Πέρα από το Λονδίνο: Ημερήσιες εξορμήσεις σε απόσταση αναπνοής από τη διάσημη πρωτεύουσα

Σε απόσταση αναπνοής από το Λονδίνο, ανακαλύπτουμε τους πιο ωραίους, εναλλακτικούς προορισμούς για αποδράσεις. 

Πέρα από το Λονδίνο: Ημερήσιες εξορμήσεις σε απόσταση αναπνοής από τη διάσημη πρωτεύουσα

Στο Λονδίνο χτυπά η πολιτική, οικονομική και πολιτιστική καρδιά της Ευρώπης, μπορεί και ολόκληρου του κόσμου. Με ιστορικά μνημεία και ιστορία που εξαπλώνεται στο βάθος των αιώνων, είναι η μαγική μητρόπολη που πάντα έχει κάτι καινούριο να προσφέρει σε όσους την επισκέπτονται ή ακόμα και σε όσους ζουν μόνιμα εκεί.

Σε απόσταση όμως αναπνοής από το Λονδίνο το σκηνικό αλλάζει εντυπωσιακά. Πανέμορφες πόλεις, φυσικό τοπίο που κόβει την ανάσα και μεσαιωνικά κάστρα που κουβαλούν μνήμες πολεμικών συγκρούσεων και βασιλικών προστριβών είναι ιδανικοί προορισμοί για ημερήσιες εξορμήσεις που υπόσχονται απόδραση από την καθημερινότητα του αστικού ιστού.

Για όσους δεν αγαπούν τη βαβούρα των πόλεων ή δεν θέλουν να κλειστούν μέσα για να καθαρίσουν το σπίτι τους, να λιώσουν στον καναπέ βλέποντας ταινίες ή δοκιμάζοντας την τύχη τους στα δωρεάν παιχνίδια καζίνο, εμείς προτείνουμε κάποιους κοντινούς προορισμούς που θα σας βοηθήσουν να γεμίσετε τις μπαταρίες σας χωρίς να αδειάσετε το πορτοφόλι σας. Απαραίτητη προϋπόθεση ακόμα και για τους καλοκαιρινούς μήνες: στριμώξτε κι ένα αδιάβροχο μαζί με το αντηλιακό σας. Ο καιρός στη Μεγάλη Βρετανία είναι πιο απρόβλεπτος κι από τα συναρπαστικά τοπία της!

Μπαθ

Εάν θέλετε να συνδυάσετε το τερπνόν μετά του ωφελίμου, το Μπαθ θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες. Με γραφικά δρομάκια, σημαντικά μνημεία και τα εντυπωσιακά Ρωμαϊκά λουτρά αλλά και τις ιαματικές πηγές Thermae Bath Spa όπου το νερό αναβλύζει στους 45 βαθμούς Κελσίου και κρυώνει γύρω στους 33 και 35 ώστε να προσφέρει την απόλυτη χαλάρωση, το Μπαθ είναι ο ιδανικός προορισμός για ημερήσια εξόρμηση. Αλλά αυτή η υπέροχη πόλη έχει κι άλλα μυστικά. Το Μπαθ κατέχει εξέχουσα θέση και για τους λάτρεις της κλασικής αγγλικής λογοτεχνίας αφού υπήρξε ο τόπος κατοικίας της Τζέιν Όστεν από το 1801 έως το 1806 και το μέρος στο οποίο εμπνεύστηκε το τελευταίο μυθιστόρημά της, Πειθώ, τη θρυλική ιστορία αγάπης ανάμεσα στην Άννα Έλιοτ και τον Φρέντερικ Γουέντγουορθ που πρόσφατα αποτέλεσε το αντικείμενο μια αμφιλεγόμενης διασκευής από το Netflix. Ναι, εννοείται ότι διοργανώνονται περιηγήσεις, γεύματα και διαμονή που θα σας ταξιδέψουν στην εποχή της Όστεν ενώ ακόμα κι ένας απλός περίπατος θα σας κάνει να νιώσετε σαν χαρακτήρας των βιβλίων της.

