Φούρνοι και ζαχαροπλαστεία… χωρίς γλουτένη στην Αθήνα

Ψάξαμε και βρήκαμε μερικές από τις καλύτερες διευθύνσεις για ψωμί, γλυκές και αλμυρές γεύσεις χωρίς ίχνος γλουτένης στην πόλη.

Φούρνοι και ζαχαροπλαστεία… χωρίς γλουτένη στην Αθήνα

Δύσκολοι καιροί για όσους πάσχουν από κοιλιοκάκη, ή γενικά δεν ανέχονται εύκολα τη γλουτένη. Οι επιλογές που έχουν για να ψωνίσουν gluten free προϊόντα είναι περιορισμένες, όμως ευτυχώς υπάρχουν διασκορπισμένες σε διάφορες περιοχές της πόλης.

Από το Γουδί μέχρι το Μετς κι από εκεί στα Βριλήσσια και την Αγία Παρασκευή βρήκαμε φούρνους και ζαχαροπλαστεία που ετοιμάζουν ολόφρεσκα καλούδια χωρίς ίχνος γλουτένης.

Marinos Kosmas A Gluten Free Pastry & Bakery Project

Λεωφ. Μεσογείων 78Α, Γουδί, τηλ: 21 1715 0194

Στον φούρνο-ζαχαροπλαστείο του Μαρίνου Κοσμά, θα βρεις αποκλειστικά προϊόντα χωρίς γλουτένη, σε τεράστια ποικιλία, από ψωμιά και κέικ μέχρι πίτσα και γλυκά με αρκετές επιλογές και για vegan. Ενδεικτικά, από εδώ θα πάρεις μπακλαβά με φιστίκι Αιγίνης, καρυδόπιτα, ραβανί, cheesecake, κορμό μπίτερ σοκολάτας, σοκολατόπιτα, carrot cake με κρέμα τυριού, αλλά και βάση για πίτσα, σπανακόπιτα, ψωμί φόρμας, μπουγάτσα με τυρί, πρασόπιτα, ψωμί με φαγόπυρο και ψωμί με κινόα.

Asterisque The Bakery

Χαρβούρη 2, Μετς, τηλ: 694 599 2614

Δυό βήματα από την Αναπαύσεως, αυτός ο… Αστερίσκος είναι από τους ελάχιστους φούρνους της πόλης με αποκλειστικά gluten free καλούδια. Χρησιμοποιώντας πιστοποιημένα gluten free άλευρα από φαγόπυρο, κεχρί και ρύζι, φτιάχνουν καθημερινά πέντε είδη ψωμιών, γαλλικές μπαγκέτες, bagels, αλμυρές τάρτες, donuts, cookies με σοκολάτα-καπουτσίνο ή αμύγδαλο, cheesecake και ένα σωρό ακόμα λιχουδιές. Εδώ θα βρεις και μερικές gluten free μπίρες.

Φύσις

Λ. Μεσογείων 450, Αγ. Παρασκευή, τηλ: 210 6090740

Eίναι στη «φύση» τους να φτιάχνουν γλυκά με βιολογικές πρώτες ύλες, αλλά και πολλά προϊόντα χωρίς γλουτένη, τα οποία γίνονται ανάρπαστα. Στο Φύσις λοιπόν, θα βρεις μεταξύ άλλων χειροποίητα σοκολατένια brownies με ακατέργαστο κακάο και ξηρούς καρπούς, κέικ χωρίς ζάχαρη, με χυμό αγαύης, άρωμα φυσικής βανίλιας και σοκολάτα υγείας και τσουρέκι χωρίς διογκωτικές ύλες, με φρέσκο βούτυρο, μαχλέπι και άρωμα φυσικής μαστίχας Χίου.

Ζαχαροπλαστείο ΗΡΩ

Εθ. Αντιστάσεως 28, Βριλήσσια, τηλ: 21 0810 0720

Δίπλα ακριβώς από το Γελαστό Κρεμμύδι, ένα αγαπημένο εστιατόριο με πολλές επιλογές χωρίς γλουτένη, το ζαχαροπλαστείο Ηρώ ετοιμάζει καθημερινά υπέροχες gluten free δημιουργίες με μεράκι και αγάπη. Από εδώ θα πάρεις μεταξύ άλλων, νόστιμο και αφράτο τσουρέκι, παραδοσιακή φανουρόπιτα, τιραμισού και τάρτες με βελούδινη κρέμα πατισερί, προφιτερόλ και ολόφρεσκο παγωτό σε νόστιμες γεύσεις, όπως φιστίκι, σορμπέ φράουλα και φουντούκι.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v