Πάμε για ουζάκια πλάι στο κύμα

Πιάνουμε… πρώτο τραπέζι θάλασσα, και τσουγκρίζουμε ουζάκια που συνοδεύονται από θαλασσομεζέδες, χωρίς να πληρώσουμε πολλά.

Πάμε για ουζάκια πλάι στο κύμα

Τα ουζάκια πλάι στο κύμα μετά τις βουτιές μεσημεράκι Κυριακής, ή ακόμα καλύτερα καθημερινής σκαστής από τη δουλειά, είναι ένας από τους βασικούς λόγους που αγαπάμε την Αθήνα τα καλοκαίρια. Και αν δεν συμμερίζεσαι την άποψή μας, πιάσε τραπεζάκι στις παρακάτω διευθύνσεις, παράγγειλε ένα καραφάκι ούζο, κι ερχόμαστε να το συζητήσουμε.

Το Λιμάνι 
Κουντουριώτη 8, Λαύριο, τηλ: 2292 069311

Όπως λέγαμε και πρόσφατα, το Λαύριο είναι η τέλεια μονοήμερη εκδρομή, κι αυτό εδώ είναι ένα από τα καλύτερα ουζερί του. Απλώνει τραπεζάκια με θέα… εκεί που λέει το όνομά του, και σερβίρει νοστιμιές που περιλαμβάνουν ψητά μανιτάρια, καβουροσαλάτα, μύδια με σάλτσα φέτας ή με σκόρδο και κρασί, ψητή σαρδέλα, γαριδάκι ψιλό τηγανιτό, κεφαλογραβιέρα σαγανάκι, σουπιές κοκκινιστές, χταποδάκι ψητό, γαύρο τηγανιτό και καλαμαράκια. Στα συν και οι πολύ καλές του τιμές: περί τα 20€ για ένα πλήρες γεύμα με ουζάκι.

Ο Γιωργάκης 
Α' Λιμανάκι, Δασκαλειό Κερατέας, τηλ: 22990 28040

Πάνω από το Λιμανάκι του Δασκαλειού, ο Γιωργάκης είναι η αγαπημένη ταβέρνα ντόπιων και μη, για ουζάκια και θαλασσινά τσιμπολογήματα με σούπερ θέα και εξίσου πολύ καλές τιμές. Στα ορεκτικά θα δοκιμάσεις τηγανιτές μελιτζάνες, κολοκυθοκεφτέδες, τυροκροκέτες και λοιπά, ενώ από ψαράκια θα βρεις νοστιμότατη σαρδέλα, αθερίνα και μαριδάκι τηγανιτό, γαρίδες ψητές, καλαμαράκια και χταποδάκι, γόπα, γαύρο αλλά και φρέσκο ψάρι με το κιλό αν θες να διαθέσεις κάτι παραπάνω. Για θαλασσινό τσιμπολόγημα μετά ούζου, ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 20€ το άτομο, με κερασμένο γλυκάκι στο τέλος.

Απέραντο Γαλάζιο
Ναυτικός Όμιλος Βάρκιζας, Ανατολική Παραλία Βάρκιζας, τηλ: 210 965 5951

Όταν λέμε «τραπεζάκια πάνω στην άμμο» ακριβώς αυτή την εικόνα που βλέπεις εδώ έχουμε στο μυαλό μας. Σταθερή αξία για νησιώτικα τσιμπούσια στην Αθήνα, το Απέραντο Γαλάζιο μας σερβίρει πεντανόστιμα καλαμαράκια και γαρίδες τηγανιτές, ψητή σαρδέλα, μπακαλιάρο σκορδαλιά, φρέσκες σαλάτες, καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, γαύρο μαρινάτο, χταποδάκι σχάρας, και φανταστική γαριδομακαρονάδα. Ο λογαριασμός για ένα θαλασσινό τσιμπολόγημα με ουζάκι στα 25€ περίπου το άτομο.

Λεωνίδας 
Ι. Βουγιουκλάκη 45, Μαραθώνας, τηλ: 2294055080

Μετράει τα χρόνια του σε δεκαετίες, από το 1969 που πρωτοάνοιξε, απλώνει τα τραπεζάκια του μια ανάσα από το κύμα, και μας σερβίρει σταθερά από τότε μέχρι σήμερα ολόφρεσκα θαλασσινά σε χορταστικές μερίδες. Το μενού είναι κλασικό αλλά θαυματουργό, και περιλαμβάνει άψογα καλαμαράκια και γαριδούλες στο τηγάνι, ψητές σαρδέλες, κολοκυθάκια με φέτα, γαύρο μαρινάτο, χταπόδι στα κάρβουνα, σαλάτα μαυρομάτικα και φανταστική φάβα. Για ένα τσιμπολόγημα με ουζάκι, θα υπολογίσεις γύρω στα 20€ το άτομο –αν θέλεις και φρέσκο ψάρι, οι τιμές κυμαίνονται στα 45€ το κιλό.

Κοράλλι
Λεωφ. Ποσειδώνος 17-25, Νέα Μάκρη, τηλ.: 2294091350

Απλώνει τα τραπέζια του σε μια υπερυψωμένη αυλίτσα πλάι στο κύμα, και απολαμβάνει τέλεια θέα στο απέραντο γαλάζιο. Σερβίρει θαλασσινές νοστιμιές που ταιριάζουν γάντι με την ποικιλία του σε ουζάκια: Μην χάσεις σε καμία περίπτωση τους χταποδοκεφτέδες, την καραβιδόψιχα, το μυδοπίλαφο, και τον χειροποίητο γαύρο μαρινάτο. Εννοείται πως θα βρεις και μεγάλο φρέσκο ψάρι με το κιλό, και όλα τα κλασικά παρελκόμενα –καβουροσαλάτα, τηγανιτά κολοκυθάκια, μυρωδάτη χωριάτικη και φρεσκοκομμένες τηγανιτές πατάτες. Λογαριασμός, στα 20€ πάνω-κάτω το άτομο αν μείνεις στα μεζεδάκια, στα 30€ αν πάρεις και μεγάλο φρέσκο ψάρι.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v