπεσε πρώτη φορά στα χέρια σου ο συγκεκριμένος.

Witcher: O Moναχικός Πολεμιστής του Jaki Rafal (εκδόσεις Anubis)

Σε έναν κόσμο εμπνευσμένο από την Ιαπωνία της εποχής Έντο, ο Γκέραλτ έρχεται αντιμέτωπος με ηθικά διλήμματα, ενώ θα πολεμήσει εναντίον γιοκάι και όνι, πλασμάτων της ιαπωνικής μυθολογίας. Κάθε αναμέτρηση του δίνει κι από ένα νέο στοιχείο στην απελπισμένη του αναζήτηση για ένα μυστηριώδες πλάσμα γνωστό ως η Κυρά του Χιονιού ή αλλιώς γιούκι όνα, που κρατάει το κλειδί για να φτάσει ο Γκέραλτ στον προορισμό του. Μα το να τη βρει θα αποδειχθεί πως δεν είναι τόσο εύκολο…

Ο ήρωας που αγάπησαν εκατομμύρια μέσα από τα video games και την επιτυχημένη σειρά του Netflix έρχεται τώρα και σε manga! Δεν ξέρουμε για σένα αλλά εμείς απολαμβάνουμε ιδιαίτερα τα collabs (συνεργασίες) που προκύπτουν με διαφορετικά ήδη τέχνης. Εδώ μια διάσημη video-game σειρά που τερμάτισε το binge-watching στο Netflix γίνεται manga και πολύ καλά κάνει αν μας ρωτάς. Βλέπεις υπηρετεί κατά γράμμα τις αρχές της κουλτούρας του είδους, προσφέροντας μας ένα απολαυστικό ανάγνωσμα.

Deadpool Samurai vol 2 του Sanshiro Kasama (εκδόσεις Anubis)

Ως μέλος της νεοσύστατης ομάδας Σαμουράι, ο Nτεντπουλ μετακομίζει στο Τόκιο, όπου σύντομα έρχεται αντιμέτωπος με κάποια γνωστά πρόσωπα. Είτε συνεργάζεται με νέους ήρωες ή πολεμάει με θεούς είτε πηγαίνει συναυλίες ή τον διαμελίζουν συνεχώς, ο Nτεντπουλ φέρνει πάντα το χάος και την ξεχωριστή αίσθηση του χιούμορ του σε ό,τι κάνει!

Ο Nτεντπουλ έχει αποδείξει ότι αποτελεί αναντικατάστατο μέλος της Ομάδας Σαμουράι, όπως αρμόζει σε έναν τόσο αγαπητό, αξιοσέβαστο, ικανό και όμορφο ήρωα. (Οι Σάκουρα Σπάιντερ, Νέιρο και Κάγκε είναι επίσης μέλη της ομάδας, για όποιον ενδιαφέρεται.)

Αλλά ο Λόκι εξακολουθεί να παραμονεύει στις σκιές, αποφασισμένος να φέρει τον Ντέντπουλ στην πλευρά του σκότους με τα δόλια σχέδιά του. Για να μην πολυλογούμε, θα πούμε μόνο αυτό: ο Ντέντπουλ πολεμάει με τον Θάνος, κι αυτό δεν είναι καν το πιο περίεργο που θα δείτε!

Yπερηρωικό manga με τον γνωστό και πολυαγαπημένο μας πολυλογά μισθοφόρο να μπλέκεται σε διαγαλαξιακές περιπέτειες. Ακολουθώντας πιστά τη φόρμα του manga ο αναγνώστης είναι βέβαιο ότι θα αγαπήσει την νέα περιπέτεια του bad-ass ήρωα που πάντοτε βρίσκει τον τρόπο να κερδίζει το ενδιαφέρον μας. Χιούμορ, δράση, αμείωτο ενδιαφέρον μέχρι το τέλος κι ατάκες βγαλμένες από το κινηματογραφικό σύμπαν του Deadpool.

Στη σκιά του Ολύμπου – ιστορίες & θρύλοι απ ́ τα χωριά της Ελασσόνας των Θανάση Καραμπάλιου και Νίκου Σταυριανού (εκδόσεις Jemma)

Μια αναπάντεχη συνάντηση χαρίζει στον Γιώργη Βαϊνά αυτό που ποθούσε, όμως ταυτόχρονα του στερεί τα πάντα. Το νερό της λίμνης είναι κρυστάλλινο αλλά μια κόκκινη κηλίδα το λεκιάζει. Ο ιερέας κάτω από την αγάπη του για τους πιστούς κρύβει μια ματωμένη μαχαίρα.Ο Μπαμπέλης, πλέον σκελετός, ακούει τα κοράκια να τρέφονται με τη σάρκα του, μα δεν μπορεί να τους απαντήσει.

Μια συλλογή τεσσάρων ιστοριών από τα χωριά της Ελασσόνας, στη σκιά του Ολύμπου. Εκεί όπου οι θρύλοι έχουν ρίζες βαθιές και με φωνές χωμάτινες και αρχαίες, προειδοποιούν και μαγεύουν. Eξαιρετική προσπάθεια από τους δύο Έλληνες δημιουργούς που κερδίζουν το στοίχημα της μεταφοράς των γνωστών θρύλων στο χαρτί. Σκοτεινό, σχεδόν ανατριχιαστικό σκίτσο από τον Σταυριανό, την ώρα που ο Καραμπάλιος κρατά τα γκέμια της αφήγησης, βουτώντας στις λαϊκές διδαχές και ντοπιολαλιές της περιοχής, χωρίς να χάνει στιγμή το μέτρο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v