Πώς ζουν τα κατοικίδια σε 5 ευρωπαϊκές πόλεις

Τα πάρκα, οι δημόσιες συγκοινωνίες, τα εστιατόρια, ακόμα και οι παραλίες που κάνουν τη Ρώμη, το Βερολίνο, το Παρίσι και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις φιλικές στα κατοικίδια.

Πώς ζουν τα κατοικίδια σε 5 ευρωπαϊκές πόλεις

Η ποιότητα ζωής δεν είναι μόνο για τους ανθρώπους. Ή τουλάχιστον δεν θα έπρεπε να είναι. Κι αυτό το έχουν εφαρμόσει στην πράξη οι 5 φιλικότερες για σκυλάκια ευρωπαϊκές πόλεις. Τι ακριβώς κάνουν;

Άμστερνταμ, Ολλανδία

Οι Ολλανδοί είναι γνωστό ότι είναι εξαιρετικά φιλικοί προς τα σκυλιά. Η είσοδός τους επιτρέπεται γενικά στις περισσότερες εγκαταστάσεις, εκτός από μουσεία και γκαλερί. Για την ακρίβεια, αυτό είναι τόσο γνωστό που αν ένα μαγαζί δεν δέχεται σκύλους, είναι υποχρεωμένο να το αναγράφει σε εμφανές σημείο στην είσοδο –και όχι το αντίθετο.

Τα σκυλιά όλων των μεγεθών, από τους Μεγάλους Δανούς έως τα Τσιουάουα είναι επίσης ευπρόσδεκτα στα μέσα μαζικής μεταφοράς δωρεάν, εκτός από τα τρένα που χρεώνουν τρία ευρώ για το ημερήσιο πάσο για σκύλους.

Πολλοί υπαίθριοι χώροι, πάρκα στα οποία επιτρέπονται τα σκυλάκια χωρίς λουρί ακόμη και μια περιοχή κολύμβησης ειδικά για σκύλους στο Flevopark τους εξασφαλίζουν ευτυχισμένη καθημερινότητα την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Παρίσι, Γαλλία

Το Παρίσι είναι η πόλη με τα περισσότερα σκυλάκια ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο παγκοσμίως. Ναι δεν κάνουμε πλάκα, ο αριθμός τους φτάνει τα 2.857 ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο –δεύτερο στην παγκόσμια κατάταξη έρχεται το Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, με 2.463. Δεν είναι λοιπόν να απορείς που οι Παριζιάνοι καλωσορίζουν τα σκυλιά στις μπουτίκ και τις μπρασερί τους όπως θα έκαναν για κάθε άνθρωπο.

Ορισμένες επιχειρήσεις παρέχουν ακόμη και καρέκλα για τον σκύλο σας και ένα μπολ με νερό για να καθίσει μαζί σας. Όπως και στο Άμστερνταμ, βέβαια, τα μουσεία και οι γκαλερί είναι λιγότερο φιλόξενα όταν πρόκειται για σκύλους επισκέπτες.

Δύο από τα μεγαλύτερα παριζιάνικα πάρκα, το Bois de Boulogne και το Bois de Vincennes, είναι ανοιχτά και δέχονται με χαρά σκύλους κάθε μεγέθους για βόλτα και αθλοπαιδιές.

Γενεύη, Ελβετία

Οι Ελβετοί παίρνουν πολύ σοβαρά την απόκτηση σκύλου. Σε αυτή τη χώρα, οι επίδοξοι ιδιοκτήτες υποχρεούνται να περάσουν κανονικότατες γραπτές και πρακτικές εξετάσεις, προτού καν σκεφτούν να φέρουν ένα σκυλί στο σπίτι.

Κάποιοι μπορεί να το βλέπουν ως υπερβολή, αλλά πάνω από όλα, ο νόμος υπάρχει για να προστατεύσει τα δικαιώματα του σκύλου. Εκτός από αυτόν τον νόμο, η πόλη δεν έχει καθόλου έλλειψη χώρων όπου οι τετράποδοι φίλοι μας είναι ελεύθεροι να χοροπηδήσουν, να πηδήξουν και να τρέξουν χωρίς λουρί.

Ένα από τα μεγαλύτερα περιφραγμένα πάρκα σκύλων στη Γενεύη είναι το Parc Bertrand. Έχει πολλά δέντρα, παγκάκια, μονοπάτια και ανοιχτούς χώρους. Η Γενεύη διαθέτει επίσης 55 ξενοδοχεία φιλικά προς τα κατοικίδια.

Ρώμη, Ιταλία

Ας είμαστε ειλικρινείς, η θρυλική σκηνή από τη Λαίδη και τον Αλήτη έχει βάλει στο μυαλό όλων μας τη Ρώμη ως σκυλομάνα πόλη από τότε που ήμασταν πιτσιρίκια. Παρόλο που τα μακαρόνια δεν είναι καλή τροφή για το κουτάβι σας, τα φιλικά προς τους σκύλους εστιατόρια στη Ρώμη θα χαρούν να φτιάξουν κεφτεδάκια για να τα απολαύσει μαζί σας.

Εκτός από τα εστιατόρια, οι περισσότερες καφετέριες και επιχειρήσεις είναι επίσης εξαιρετικά φιλικές προς τα σκυλιά. Μπορούν επίσης να βολτάρουν χωρίς λουρί στα πάρκα, και είναι ελεύθερα να χαζεύουν στα δημόσια σιντριβάνια και στα μνημεία.

Ακριβώς στα περίχωρα της Ρώμης υπάρχει επίσης το Baubeach, μια αμμώδης όαση που δημιουργήθηκε ως χώρος διαβίωσης για ανθρώπους που συνοδεύονται από σκύλους. Εδώ τα σκυλιά μπορούν να παίξουν ελεύθερα μεταξύ τους, να κολυμπήσουν στη θάλασσα και να συμμετάσχουν σε μαθήματα γιόγκα με τους ιδιοκτήτες τους.

Βερολίνο, Γερμανία

Σε αντίθεση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις, όλες οι δημόσιες συγκοινωνίες στο Βερολίνο είναι φιλικές προς τα κατοικίδια. Οι ιδιοκτήτες σκύλων μπορούν επίσης να αγοράσουν εισιτήρια τραίνου για τους τετράποδους φίλους του, για να τους συνοδεύσουν σε πιο μακρινά ταξίδια στη Γερμανία.

Επίσης, στο Βερολίνο υπάρχουν πολλά εστιατόρια, καφετέριες, καθώς και ξενοδοχεία που δέχονται κατοικίδια. Κάποια ξενοδοχεία μάλιστα προσφέρουν ακόμα και κρεβάτια και μπολ φαγητού για τους τετράποδους συνταξιδιώτες.

Με πληροφορίες από Top Dog Tips, Protect my Paws 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v