Μικρές καθημερινές μάχες

Η αντιπαράθεση του κομίστα Ηλία Κυριαζή που διασύρεται ως "παιδόφιλος", με εκπροσώπους της alt right έχει μεγαλύτερη σημασία από ό,τι φαίνεται.  

Μικρές καθημερινές μάχες

Με τους νέους συσχετισμούς στη Βουλή και κυρίως με τις κοινωνικές πραγματικότητες που αυτοί αντανακλούν καμία αντιπαράθεση δεν θα πρέπει να θεωρείται μικρή ή ασήμαντη, τουλάχιστον για όσους ευελπιστούν να ανακόψουν την συντηρητικοποίηση και τον αχαλίνωτο συντηρητικό λόγο.

Από παρόμοια αισθήματα πιθανότατα εμφορούμενος ο κομίστας Ηλίας Κυριαζής εξέθεσε alt right Μέσο και βασικό εκφραστή του για ακροδεξιά ρητορική, ζητώντας να εξαιρεθεί από έκθεση κόμιξ στην Κύπρο   

Σε απάντηση, προφίλ του Facebook που ανήκουν σε εκείνον τον πολιτικό χώρο έσπευσαν να κατασπαράξουν τον Κυριαζή χρησιμοποιώντας ένα παλιότερο σκίτσο του που μιλά για την παιδοφιλία. Εξ αυτού συνήχθη στο άψε-σβήσε το συμπέρασμα ότι πρόκειται για «παιδόφιλο», ο οποίος δεν θα έπρεπε να λαμβάνει μέρος σε οποιαδήποτε εκδήλωση.     

Είναι τουλάχιστον ανόητο να πιστεύει κανείς ότι ένας παιδόφιλος θα χρησιμοποιήσει την τέχνη του για να διαφημίσει την ιδιαιτερότητά του- πολλώ μάλλον όταν είναι ποινικά κολάσιμη- για να μην αναφέρω το κοινωνικό σκέλος. Και όμως: οι alt right ιθύνοντες του Gameworld.gr θεώρησαν αξιόλογο επιχείρημα την εν λόγω αναφορά και μέσω αυτής επιχειρούν την «δολοφονία χαρακτήρα» του καλλιτέχνη.

Διαβάζω δηλώσεις του Κυριαζή με τις οποίες αναφέρει ότι έχει προ πολλού αποκηρύξει το συγκεκριμένο σκίτσο. Καλά έκανε αν έτσι ένιωθε, Όμως δεν είναι αυτό το θέμα εδώ. Το θέμα είναι η ταχύτητα και η προχειρότητα με την οποία ενεργοποιείται μια ομάδα ανθρώπων, προκειμένου να αποδώσει χαρακτηρισμούς που ισοδυναμούν με ισόβια ρετσινιά. Τέτοιες συμπεριφορές πρέπει να μας βρίσκουν ενάντιους. Ασχέτως λοιπόν από την εκτίμηση στο καλλιτεχνικό έργο του Κυριαζή ή στον ίδιο- για όσους τυχόν τον γνωρίζουν- απαιτείται η στήριξή μας. Επί της αρχής.              

      

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v