Σε ποιες περιπτώσεις συμφέρουν τα resort;

Στο δίλημμα resort ή ενοικιαζόμενο, δεν συμφέρει πάντα το δεύτερο. Εξαρτάται τι τύπος είσαι και τι θέλεις από τις διακοπές σου. Άφησέ μας να εξηγήσουμε.

Σε ποιες περιπτώσεις συμφέρουν τα resort;

Θα ξεκινήσουμε από τους ορισμούς: Τα resort είναι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, με εστιατόρια, μπαρ, πισίνες, ενίοτε ιδιωτικές παραλίες, παιδότοπους και πλήθος δραστηριοτήτων μέσα στις εγκαταστάσεις τους. Σκέψου τα κάπως σαν κρουαζιερόπλοια της στεριάς, και είσαι μέσα.

Τα resort μπορεί να είναι, ή να μην είναι, all inclusive, που θα πει ότι μέσα στην τιμή που πληρώνεις περιλαμβάνονται, εκτός από το δωμάτιο στο οποίο θα μείνεις, όλα τα γεύματα, ποτά και συμμετοχή στις δραστηριότητες, οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν από δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά μέχρι water sports για όλους.

Γιατί έχω ακούσει να τα κράζουν στο ίντερνετ;

Γιατί, συγκεντρώνοντας όλες τις υπηρεσίες στις εγκαταστάσεις τους, τα resort κάνουν τελικά κακό στην τοπική οικονομία –με την έννοια πως δεν θα βγεις από το ξενοδοχείο για να φας στο ταβερνάκι του χωριού, για να πιείς ποτά το βράδυ ή για να ψωνίσεις στο mini market, όπως θα έκανες κανονικά. Επίσης, γιατί καταλύουν την ίδια την ταξιδιωτική κουλτούρα, καθώς πολλοί τουρίστες (Έλληνες και ξένοι) πηγαίνουν για παράδειγμα στη Ρόδο και βλέπουν μόνο το αεροδρόμιο και το ξενοδοχείο τους απ’ όλο το νησί.

Δεν είναι, όμως, όλοι απαράδεκτοι: Κάποια resort με γρήγορα αντανακλαστικά «απαντούν» τα τελευταία χρόνια σε αυτή την κριτική, προσφέροντας στα πακέτα τους περιηγήσεις, ξεναγήσεις και επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και χωριά του τόπου τους –που δεν είναι πανάκεια, αλλά είναι κάτι. Επίσης, μπορεί η «φιλοσοφία» τους να είναι τέτοια, εσύ όμως καθόλου υποχρεωμένος/η δεν είσαι να περάσεις όλες σου τις διακοπές μέσα στο resort.

Σε ποιες περιπτώσεις συμφέρει;

Καταρχάς σίγουρα στις περιπτώσεις ψυχικά και σωματικά εξαντλημένων γονιών με μικρά παιδιά, που θέλουν επιτέλους να χαλαρώσουν αφήνοντας την οργάνωση των διακοπών και την διασκέδαση των πιτσιρικιών στα έμπειρα χέρια κάποιου άλλου. Γιατί καλή η εξερεύνηση και η περιπέτεια, αλλά ευκολότερη μετά την πρώτη δεκαετία.

Μετά, είναι ιδανική λύση αν χρειάζεσαι απλώς να χαλαρώσεις για 2-3 μέρες κάπου εδώ κοντά, ή σε ένα μέρος που έχεις ξαναπάει ώστε να μην αγχώνεσαι με τα «πήγαμε στο [τάδε νησί] και δεν είδαμε τίποτα».

Και τέλος, πολλές φορές παίζουν προσφορές οι οποίες είναι δελεαστικότατες –λέξη που σημαίνει «φτηνότερες από ό,τι θα δίναμε για ένα δωμάτιο, δύο γεύματα, δυο-τρεις καφέδες και μερικά ποτά το βράδυ».

Να μιλήσουμε λίγο με παραδείγματα;

Το πανέμορφο Brown Beach Evia στην Ερέτρια τρέχει αυτές τις μέρες και μέχρι το τέλος Ιουνίου προσφορά 25%, με το δίκλινο δωμάτιο all inclusive να ξεκινά από 180€. Στην τιμή περιλαμβάνονται όλα τα γεύματα (πρωινό ως τις 12.00, μεσημεριανό και δείπνο), ποτά και αναψυκτικά, ποδήλατα θαλάσσης, sup και κανό, ninja park, playroom και ψυχαγωγικό πρόγραμμα για παιδιά.

Το Golden Coast Hotel & Bungalows στον Μαραθώνα έχει δωμάτια και bungalows, οι all inclusive τιμές των οποίων ξεκινούν από 175€ το δίκλινο και από 200€ το τετράκλινο τη μέρα. Περιλαμβάνουν τρία γεύματα τη μέρα, όλα τα ποτά (εκτός από σαμπάνιες και κάποια premium), πρόσβαση στα γήπεδα τένις και μίνι γκολφ, ψυχαγωγικό πρόγραμμα κάθε μέρα και mini club για παιδιά 4-12 ετών, σε ξεχωριστό χώρο με παιδική πισίνα, παιδική χαρά, παιχνίδια και δραστηριότητες. Δες αναλυτικά εδώ

Το Casa Marron της Grecotel στην Κάτω Αχαΐα, κοντά στην Πάτρα, έχει φανταστικά δωμάτια επάνω σε μια εξίσου φανταστική παραλία. Στο all inclusive πακέτο του περιλαμβάνονται, εκτός από απεριόριστα γεύματα και ποτά σε έξι εστιατόρια και τρία μπαρ μέσα στις εγκαταστάσεις του, πισίνες και νεροτσουλήθρες για παιδιά, kids club με δραστηριότητες για παιδιά 4-12 ετών, γήπεδα τένις, beach volley, spa, και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα που μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ. Οι τιμές ξεκινούν από 272€ ανά διανυκτέρευση για το οικογενειακό δωμάτιο (2 ενήλικες και 2 παιδιά) με το all inclusive πακέτο και από 211€ για το αντίστοιχο δίκλινο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v