Μακρύ ζεϊμπέκικο για τον Γιώργο

Έφερε τις βόλτες του και η ζωή τον έριξε στα δύσκολα.  

Μακρύ ζεϊμπέκικο για τον Γιώργο

Το ζεϊμπέκικο στην ελληνική πολιτική σκηνή είναι στάση ζωής. Πολλώ μάλλον, όπως θα σου πουν αυτοί που χορεύουν, το σωστό ζεϊμπέκικο. Εγώ δεν είμαι σε θέση να κρίνω τις επιδόσεις του περιφερειάρχη στον συγκεκριμένο τομέα- σε αντίθεση με άλλους τομείς του πόστου του, όπου, όπως ακούγεται, τα πήγε χάλια. Τόσο χάλια που λένε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης- σχετικά άπειρος και αυτός στην αξιολόγηση χορευτικών επιδόσεων- τον απέπεμψε για αυτόν ακριβώς τον λόγο και όχι γιατί ήταν, ας πούμε άρρυθμος ή άχαρος.

Για την εγχώρια πολιτική σκηνή υπήρξαν ζεϊμπέκικα που παραδοσιακά είχαν πολιτική σημασία και απόνερα. Τα ζειμπέκικα του Ανδρέα στη Ρίτα Σακελλαρίου και γενικώς στα βραδινά ξεφαντώματα με τον Γιώργο Κατσιφάρα, που ξεκίνησαν την λαϊκή στροφή του προέδρου που έτσι πλησίασε τις τάξεις των ψηφοφόρων του και από την πολιτισμική πάντα.

Αργότερα, τα ζεϊμπέκικα του Άκη Τζοχατζόπουλου και τα ζεϊμπέκικα του Γιώργου Παπανδρέου με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, τα οποία εισήγαγαν μια ολόκληρη διπλωματική φάση στις σχέσεις των δύο χωρών, γνωστή ως «διπλωματία των ζεϊμπέκικων». Αν είσαι πολιτικός στην Ελλάδα το ζεϊμπέκικό σου θα έχει μια σημασία- πάρ’ το απόφαση.

Η υποψηφιότητα Πατούλη όμως δεν κάηκε λόγω αυτού, αλλά επ΄ αφορμή του. Οι σχέσεις του Μαξίμου, μαθαίνω, ποτέ δεν ήταν οι καλύτερες με τον κεφάτο γιατρό, ο οποίος από την περίοδο της δημαρχίας του ακόμη φαινόταν να έχει περισσότερο προσωπική ατζέντα παρά να είναι σε επαφή με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και τις κεντρικές επιλογές των ιθυνόντων.

Άλλες φήμες μάλιστα συσχετίζουν την απόφαση της ηγεσίας Μητσοτάκη με τον άστατο και απρόβλεπτο ερωτικό βίο του περιφερειάρχη, ο οποίος άλλωστε έφερε και τον χωρισμό του από την λαμπερή μέχρι πρότινος σύζυγό του Μαρίνα που κατεβαίνει- αυτόφωτη πια- για δήμαρχος Πεύκης.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v