Τι λέει το άρωμα σου για σένα

Το άρωμα που επιλέγεις να φοράς μπορεί να αποκαλύψει πράγματα για την προσωπικότητά σου. Ιδού ποια είναι αυτά.

Τι λέει το άρωμα σου για σένα

Ακριβώς όπως τα ρούχα σου, ο τρόπος που περπατάς ή η στάση που κοιμάσαι, έτσι και το άρωμα που επιλέγεις να φοράς λέει πράγματα για τον χαρακτήρα σου. Και δεν είναι πάντα αυτά που φαντάζεσαι.

Οι λάτρεις των εσπεριδοειδών είναι αρχηγικοί

Αναλαμβάνεις πάντα την ευθύνη σε ομαδικές καταστάσεις; Σε περιγράφουν συχνά ως ψυχή της παρέας; Αν ναι, στοιχηματίζουμε ότι σου αρέσουν αρώματα με βάση τα εσπεριδοειδή, όπως το Kate Spade Live Colorfully και το Juicy Couture Viva La Juicy. «Αυτοί είναι ισχυροί, φιλόδοξοι, φυσικοί ηγέτες. Μπορεί να θεωρηθούν κυρίαρχοι και επιθετικοί», λέει ο Alan R. Hirsch, ερευνητής ιδρυτής του Smell and Taste Treatment and Research Foundation, που μελέτησε 18,631 ανθρώπους και έκανε συσχετισμούς ανάμεσα σε κοινά χαρακτηριστικά τους και τα αρώματα που προτιμούν να φοράνε.

Αν αγαπάς το τριαντάφυλλο είσαι προσεκτικός/η

«Αυτοί οι άνθρωποι είναι ενδοσκοπικοί και ευαίσθητοι στις ανάγκες των άλλων. Τείνουν να σταθμίζουν όλες τις επιλογές πριν κάνουν μια επιλογή», λέει ο Δρ. Hirsch. Ο έλεγχος των παρορμήσεων δεν ήταν ποτέ πρόβλημα για σένα. Αφιερώνεις χρόνο για να αναλογιστείς τις αποφάσεις σου αντί απλώς να βουτήξεις κατευθείαν στη δράση. Αγαπάς αρώματα όπως το Yardley English Rose Perfume και το Chloe Roses de Chloe.

Οι λάτρεις της λεβάντας είναι εξαιρετικοί φίλοι

«Τα άτομα που προτιμούν τη λεβάντα τείνουν να είναι σεξουαλικά συγκρατημένα, αλλά με έντονα ανεπτυγμένη περιέργεια. Εκτιμούν τη φιλία και τείνουν να λειτουργούν καλά σε ομάδες. Θεωρούνται ως στοχαστικοί και ερευνητές», λέει ο Δρ Χιρς. Όταν πρόκειται για τους πιο κοντινούς σου φίλους, είσαι αυτός/η που δεν παραλείπει ποτέ να τους κάνει έκπληξη στα γενέθλιά τους και θα κάνεις τα πάντα για να τους φτιάξεις τη διάθεση σε μια δύσκολη στιγμή.

Όσοι προτιμούν τη βανίλια δεν είναι καθόλου vanilla

«Πιθανότατα σκέφτεστε ότι οι άνθρωποι που τους αρέσει η βανίλια είναι ήπιοι, κάπως βαρετοί και με ήσυχη προσωπικότητα, αλλά εμείς διαπιστώσαμε ακριβώς το αντίθετο! Οι άνθρωποι που τους αρέσει η βανίλια είναι ζωηροί, ενεργητικοί, η ψυχή του πάρτι—είναι κάθε άλλο παρά βανίλια», αποκαλύπτει ο Δρ Χιρς. «Είναι το αντίθετο από αυτό που θα νόμιζες, γιατί είναι πολύ διασκεδαστικοί». Αν φοράς αρώματα όπως τα Elizabeth ή James Nirvana Black, είσαι τύπος εξωστρεφής, που αγαπά να χορεύει, να πίνει, να γνωρίζει κόσμο και να περνά τα βράδια του εκτός σπιτιού.

Όσοι φορούν σανταλόξυλο είναι υψηλών επιδόσεων

Απόλυτα τελειομανείς, με τάση για αυτοκριτική, αλλά και επιτυχημένοι σε ό,τι κάνουν ακριβώς επειδή είναι πολύ αυστηροί με τον εαυτό τους. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που προτιμούν το σανταλόξυλο στα αρώματά τους. «Οι λάτρεις του σανταλόξυλου τείνουν να έχουν υψηλές προσδοκίες για τον εαυτό τους και τους άλλους. Κάνουν πολύ αυτοκριτική, προσβάλλονται εύκολα από σωματικές παρατηρήσεις και μπορούν να παρερμηνεύσουν αυτά που λένε οι άλλοι για αυτούς», διαπίστωσε ο Δρ Χιρς.

Αν αγαπάς τα φρουτώδη αρώματα, είσαι κυκλοθυμικός/η

Και όμως, το γλυκό άρωμα στον λαιμό σου δεν αντιστοιχεί απαραίτητα με μια γλυκιά προσωπικότητα. «Όσοι αγαπούν τα φρουτώδη αρώματα, τείνουν να είναι πιο ευερέθιστοι, εκκεντρικοί και απαισιόδοξοι», λέει ο Δρ Χιρς. Έχεις την τάση να βλέπεις το ποτήρι μισοάδειο, και μπορείς να γίνεις κυνικός/η, χωρίς ωστόσο να χάνεις την αίσθηση του χιούμορ –απλώς αυτή ακροβατεί περισσότερο στα όρια του σαρκασμού.

Οι λάτρεις του γιασεμιού είναι ατίθασοι

Οι λάτρεις του γιασεμιού είναι παρόμοιοι με τους ανθρώπους που φορούν βανίλια, αλλά πάνε τη διασκέδαση τους ένα βήμα παραπέρα. «Ποθούν την καινοτομία και απολαμβάνουν νέες και συναρπαστικές περιπέτειες. Είναι προκλητικοί και μπορούν να θεωρηθούν ως ψυχές του πάρτι που απολαμβάνουν μια καλή στιγμή», λέει ο Δρ Χιρς. Σου αρέσει να μένεις έξω μέχρι να ανατείλει ο ήλιος, να καταλήγεις σε απροσδόκητα μέρη, να μην αφήνεις στιγμή να πάει χαμένη. Ο αυθορμητισμός είναι το δεύτερο όνομά σου.

Αν αγαπάς τη γαρδένια είσαι σταθερός/η

Σε έχει περιγράψει ποτέ κανείς ως τον «βράχο» του; «Οι λάτρεις της γαρδένια είναι σταθεροί και αξιόπιστοι», λέει ο Δρ. Hirsch. «Απολαμβάνουν ασφαλείς, ασφαλείς σχέσεις. Είναι περισσότερο οπαδοί παρά ηγέτες. Είναι παίκτες της ομάδας και ευχαριστούν τους ανθρώπους». Προτιμάς να βρίσκεσαι σε μια άνετη, μακροχρόνια σχέση παρά να υπομένεις το απρόβλεπτο και την απογοήτευση των διαδοχικών ραντεβού. Είσαι κάποιος που δεν μπαίνει απλά στη ζωή κάποιου άλλου φευγαλέα –διατηρείς φιλίες για δεκαετίες και δεν χάνεις ποτέ την επαφή.

Πηγή: Reader’s Digest 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v