Εκτρώσεις να κάνουν οι γκέισες ρε- όχι οι Ελληνίδες!

Ο τηλεπωλητής με τις χριστιανικές αξίες στράφηκε (ξανά) δημοσίως κατά των εκτρώσεων. Αυτός ο τύπος ίσως είναι σε κάποια κυβέρνηση μετά τις εκλογές.    

Εκτρώσεις να κάνουν οι γκέισες ρε- όχι οι Ελληνίδες!

Να που ακούστηκε και στην Ελλάδα. Και όχι όπου κι όπου, αλλά στο (ο θεός να το κάνει) ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών. Σε ένα από τα κεντρικότερα προεκλογικά events της εκλογικής αναμέτρησης. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος μίλησε για «την ανάγκη να προστατέψουμε τη μητρότητα» και ως χριστιανός ορθόδοξος, τάχθηκε κατά των αμβλώσεων.

Και αυτό ακριβώς μετά από την ρήση του «το σώμα μου είναι δικό μου», μέσω της οποίας επιχείρησε να υπερασπιστεί την αντιεμβολιαστική του στάση κατά την πανδημία. Ο τηλεπωλητής της καρδιάς του εκλογικού σώματος επικαλέστηκε τις αξίες του χριστιανικού πολιτισμού και τάχθηκε υπέρ των αμβλώσεων μόνο σε περίπτωση βιασμού. Κατά την εκτίμησή του αντίθετες από αυτήν απόψεις αποτελούν «ψευτοπροοδευτισμό», αντίθετα με την «παράδοση». Είπε συγκεκριμένα:  

«Τις πολιτικές μας θέσεις τις υπαγορεύουν οι παραδοσιακές αξίες της χώρας μας. Μεγάλωσα με τα ήθη και τις παραδόσεις της χώρας μου και για αυτό ο ψευτοπροοδευτισμός εμένα με βρίσκει απέναντι». Δεν ξέρω αν πραγματικά τα πιστεύει αυτά εν έτει 2023, ή απλώς τσιγκλάει τα χουντοειδή απολιθώματα της ελληνικής κοινωνίας για να διαφοροποιηθεί από την υπόλοιπη Δεξιά και να τσιμπήσει ψήφους.

Το να ισχυρίζεται κάποιος ότι για την δημογραφική κατάσταση της Ελλάδας και για τις σχετικές δυσοίωνες προβλέψεις δεν φταίει η οικονομική κατάσταση των νέων και η απουσία του κοινωνικού κράτους, αλλά τα «καπρίτσια» των γυναικών που έχουν απομακρυνθεί από τον χριστιανισμό θα ήταν αστείο αν δεν ήταν (ακόμα) επικίνδυνο. Και αυτό γιατί υπάρχει εδώ το κοινό που τείνει ευήκοον ους σε τέτοιες μπούρδες και πιθανόν η δημοσιότητα τέτοιων απόψεων το βοηθά να ανανεωθεί.    

Η καλύτερη εκδίκηση για όσους επιλέξουν αυτές τις «αξίες» μέσα από το ψηφοδέλτιο του κ. Βελόπουλου θα είναι να τον δουν να κάνει την κοσμική του κωλοτούμπα αν -ω μοι γένοιτο- πάρει κανένα υπουργείο σε μετεκλογική συνεργασία. Βλέπετε, περισσότερο από την κοινή λογική και τα ανθρώπινα δικαιώματα, είναι τα υπουργεία που έχουν την δύναμη να σιγάζουν αυτές τις χριστιανοελληνικές κορώνες.  

Στο μεταξύ βέβαια οι σκοτεινές αυτές απόψεις έχουν κυκλοφορήσει στην ελληνική δημόσια σφαίρα, και έχουν εκπέμψει το οπισθοδρομικό τους μήνυμα. Και αυτό έχει την δική του σημασία, όταν τα κόμματα εξουσίας θα κληθούν να σκεφτούν σε ποιον θα απευθύνουν κάλεσμα για συγκυβέρνηση.  

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v