Πώς να παίζω καλύτερες ρακέτες;

Φοβάσαι ότι δεν είσαι έτοιμ@ να καταπλήξεις τα πλήθη με τις ρακετικές σου επιδόσεις στις παραλίες. Άραξε, εμείς είμαστε εδώ για σένα.

Πώς να παίζω καλύτερες ρακέτες;

Όσο κι αν θέλουν να μας πείσουν για το αντίθετο η μόνη κι αδιαπραγμάτευτη αλήθεια είναι ότι οι ρακέτες είναι το απόλυτο καλοκαιρινό σπορ. Θα δεχθούμε ότι είναι ολίγον τι ενοχλητικές ειδικά αν ρακετοβαράς σε πολυσύχναστες παραλίες, όμως παραμένουν διασκεδαστικές κι έξτρα ανταγωνιστικές για όσους βάζουν φάλτσα στο μπαλάκι. Αν τώρα έχεις παρατηρήσει ότι οι επιδόσεις σου στις ρακέτες δεν είναι κι οι καλύτερες δυνατές και χρήζουν βελτίωσης, εμείς θα σε προπονήσουμε για να καταπλήξεις τα πλήθη σε κάθε παραλία που θα βρεθείς και φέτος το καλοκαίρι.

Επένδυσε στον εξοπλισμό σου

Αν αγοράσεις ρακέτες και μπαλάκια από το περίπτερο το πιθανότερο είναι να καταριέσαι την επιλογή σου, αφού 9 στις 10 φορές δεν θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπο. Υπάρχουν πολύ καλές επιλογές που κυμαίνονται από 15-20€ και θα αντέξουν και το επόμενο καλοκαίρι.

Το βάρος της ρακέτας θα κάνει τη διαφορά

Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι οι καλύτερες ρακέτες είναι οι ξύλινες, επομένως δώσε τα λεφτά σου σε αυτές. Το ιδανικό βάρος αν είσαι αρχάριος είναι τα 350 gr-360 gr, καθώς δεν είναι ούτε βαριά ούτε ελαφρία(καλό είναι να γνωρίζεις ότι μια ξυλορακέτα «χάνει» με τον καιρό λίγο από το αρχικό της βάρος). Τα 330gr-340gr είναι ιδανικά αν ανήκεις στην κατηγορία των έμπειρων παικτών και φαντάζουν ιδανικές  για κοντινό και τεχνικό παιχνίδι. Αντίστοιχα Τα 370 gr-400 gr, είναι το μεγαλύτερο βάρος που μπορείς να επενδύσεις υπολογίζοντας ωστόσο σε γρηγορότερη κούραση μετά από πολλές επαναλήψεις σετ.

Ένα μπαλάκι ποτέ δεν φτάνει

Φρόντισε να έχεις πρόχειρα κι εύκαιρα μπόλικα μπαλάκια προκειμένου να μην κυνηγάς κάθε λίγο και λιγάκι σε θάλασσες κι ακρογιαλιές, διακόπτοντας τον ρυθμό που απέκτησες μετά κόπων και βασάνων.

Το μυστικό κρύβεται στα πόδια

Η στάση του σώματος σου και δη των ποδιών είναι το Α και το Ω για να παίξεις καλές ρακέτες. Δώσε βάρος λοιπόν στα πόδια σου προσαρμόζοντας την τεχνική σου με τέτοιο τρόπο ώστε να ανταποκρίνεσαι πιο γρήγορα αλλά και καλύτερα σε περισσότερα χτυπήματα.

Μην ξεχνάς το ζέσταμα

Αν την δεις Τσιτσιπάς από το πρώτο σετ και ξεκινήσεις τα καρφιά, το πιθανότερο είναι να κουραστείς στο δεκάλεπτο. Τα πρώτα σετ είναι πάντα αναγνωριστικά για αυτό φρόντισε να ξεκινήσεις χαλαρά μέχρι να βρεις ρυθμό.

Δώσε έμφαση στους καρπούς

Μην λυγίζεις πολύ τον καρπό σου όταν παίζεις γιατί είναι πολύ πιθανό να του κάνεις ζημιά μετά από πολλά και συνεχόμενα παιχνίδια. Φρόντισε να τον κρατάς ίσιο και θα δεις ότι δεν θα καταπονείσαι ενώ και τα χτυπήματά σου θα βελτιωθούν.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v