Μέρη στην Αθήνα που θα σε ταξιδέψουν σε νησί

Δροσερή ατμόσφαιρα, κλίμα διακοπών, κυκλαδίτικη διακόσμηση, ανάλαφρα κοκτέιλ και η ζωή είναι ωραία (και) στην καλοκαιρινή Αθήνα.

Μέρη στην Αθήνα που θα σε ταξιδέψουν σε νησί

Θες κάτι από ατμόσφαιρα νησιού, όμως ακόμα δεν έχεις πάει διακοπές ή ούτε προβλέπεται να πας; Κανένα πρόβλημα.

Ανάσες καλοκαιρινές, μέρη που φέρνουν καλοκαιρινές αναμνήσεις μέσα από την ατμόσφαιρα αλλά και τον κατάλογό τους και οάσεις με υπέροχη θέα σε υποδέχονται για ένα μεγάλο… αθηναϊκό καλοκαίρι.

Διακοπές

Λεωφ. Ιωνίας 125, Άλιμος, τηλ: 21 0990 1910

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Διακοπές (@diakopes_ston_alimo)

Στον Άλιμο έχει όλο τον χρόνο… διακοπές χάρη σε αυτό το χαλαρό και feelgood all day μπαράκι, το οποίο μας καλεί να αράξουμε στα τραπεζάκια του και να περάσουμε στιγμές καλοκαιρινής ραστώνης. Ξεκινά από το πρωί με νόστιμο brunch με αυγά μάτια, pancakes και τέτοια ωραία, συνοδευόμενα από εκλεκτούς καφέδες, ενώ όταν ο ήλιος πέσει, η μπάρα του σερβίρει δροσερά και άκρως καλοκαιρινά signature cocktails με γλυκόξινο χαρακτήρα. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 8€.

Retiré @Ergon

Μητροπόλεως 23, Σύνταγμα, τηλ.: 21 0010 9090

Στρωμένη με χαλίκι, και στολισμένη με κρεμαστά φωτάκια, με μια φωτισμένη καντίνα στην άκρη της η ταράτσα του γαστριμαργικού ξενοδοχείου Ergon είναι μια ανάσα δροσιάς και καλοκαιριού στο κέντρο της πόλης. Εδώ τα κοκτέιλ είναι δροσερά και σούπερ ιδιαίτερα, με μείξεις και αρώματα που μοσχοβολούν εποχικότητα, ενώ αν πεινάσεις έχει και τσιμπολόγημα (flatbreads κ.α.) . Οι τιμές των κοκτέιλ ξεκινούν από 9€, το απλό ποτό στα 7€.

Τα Αναφιώτικα

Δεν είναι μπαρ, ούτε εστιατόριο, είναι μια ολόκληρη γειτονιά, και καθόλου τυχαία η πιο όμορφη ολόκληρης της Αθήνας, αφού χτίστηκε από Αναφιώτες μάστορες και κράτησε για πάνω από ενάμιση αιώνα ανόθευτη την ομορφιά της κυκλαδίτικης λιτότητας. Στην σκιά του Ιερού Βράχου, θα βολτάρεις ανάμεσα σε μικρά σπιτάκια, βουκαμβίλιες και αυλές γεμάτες αραχτές γάτες, όπως ακριβώς στο νησί.

Γιασεμί

Μνησικλέους 23, Πλάκα, τηλ: 213 0417937

Και αφού βολτάρεις στην… Χώρα της Αθήνας, θα αράξεις στο Γιασεμί, ένα καφέ που τουρίστες και ντόπιοι δεν χορταίνουν να επισκέπτονται. Σε μαξιλάρες στα σκαλάκια του, σε παγκάκια ή, αν ξύπνησες αρκετά νωρίς σε καρέκλες, θα απολαύσεις τον καφέ σου συνοδεία κάποιου γλυκού ταψιού, κάποιας σπιτικής του πίτας, κι αν σε πάρει η ώρα και πεινάσεις, το Γιασεμί προσφέρει λαχταριστούς μεζέδες και παραδοσιακά ελληνικά πιάτα.

Scherzo Summer Lounge

Ηπείρου 82, Πετρούπολη, τηλ: 21 0506 8000

Ένα από τα πιο καλοκαιρινά και νησιώτικα μπαρ της Αθήνας, θα το βρεις στον χώρο του γνωστού Άπολις. Ανάσα δροσιάς ακόμη και σε μέρες μεγάλου καύσωνα καλή ώρα, το Scherzo θυμίζει νησί των Κυκλάδων, ενώ η θέα στην φωτισμένη νυχτερινή Αθήνα είναι ίσως η καλύτερη στην Αττική. Οι μουσικές κινούνται σε lounge, jazz ή πιο μπιτάτα μονοπάτια αναλόγως DJ, ενώ ο κατάλογος περιλαμβάνει καλοφτιαγμένα κοκτέιλ και κάποιες εγχώριες ετικέτες κρασιού σε ποτήρι. Το απλό ποτό στα 8€, τα κοκτέιλ από 8€.

Island Athens Riviera

27ο χλμ. Αθηνών – Σουνίου, Βάρκιζα, τηλ: 210 96 53 563 & 210 96 53 564

Tο εντυπωσιακό θερινό spot της Αθηναΐκής Ριβιέρας είναι ένα κοσμοπολίτικο μέρος, το οποίο με το που θα περάσεις τις πύλες τις εισόδου του σε τηλεμεταφέρει σε ένα κυκλαδιτικο νησί, πιθανότατα στη Μύκονο. Για ακόμα μια χρονιά τα πάρτυ "Infinity" κάθε Πέμπτη και "Jafari" κάθε Κυριακή, με αναγνωρισμένους διεθνείς DJs μαζεύουν πλήθος κόσμου, ενώ η είσοδος τις ημέρες που δεν έχει event κοστίζει 12€ και περιλαμβάνει ένα ποτό.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v