Οι ωραιότερες παραλίες στη δυτική Πελοπόννησο

Απέραντες αμμουδιές, κρυστάλλινα νερά, μαγικά ηλιοβασιλέματα. Καλωσήρθατε στην Ιόνια πλευρά της Πελοποννήσου.

Οι ωραιότερες παραλίες στη δυτική Πελοπόννησο

Το έχουμε ξαναπεί και θα το ξαναπούμε: Η πλευρά της Πελοποννήσου που ακουμπάει στο Ιόνιο έχει μερικές από τις καλύτερες παραλίες της Ελλάδας όλης. Κι αν δεν ξέρεις πού να πρωτοβουτήξεις, εμείς σου φτιάξαμε ένα άτυπο τοπ-7, με σειρά απόλυτα υποκειμενικής προτίμησης.

Τα Λουτρά της Κυλλήνης, στην Ηλεία

Ναι ξέρουμε, εντελώς 80s το όνομα, αλλά τι σημασία έχει το όνομα που έλεγε κι ο Σαίξπηρ; Τα Λουτρά (ειδικά σε αυτό το σημείο) έχουν συγκλονιστική, απαλή σαν πούδρα αμμουδιά μέσα κι έξω από το νερό, αμμόλοφους με κρινάκια, υπέροχα γαλαζοπράσινα νερά κι ένα μεγαλοπρεπές ηλιοβασίλεμα με τον ήλιο να βουτά και να χάνεται στη θάλασσα. Έχουν επίσης λίγες ξαπλώστρες σε ένα σημείο, και απολύτως ελεύθερη απεραντοσύνη γύρω τους να απλώσεις τις πετσέτες και τα κουβαδάκια σου αν προτιμάς.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη in2life (@in2life)

Η Βοϊδοκοιλιά στη Μεσσηνία

Τέλειο ημικυκλικό σχήμα, καταπληκτική αμμουδιά, διάφανα, μονίμως παγωμένα νερά και οργάνωση που λάμπει και θα λάμπει πάντα διά της απουσίας της, γιατί η παραλία βρίσκεται μέσα σε αρχαιολογικό χώρο, και σε αυτή την χώρα με την Αρχαιολογική δεν παίζεις. Η Βοϊδοκοιλιά είναι λόγος από μόνη της να κανονίσεις διακοπές –ή έστω Σαββατοκύριακο– στην Πύλο, από την οποία τη χωρίζει ένα μισάωρο οδήγησης.

Η Καλογριά της Αχαΐας

Απέραντη, εξωτική αμμουδιά από αυτές που δεν έχουν ούτε ένα τόσο δα βοτσαλάκι, ούτε εκεί που σκάει το κύμα ούτε πουθενά, διάφανα γαλαζοπράσινα νερά, κι ένας γιγάντιος αμμόλοφος 20 μέτρων στη βόρεια άκρη της, ό,τι πρέπει για λαχανιασμένες αναβάσεις που ακολουθούνται από ενθουσιώδεις κουτρουβάλες. Την παραλία αγκαλιάζει το υπέροχο Δάσος της Στροφυλιάς, που απλώνεται σε μήκος 14 χιλιομέτρων και διατρέχεται από ένα δίκτυο ποταμιών, λιμνών και γεφυριών, ιδανικό για τις απογευματινές πεζοπορίες σου.

Η Χρυσή Ακτή της Μεσσηνίας

Ένα δεκάλεπτο έξω από την Πύλο, η Χρυσή Ακτή είναι… αυτό που λέει το όνομά της, μια υπέροχη, απαλή αμμουδιά που απλώνεται σε τέσσερα φαντασμαγορικά χιλιόμετρα απαλλαγμένα από κάθε είδους οργάνωση, για να βρίσκουν ελεύθερο πεδίο οι Caretta Caretta που βγαίνουν εδώ για να φτιάξουν φωλιές και να γεννήσουν τα αυγά από τα οποία θα βγουν τα χελωνάκια τους. Τα διάφανα, γαλαζοπράσινα νερά της και οι εξωτικοί αμμόλοφοι στο πίσω μέρος της, τους οποίους αν διασχίσεις θα βγεις στη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας που λέγεται Διβάρι, είναι δύο έξτρα λόγοι να την αγαπάς.

Η Κουρούτα στην Ηλεία

Ξακουστή και κοσμαγάπητη, είναι ο απόλυτος προορισμός για τους 20άρηδες που δεν αγαπάνε τις ερημικές παραλίες: Αμμουδερή και απέραντη, με ξαπλώστρες και beach bars και ατμόσφαιρα ολοήμερου (και ολονύχτιου) πάρτι. Αν ωστόσο την παραλία σου την θέλεις με κόσμο μεν, ανοργάνωτη δε, εννοείται πως υπάρχει και ελεύθερο κομμάτι για να απλώσεις τις πετσέτες και την κορμάρα σου. Στα συν, η πρόσβαση για ΑμεΑ, και το ηλιοβασίλεμα που φαίνεται από εδώ φαντασμαγορικό –όπως και από όλη την ακτογραμμή που κοιτάζει κατάφατσα τη Δύση, βέβαια.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη I ❤️ kourouta (@ilovekourouta)

Το Γιαννισκάρι της Αχαΐας

Είναι στην ουσία η… ερημική εκδοχή της Καλογριάς, από την οποία δεν απέχει παρά ελάχιστα: Έχει την ίδια υπέροχη, ανοιχτόχρωμη αμμουδιά, σετάκι με γαλαζοπράσινα νερά που απλώνονται ως τη γραμμή του ορίζοντα, και σαφώς λιγότερο κόσμο χάρη στην κομμάτι δύσκολη πρόσβαση από χωματόδρομο. Έχει, ωστόσο, ένα μικρό beach bar για να μην κουβαλάς μαζί σου όλες τις προμήθειες που θα χρειαστείς για να μείνεις εδώ ως το (καταπληκτικό, μην το χάσεις) ηλιοβασίλεμα. Για φαγητό μετά, στάση οπωσδήποτε στην ομώνυμη Ταβέρνα Γιαννισκάρι, θα μας θυμηθείς. 

Η Ελαία της Μεσσηνίας

Το φουντωτό πευκοδάσος του Αγιαννάκη, το οποίο διασχίζουν ολόκληρα χιλιόμετρα χωμάτινων μονοπατιών, κορνιζάρει τη χρυσαφένια αμμουδιά της, η οποία με τη σειρά της καταλήγει σε κρυστάλλινα, ιόνια νερά που κυματίζουν σχεδόν όλο τον Αύγουστο, για να χαιρόμαστε και όσοι βαριόμαστε να κολυμπάμε συνέχεια σε προσομοιώσεις πισίνας. Να πούμε επίσης πως αν είσαι διατεθειμένος να πάρεις το (μεγάλο φέτος) ρίσκο του ελεύθερου κάμπινγκ, η Ελαία είναι παραδοσιακά ένα από τα δημοφιλέστερα πελοποννησιακά προπύργια.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v