Οι πιο ζευγαριάρικες παραλίες στην Αττική

Θες υπέροχο ηλιοβασίλεμα; Απομόνωση; Θες άνεση και όμορφα νερά, χωρίς να πας μακριά; Αυτές οι παραλίες είναι για σένα και το έτερόν σου ήμισυ.

Οι πιο ζευγαριάρικες παραλίες στην Αττική

Η θάλασσα είναι αφροδισιακή, λένε. Λογικό, αν σκεφτεί κανείς πως ακόμα και η Αφροδίτη μέσα από τη θάλασσα έσκασε μούρη στον διάσημο πίνακα, καβάλα σε ένα κοχύλι.

Μην ανησυχείς, δεν είναι ανάγκη να κάνεις το ίδιο με το ταίρι σου. Μπορείτε απλά να αράξετε με μπίρες στην παραλία ένα όμορφο καλοκαιρινό απόγευμα και να χαθείτε στο ηλιοβασίλεμα, ή να βουτήξετε σε πριβέ κολπίσκους μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα.

Δες παρακάτω μερικές ωραίες παραλίες για να κάνεις κάποιο από τα παραπάνω. Ή και όλα.

Καβούρι

Χάρτης εδώ 

Η πιο κοντινή αθηναϊκή παραλία, έχει όμορφη αμμουδιά, μεγάλο μήκος για να μην είστε ο ένας πάνω στον άλλο, και σούπερ ρηχά νερά. Λίγα μέτρα από την παραλία, έχει ένα νησάκι που το προσεγγίζεις και περπατώντας μέσα στο, ενώ τα βραχάκια στην κορυφή του είναι σαν να έχεις κλείσει πρώτο τραπέζι πίστα για το ηλιοβασίλεμα.

Ανάβυσσος

Χάρτης εδώ 

Η Ανάβυσσος, όπως και το μεγαλύτερο κομμάτι της «αθηναϊκής ριβιέρας», των νότιων παραλιών δηλαδή, έχει ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα της Αττικής. Θα το απολαύσεις μαζί με τον λίγο κόσμο που μένει εκεί όταν περάσει η… ώρα αιχμής – δηλαδή μετά τις 6 το απόγευμα. Έχει οργανωμένο, αλλά και ελεύθερο τμήμα για να απλώσεις πετσέτες.

Ακτή Ασημάκη

Χάρτης εδώ 

Δεν είναι τόσο δημοφιλής, έχει ωραία αμμουδιά, διάφανα νερά και αρκετή φυσική σκιά. Την απουσία οργάνωσης «σπάει» ένα ταβερνάκι κοντά της. Έλα εξοπλισμένος με τα απαραίτητα νεράκια, σνακ και μπύρες.

Η «μυστική» παραλία του Άγιου Νικόλαου

Χάρτης εδώ 

Έχει όμορφα νερά, μερικά βράχια για βουτιές και αρκετή σκιά από τον παρακείμενο βράχο. Η πρώτη μυστική παραλία στον Άγιο Νικόλαο της Αναβύσσου προσεγγίζεται από το μονοπατάκι που ξεκινά από το εκκλησάκι και είναι όσο πριβέ χρειάζεται.

Κόλπος Μαύρο Λιθάρι

Χάρτης εδώ 

Βρίσκεται πιο μετά από την μεγάλη παραλία Μαύρο Λιθάρι, με τα beach bars, και πριν τον Άγιο Νικόλαο – Αναβύσσου. Έχει καθαρά νερά, μερικά βράχια στην «είσοδό» της και προσφέρει απλόχερα ιδιωτικότητα και όμορφο ηλιοβασίλεμα, ενώ προτιμάται και από γυμνιστές. Δεν θα βρεις κοντινό ανεφοδιασμό, επομένως έλα προετοιμασμένος.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v