Οι πιο συμφέρουσες οργανωμένες παραλίες της Αττικής

Τα φέραμε από δω, τα φέραμε από κει και βρήκαμε ποιες είναι πιο προσιτές οικονομικά οργανωμένες πλαζ της πρωτεύουσας.

Οι πιο συμφέρουσες οργανωμένες παραλίες της Αττικής

Πάει κι ο Ιούλιος, μάς χαιρετάει κι έρχεται ο Αύγουστος με τις ελπίδες μας όλων να τον συνοδεύουν ώστε να μας φέρει ένα πιο φυσιολογικό καλοκαίρι. Εμείς ωστόσο δεν πτοούμαστε από βροχές και καύσωνες κι οργανώνουμε την επόμενη βουτιά μας, γιατί δεν έχει έρθει η ώρα για κάποιους να διακοπάρουμε.

Επειδή ωστόσο υπάρχουν αρκετοί ανάμεσά μας που δεν μπορούν δίχως ξαπλώστρα και ομπρέλα, εμείς κάναμε την έρευνα αγοράς μας στις οργανωμένες πλαζ της Αττικής και μπορούμε να σου παρουσιάσουμε τις πιο συμφέρουσες εξ αυτών για να μην ξεπαραδιαστείς για ένα μπανάκι. Καλό είναι να γνωρίζεις ωστόσο ότι οι τιμές έχον πάρει μια κατακόρυφη ανιούσα επομένως μην περιμένεις να την βγάλεις πληρώνοντας μόνο το καφεδάκι σου όπως συνέβαινε παλιότερα πιο συχνά.

Aυλάκι Πόρτο Ράφτη

Το Αυλάκι στο Πόρτο Ράφτη βραβεύεται κάθε χρόνια με Γαλάζια Σημαία για την καθαρή αμμουδιά του αλλά και τα πολύ συμπαθητικά νερά του. Λειτουργεί μέχρι και τον Οκτώβριο από τις 8 το πρωί έως και τις 8 το βράδυ. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην τιμή εισόδου συμπεριλαμβάνεται ξαπλώστρα, ομπρελίτσα,  η χρήση των ντουζ αλλά και των αποδυτηρίων για να μην αλλάζεις μαγιό με την πετσέτα τυλιγμένη γύρω σου όπως στα τιμημένα 80s και 90s.

Η τιμή ανά άτομο τις καθημερινές είναι 5€, ενώ τα σαββατοκύριακα διαμορφώνεται στα 7€. Kαλό είναι να γνωρίζεις ότι στην πλαζ υπάρχει ναυαγοσώστης αλλά και ιατρείο πρώτων βοηθειών.

Ακτή του Ήλιου

Ξαπλώστρες, ομπρέλες, και ένα ξύλινο beach bar σε περιμένει κάτω από τα φοινικόδεντρα για να βουτήξεις στην πιο κοντινή παραλία του Αλίμου, εκεί όπου τα παλιά τα ωραία χρόνια έπαιζαν ηλεκτρονικά πάρτι μέχρι πρωίας. Εδώ πάντοτε γίνεται ένας χαμούλης αφού πρόκειται για μια από τις πρώτες οργανωμένες πλαζ που συναντάς ερχόμενος από το κέντρο της πόλης. Η είσοδος τις καθημερινές στα 6€ συν 2€ η ξαπλώστρα, και τα Σαββατοκύριακα στα 8€ συν 4€ η ξαπλώστρα. Για δημότες Αλίμου η είσοδος είναι δωρεάν, όπως και για παιδιά κάτω των 5 ετών, ενώ οι άνω των 65, πληρώνουν το 50% της τιμής εισόδου τόσο τις καθημερινές όσο και τα σαββατοκύριακα.

Varkiza Resort

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Varkiza_Resort (@varkiza_resort)

Εδώ και 8 χρόνια το Varkiza Resort φιλοξενεί χιλιάδες λουόμενους που λιάζουν το κορμί τους στις άνετες ξαπλώστρες και τις σκιερές ομπρέλες του. Μπόλικες δραστηριότητες για να μην ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις. Έτσι λοιπόν έχουμε και λέμε: beach volley, μαθήματα water ski, windsurf, αλλά και διάφορα fitness events που θα ικανοποιήσουν και τον πιο περίεργο λουόμενο. Μπαράκια, εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία και λογής λογής μαγαζάκια συμπληρώνουν την εικόνα του Varkiza Resort προσφέροντας έξτρα επιλογές.

