10 καλοί λόγοι να διαβάζεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Πιστεύεις ότι δεν έχεις χρόνο για διάβασμα; Δοκίμασε να ξεκινήσεις να διαβάζεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς και θα αλλάξεις γνώμη.

10 καλοί λόγοι να διαβάζεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Δεν είναι ανάγκη να κουβαλάς το τούβλο των 800 σελίδων που διαβάζεις τα βράδια πριν κοιμηθείς. Πολύς κόσμος έχει άλλο (ελαφρύτερο) βιβλίο για τα ΜΜΜ και άλλο για το σπίτι, ενώ υπάρχουν και εξαιρετικές εφαρμογές σαν το Google Play Books που σου επιτρέπουν να διαβάζεις ανετότατα στο κινητό –δεν το πιστεύεις, δοκίμασε και θα δεις. Όπως και να ‘χει, όποια μέθοδο και αν διαλέξεις, αυτοί είναι δέκα πολύ καλοί λόγοι να διαβάζεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Συνειδητοποιείς πόσο μεγάλος μύθος είναι το «δεν έχω χρόνο για διάβασμα». Έχεις άπειρο νεκρό χρόνο μέσα στην ημέρα, σαν αυτόν που περνάς στα ΜΜΜ. Απλώς επιλέγεις να τον αφήνεις νεκρό.

Αντί να περνάς τη διαδρομή ξεφυσώντας για την κίνηση και βαρυγκομώντας για όσα σε περιμένουν στη δουλειά, γεμίζεις το μυαλό σου με κάτι ευχάριστο.

Κι αυτό με τη σειρά του ρίχνει τους παλμούς σου, και σε ανακουφίζει από το άγχος της ημέρας.

Τελειώνεις τα βιβλία σου πολύ πιο γρήγορα, σε σχέση με το να διάβαζες μόνο λίγες σελίδες κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς, κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να διαβάζεις περισσότερο.

Εκπέμπεις ιντελέκτουαλ αύρα, που δεν ξέρουμε αν το έμαθες αλλά είναι το νέο σέξι.

Μπορεί να σε φωτογραφίσουν και να σε ανεβάσουν σε αυτήν εδώ την ομάδα, και να αποκτήσεις έτσι τα 15 λεπτά δημοσιότητας που σου αναλογούν.

Πιάνεις πιο εύκολα κουβέντα με τον γοητευτικό άγνωστο που διαβάζει απέναντί σου.

Έχεις κάτι πιο ενδιαφέρον από τον καιρό να συζητήσεις όταν φτάνεις στη δουλειά.

Δεν έχεις την αίσθηση της ρουτίνας και του πηξίματος που σου δημιουργεί η ίδια επαναλαμβανόμενη –και γεμάτη κίνηση– διαδρομή κάθε μέρα.

Σου φαίνεται μικρότερη η διαδρομή –για την ακρίβεια, τόσο μικρότερη που σχεδόν εύχεσαι να κρατούσε άλλο λίγο. Δεν μπορείς να καταλάβεις τι λέμε αν δεν έχεις φτάσει σε κρίσιμο σημείο του βιβλίου την ώρα που ακούς την ανακοίνωση για τη στάση σου, αλλά όταν ξεκινήσεις θα μας θυμηθείς.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v