Παραλίες της Αττικής χωρίς αυγουστιάτικο χαμό

Θες να πλατσουρίσεις αυγουστιάτικα στην Αττική αλλά την κοσμοσυρροή, δεν την αντέχεις, δεν την μπορείς. Άραξε, αναλαμβάνουμε εμείς.

Παραλίες της Αττικής χωρίς αυγουστιάτικο χαμό

Τα τελευταία χρόνια δυστυχώς έχουν αυξηθεί κατά πολύ εκείνοι που ξεμένουν στην Αθήνα αυγουστιάτικα κάνοντας μας να νοσταλγούμε εκείνους τους Δεκαπενταύγουστους που δεν υπήρχε ψυχή στις γειτονιές της πρωτεύουσας. Σαν να μην έφτανε αυτό, στις περισσότερες κοντινές παραλίες της Αττικής γίνεται τουλάχιστον χαμούλης, αφού άπαντες ξεμείναντες αναζητούν μια ανάσα δροσιάς, όσο οι σαράντα βαθμοί μας λιώνουν αργά και βασανιστικά το κορμί. Μην ξενερώνεις ωστόσο, αφού εμείς είμαστε εδώ για πάρτη σου, έτοιμοι να σου απλώσουμε χείρα βοηθείας για να βρεις τις παραλίες της Αττικής που δεν βουλιάζουν από κόσμο, ώστε να απολαύσεις χωρίς κοσμοσυρροή το μπανάκι σου.

Πουνταζέζα

Άλλοι τη λένε, Πούντα Ζέζα κι άλλοι τη λεν Πουνταζέζα, όμως μικρή σημασία έχει το όνομα μιας και αυτή η βοτσαλωτή παραλία του Λαυρίου, φαντάζει ιδανική για άραγμα κάτω από τα αρμυρίκια. Ένα τμήμα της είναι οργανωμένο, όμως το Δεκαπενταύγουστο έχει αισθητά λιγότερο κόσμο, επομένως δεν χρειάζεται να έρθεις αξημέρωτα για να βρεις κενή ξαπλώστρα ή μπόλικο χώρο για να στρώσεις ψάθες και πετσετούλες, αν δεν θες να πληρώσεις.

Πεύκα του Σχοινιά

Στα Πεύκα του Σχινιά θα συναντήσεις όπως μαρτυρά και το όνομα ένα υπέροχο Πευκοδάσος που ακουμπά την αμμουδερή παραλία που έχει γάργαρα νερά, σχεδόν νησιώτικα. Φόρτωσε τα απαραίτητα μπαγκάζια (ομπρέλες, καρεκλίτσες, ψάθες) μιας και είναι ανοργάνωτη και ρίξε μια βουτιά και για εμάς ατιμούτσικο.

Σέσι

Κάποτε το Σέσι ήταν το κρυμμένο παραλιακό όνειρο λίγων Αθηναίων που είχαν ανακαλύψει μια από τις ωραιότερες παραλίες του Αθηναϊκού Βορρά. Πλέον όλο και περισσότεροι το επιλέγουν δικαίως για τις βουτιές τους μιας και τα νερά παραμένουν πολύ καθαρά και τα αρμυρίκια που φτάνουν μέχρι την παραλία προσφέρουν πολλές σκιερές καβάτζες.

Τσίου

Παραλία με το όνομα Τσίου, δεν γίνεται να μην είναι πολυαγαπημένη για αυτό τον λόγο και την επιλέγουμε πολύ συχνά για τις βουτιές μας. Ειδικά τον Δεκαπενταύγουστο που ο κόσμος είναι αισθητά λιγότερος μπορείς να απολαύσεις τα ολόλευκα βραχάκια όπως και τα πεντακάθαρα νερά της.

Αλθέα

Η Αλθέα λίγο μετά το Mojito Bay της Λομπάρδας, όπως πηγαίνετε προς το Σούνιο είναι ένα κρυμμένο μυστικό που βγάζει ασπροπρόσωπους όσους επιλέξουν τον μικρό αμμουδερό κολπίσκο για ηλιοθεραπεία και πλατσούρισμα με τα νερά. Κατεβαίνεις λίγα σκαλάκια και νιώθεις πως ανακάλυψες παραθαλάσσιο καρτποσταλικό χωριουδάκι.

Σούνιο

Η παραλία του Σουνίου, τώρα είναι ακόμη μια στάνταρ επιλογή για τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου μιας και ελεύθερες ξαπλώστρες θα βρεις λόγω μειωμένου κόσμου αν είσαι του οργανωμένου και μπόλικο χώρο να στρώσεις την παραλιακή οικοσκευή σου, αν είσαι του ανοργάνωτου. Σε κάθε περίπτωση αν ανεβάσεις φωτογραφίες όλοι θα νομίσουν ότι διακοπάρεις σε κάποιο χοτ παραθαλάσσιο προορισμό.

Λουμπάρδα

Αμέσως πριν την Αγία Μαρίνα, αυτός ο υπέροχος κολπίσκος με τα ρηχά, γαλαζοπράσινα νερά, είναι ιδανικός για μια χαλαρή οικογενειακή ή παρεΐστικη εξόρμηση. Η θάλασσα είναι αρκετά ρηχή, αλλά τις ώρες και μέρες αιχμής γίνεται το έλα να δεις. Είναι πολύ όμορφη επιλογή και για βραδινό μπάνιο, όταν τα πράγματα ηρεμούν.

Παραλία Ασημάκη

Έχει αφράτη αμμουδιά, διάφανα νερά και άφθονη φυσική σκιά. Βρίσκεται κάτω από το συγκρότημα Ασημάκη στο Σούνιο, δεν είναι, όμως, ιδιωτική. Για να τη βρεις ακολουθείς το δρομάκι που βρίσκεται στο πλάι του συγκροτήματος οικιών. Έχει ζεστά και σχετικά ρηχά νερά, οπότε αν έχεις και τη φαμίλια μαζί είναι ό,τι πρέπει.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v