Πόσο κοστίζει τελικά ένα ΣΚ στην Κύθνο;

Πόσο οικονομική μπορεί να βγει μια από τις οικονομικότερες Κυκλάδες; Βάλαμε κάτω διαμονή, ακτοπλοϊκά, φαγητό και μετακινήσεις, και ευπειθώς αναφέρουμε.

Πόσο κοστίζει τελικά ένα ΣΚ στην Κύθνο;

Είναι όλες οι Κυκλάδες απαγορευτικές για τον μέσο άνθρωπο με ελληνικό μισθό φέτος το καλοκαίρι; Μπορεί και όχι. Δυο ωρίτσες παρά κάτι μακριά από το Λαύριο, η Κύθνος υπόσχεται κυκλαδίτικα Σαββατοκύριακα σχετικά οικονομικά. Τι θα πει σχετικά οικονομικά; Πάμε να το αναλύσουμε.

Εν αρχή ην τα ακτοπλοϊκά

Για δύο άτομα και αυτοκίνητο, το πήγαινε-έλα από το Λαύριο βγαίνει 144,70€, δηλαδή 72,35€ το άτομο. Αν δεν πάρεις αυτοκίνητο (λεπτομέρειες για τις μετακινήσεις στο νησί παρακάτω) το κόστος διαμορφώνεται στα 31,50€ το άτομο πήγαινε-έλα.

Και μετά η διαμονή

Εδώ πολύ καλά νέα δεν έχουμε. Το φτηνότερο κατάλυμα που βρήκαμε για τα Σαββατοκύριακα Ιουλίου και Αυγούστου είναι το Mary’s House στη Δρυοπίδα, στα 100€ ανά διανυκτέρευση για δύο άτομα. Άλλες επιλογές είναι τα Kanala Studios στα 118€ το δίκλινο, Juli’s Suites στον Μέριχα στα 114€ το διαμέρισμα δύο ατόμων, και Villa Aegean στην Κανάλα στα 124€ ανά διανυκτέρευση για δύο άτομα.

Αν δεν πάρω αυτοκίνητο, πώς θα μετακινούμαι στο νησί;

Αν έχεις μηχανή την πηγαινοφέρνεις με 40€, τα δε ποδήλατα ταξιδεύουν στα ferry boat δωρεάν, αλλά η αλήθεια είναι ότι το νησί έχει ανηφοριές που με τις θερμοκρασίες του Αυγούστου δεν ενδείκνυνται αν δεν είσαι δεινός ποδηλάτης.

Για να νοικιάσεις αυτοκίνητο, οι τιμές για Ιούλιο και Αύγουστο κυμαίνονται στα 60€ την ημέρα. Οικονομικότερη λύση είναι το scooter, που κοστίζει 17€ την ημέρα –ένα πρακτορείο ενοικίασης με online κρατήσεις είναι αυτό εδώ.

Και τέλος, λύση απελπισίας, στο νησί υπάρχουν λεωφορεία που συνδέουν το λιμάνι με την Χώρα και τα Λουτρά τέσσερις φορές τη μέρα, και το λιμάνι με τη Δρυοπίδα και την Κανάλα άλλες τρεις.

Το φαγητό είναι ακριβό;

Σε σχέση με άλλα νησιά, καθόλου. Αν αποφύγεις τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, και κινηθείς σε σχάρα, μεζέδες και μαγειρευτά, τρως ωραιότατα με 15-17€ το άτομο σε μέρη όπως το Στέκι του Ντέτζη στη Χώρα, η Πελέγρα στη Δρυοπίδα και η ταβέρνα του Κούτσικου στα Λουτρά. Για έξτρα οικονομία, φανταστικά σουβλάκια φτιάχνει ο Μπαρούτης στη Χώρα, που έχει και μια τέλεια αυλίτσα, ενώ σπιτικές πίτες για τα πικνίκ σου θα πάρεις από τον Σταμάτη, επίσης στη Χώρα.

Ωραία, να κάνουμε μια σούμα;

Έστω ότι φεύγεις με το αμόρε σου Παρασκευή βράδυ και γυρνάτε Κυριακή απόγευμα. Με ακτοπλοϊκά χωρίς αυτοκίνητο, δύο διανυκτερεύσεις, δύο γεύματα το Σάββατο και από ένα Παρασκευή και Κυριακή, και ένα νοικιασμένο scooter για δύο μέρες, το συνολικό κόστος θα σας βγει γύρω στα 220€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v