Η είσοδος τις καθημερινές είναι στα 7,50 ευρώ (περιλαμβάνεται δωρεάν ξαπλώστρα). Δωρεάν είσοδος για τα παιδιά κάτω των 6 ετών ενώ παιδιά 6-12 ετών, ενήλικες άνω των 65 ετών και φοιτητές εισέρχονται με ελληνικό πάσο: 3,5 ευρώ

Τα Σαββατοκύριακα η είσοδος διαμορφώνεται στα 8,50 ευρώ (+ 10 ευρώ το σετ ξαπλώστρες). Δωρεάν είσοδος για τα παιδιά κάτω των 6 ετών ενώ παιδιά 6-12 ετών, ενήλικες άνω των 65 ετών και φοιτητές εισέρχονται με ελληνικό πάσο: 3,5 ευρώ.

Αν είσαι δημότης Βούλας Βάρης, Βουλιαγμένης ή ΑΜΕΑ η είσοδος είναι δωρεάν.

Τahiti Beach Bar

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Tahiti Beach Bar (@tahitibeachbar)

Πάμε τώρα προς Καλύβια Θορικού σε ένα χαβανέζικο σκηνικό που πολύ μας αρέσει αν μας ρωτάς. Άνετες ξαπλώστρες, ψάθινες ομπρελίτσες και ριλαξαριστές μαξιλάρες απλωμένες κατά μεσής της παραλίας περιμένουν να υποδεχθούν την κορμάρα και να την ξεκουράσουν.

Οι τιμές του σετ (1 ομπρέλα με δύο ξαπλώστρες) ανέρχεται στα 15€ για τις δύο πρώτες σειρές και στα 12 για την 3η σειρά και πίσω. Τα σαββατοκύριακα οι τιμές διαμορφώνονται στα 30€ για τις δύο πρώτες σειρές και στα 20 για την 3η σειρά και πίσω.

Vincci EverEden Beach

Σταθερά βραβευμένη με γαλάζια σημαία, η παραλία του ομώνυμου ξενοδοχείου στην Ανάβυσσο έχει έναν Μαύρο Βράχο που δεσπόζει στο κέντρο του κόλπου και χωρίζει την ακτογραμμή σε δυο παραλίες, ενώ διαθέτει ξαπλώστρες στην άμμο αλλά και στο ξύλινο ντεκ. Μπαρ, καφέ, εστιατόριο και water sports συμπληρώνουν τις υπηρεσίες.

Η είσοδος στην παραλία είναι δωρεάν, ενώ το σετ αράγματος (2 ξαπλώστρες και 1 ομπρέλα)  κοστίζει 15 ευρώ τις καθημερινές και 30€ το σαββατοκύριακο με τις τιμές να παραμένουν ίδιες καθ’ όλη την καλοκαιρινή περίοδο.

Γαλάζια Ακτή Σχοινιάς

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Galazia Akti, Schinias (@galaziaakti)

Η Γαλάζια Ακτή, στην πανέμορφη παραλία του Σχινιά, προσφέρει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να βρεθούν σε μια τεράστια αμμουδερή έκταση 33 στρεμμάτων, μια ανάσα από το πευκόφυτο δάσος της περιοχής. Ολούθε μπορείς να κάνεις μια σειρά από δραστηριότητας, ενώ παρέχεται δωρεάν WiFi αλλά και πρόσβαση σε ένα πάρκινγκ 400 θέσεων. Φυσικά στον χώρο υπάρχουν πολλά αποδυτήρια και ντουζιέρες προς διευκόλυνση των λουομένων. Εδώ οι τιμές παραμένουν εξαιρετικά προσιτές και φέτος αφού τις καθημερινές δεν υπάρχει είσοδος αλλά ελάχιστη κατανάλωση 3€ ενώ η ξαπλώστρα έχει χρέωση 2,50€. Τα σαββατοκύριακα η γενική είσοδος είναι 3€ κι η ξαπλώστρα έχει χρέωση 5€.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v