Στόουνχεντζ

Λίγες εμπειρίες μπορούν να προσφέρουν τα ρίγη συγκίνησης που προκαλεί μια επίσκεψη σε ένα προϊστορικό μνημείο. Το Στόουχεντζ, που σημαίνει «κρεμαστοί λίθοι», είναι ένα μεγαλιθικό μνημείο σε κυκλικό σχηματισμό με τα πρώτα στάδια της κατασκευής του να χρονολογούνται γύρω στο 3.000 π.Χ. Ακόμα και σήμερα οι αρχαιολόγοι δεν έχουν καταφέρει να απαντήσουν τελεσίδικα τρία κρίσιμα ερωτήματα: ποιοι το έχτισαν, για ποιο λόγο το έχτισαν και πώς κατόρθωσαν να μεταφέρουν εκεί τις τεράστιες αυτές πέτρες καθεμία εκ των οποίων ζυγίζει 25 τόνους κατά μέσο όρο. Έτσι, το πέπλο μυστηρίου που σκεπάζει το εντυπωσιακό αυτό Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO εξακολουθεί να προσελκύει γύρω στο 1.000.000 επισκέπτες ετησίως και να ρίχνει λάδι στη φωτιά τόσο των μελετητών όσο και των συνωμοσιολόγων. Ήταν ταφικό μνημείο, αστρονομικός μηχανισμός, ναός λατρείας του ηλίου; Ή μήπως οφείλεται στον μάγο Μέρλιν, ήταν ναός των Δρυιδών ή τόπος προσγείωσης αρχαίων εξωγήινων διαστημοπλοίων;

Κάστρο Γουόρικ

Περίπου δύο ώρες βορειοδυτικά του Λονδίνου βρίσκεται το διάσημο κάστρο Γουόρικ. Διαβείτε τις ορθάνοιχτες μεσαιωνικές πύλες του και διακτινιστείτε σε έναν κόσμο γεμάτο ραδιουργίες, οικογενειακές προδοσίες και αιματηρές μάχες. Το highlight των θεαμάτων που μπορούν να απολαύσουν οι επισκέπτες είναι αδιαμφισβήτητα η εξαιρετικής παραγωγής αναβίωση των σημαντικότερων γεγονότων του Πολέμου των Ρόδων, σε μια εντυπωσιακή αρένα, με ζωντανές μονομαχίες, επαγγελματίες ιππείς και επικίνδυνα ακροβατικά. Μεταξύ των διάφορων δραστηριοτήτων, επαγγελματίες ηθοποιοί περιμένουν για να σας ξεναγήσουν σε κατασκότεινους διαδρόμους και αιματοβαμμένα μπουντρούμια όπου θα μάθετε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τις μεθόδους βασανισμού της εποχής. Μόνο για όσους έχουν γερό στομάχι!  

Κέιμπριτζ

Από την ίδρυσή του στις αρχές του 13ου αιώνα, το ιστορικό πανεπιστήμιου του Κέιμπριτζ έχει φιλοξενήσει στις αίθουσές του ονόματα όπως ο Ισαάκ Νεύτωνας και ο Λόρδος Κέλβιν, ενώ βρίσκεται ανελλιπώς στην πρώτη πεντάδα των καλύτερων πανεπιστημίων του κόσμου. Μπορείτε να περιηγηθείτε στους δρόμους αυτής της ιστορικής πανεπιστημιούπολης, να μάθετε τους θρύλους και τις παραδόσεις της δια στόματος των ξεναγών, να επισκεφτείτε πασίγνωστα μνημεία όπως το King's College Chapel ή να νοικιάσετε μια βάρκα και να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας στην κωπηλασία κατά μήκος του ποταμού Καμ. Ένα παραδοσιακό αγγλικό τσάι αποκτά διαφορετική υπόσταση στη διανοουμενίστικη ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι 18.000 φοιτητές από κάθε γωνιά του κόσμου.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v