Οι Έλληνες στην 3η θέση των Ευρωπαϊων που πλένονται πιο συχνά

Ποιος είναι ο πιο… καθαρός λαός στην Ευρώπη; Ένα tweet με ποσοστά έγινε viral και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Οι Έλληνες στην 3η θέση των Ευρωπαϊων που πλένονται πιο συχνά

Χιλιάδες likes, χιλιάδες απαντήσεις και μια αρκετά θερμή συζήτηση μεταξύ εκείνων που επιβεβαιώνουν τα δεδομένα, εκείνων που τα διαψεύδουν και εκείνων που απλώς… περνούσαν και ήθελαν να μοιραστούν μερικά memes.

Το γεγονός ότι ένα tweet όπως αυτό που θα δεις παρακάτω με το ποσοστό των ανθρώπων που κάνουν ντους καθημερινά σε όλη την Ευρώπη έγινε viral, είναι σημάδι του πόσο μεγάλο ενδιαφέρον μπορεί να προκαλέσει ένα ασήμαντο ζήτημα, όπως η προσωπική υγιεινή.

Σύμφωνα με μέρος μιας μελέτης που δημοσιεύθηκε το 2021 από το @TheGlobal_Index λοιπόν, έναν λογαριασμό εξειδικευμένο στα στατιστικά στοιχεία, οι Ιταλοί είναι οι πιο καθαροί σε όλη την Ευρώπη (πάνω από το 95% του πληθυσμού κάνει ντους κάθε μέρα), ακολουθούμενοι από τους Πορτογάλους (μεταξύ 85% και 94%).

Στην τρίτη θέση βρίσκονται οι Ισπανοί και οι Έλληνες (75-84%). Συνοψίζοντας τις υπόλοιπες χώρες, ένας χάρτης με πορτοκαλί χρώμα - ένα χρώμα που αντιπροσωπεύει την καθημερινή συχνότητα ντους μικρότερη από 65% - δείχνει ότι η πλειοψηφία των Ευρωπαίων δεν αρέσκονται στο να κάνουν ντουζ κάθε μέρα. Πρόκειται για χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Μεγάλη Βρετανία, ακόμα και

Αρκεί μόνο μια ματιά στις ατελείωτες απαντήσεις στο tweet για να συνειδητοποιήσει κανείς ότι οι πολίτες όλων αυτών των χωρών είναι αρκετά διχασμένοι όσον αφορά την πιστοποίηση των δεδομένων.

Ενώ ορισμένοι αρνούνται ότι η χώρα τους σιχαίνεται το σαπούνι και το νερό, άλλοι περηφανεύονται που δεν τα χρησιμοποιούν τόσο συχνά, υποστηρίζοντας την ανάγκη προστασίας του φυσικού δερματικού τους φραγμού ή τη σημασία της εξοικονόμησης νερού.

Πολλοί αναφέρουν επίσης τις υψηλές θερμοκρασίες χωρών όπως η Ιταλία, η Πορτογαλία ή η Ισπανία (σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη) ως έναν από τους καθοριστικούς παράγοντες στην ανάγκη των κατοίκων τους για καθαριότητα, ενώ άλλοι καταφεύγουν σε πολιτιστικούς παράγοντες για να εξηγήσουν τις διαφορές.

Πηγή

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v